Срамен и жалък протест за забавени детски

• 14 477
  • 409
  •   1
Отговори
# 135
Ясно, значи всички които искат детските надбавки да са европейски имат за главна цел да вземат парите на Iliana__ . ooooh! ooooh! ooooh!

Не, просто не си дават сметка, че парите не се появяват от въздуха, нито се печатат просто ей така (то може, ама по-добре да не става  Naughty)...
За да се дадат едни пари, първо трябва да се вземат. Не може никой да не плаща данъци, такси, глоби и т.н., а всички да получават ОТ ДЪРЖАВАТА.
НЕ СТАВА. Разберете го най-после.

# 136
Е как никой не плаща данъци? Всички плащаме, като напазарувам за 100 лева за детето - 20 лв от тях отиват данък в държавата.
Ти за какво точно искаш ТВОИТЕ данъци да се разпределят по пера?

То така ако вземем да си правим тънките сметки ще излезе че тия с 2 деца, поради многото повече разходи и купуване на неща за децата сме внесли повече данъци от тези с по 1 дете, пък за тези без да не говорим,....

# 137
BirdsFlu стига бе вдигаме данъците ,увеличаваме социалните помощи  гадните капиталисти/работодатели  дигат ръце освобождават част от служителите си /също данъкоплатци/  те отиват на борсата ................... мда,  точно сега е момента .Ще се бъзикат те че имало криза и тя влияела на безработицата.

# 138
Ти за какво точно искаш ТВОИТЕ данъци да се разпределят по пера?

Доколкото знам, не си разпоредител на бюджетни средства, иначе с удоволствие бих ти нахвърляла няколко точки.

Във всеки случай не и за маникюра на някоя Пенка, дето по цял ден е пред компютъра да ръчка по сайтовете, и пак не може да скалъпи едно изречение без правописна грешка и без стрелящ емотикон. Барем да се образоваха тия жени, та след майчинството да имат по-голям шанс за реализация...

# 139
То затова трябва да има детски за всяко дете до 18г.    Както беше, но после към 2002г. ги премахнаха и от тогава не получавам детски.

# 140
  • Mediterraneo
Не отричам, че сигурно има хора, за които 35 лева са много. Но със сигурност тези хора нямат компютри, не плащат месечен абонамент за интернет, нямат по -найсет мобилни телефона и не прекарват времето си да организират петиции и протести из форумите.

Това нещо се опитвах многократно да набия в кратуните на ревящите от какво голямо значение са за тях тези 35 лв. Щото, видиш ли, ако не ги преведат навреме, ще им спрат интернета  Whistling
Аз познавам семейства, които разчитат наистина на детските да закърпят месеца( за две деца, говорим за 70 лв). Но жената не рови по цял ден в нета, понеже не могат да си купят дори компютър, какво остава да плащат всеки месец интернет. Никой, който ми реве във форума, че разчита на тези пари да купи мартеница на детето си, не би могъл да получи от моя страна нито грам съчувствие...

Прочетете първо темите за надбавките и после говорете за 1 ден забавяне.
Така ако си направите труда да прочетете ще видите че и днес 4.3. има места с неизплатени надбавки за Януари.

Ами да де! И ние за тях говорим. Детските за януари се изплащат до края на месец февруари. преведоха ги на 1-2 март. Затова се говори за 1-2 дни закъснение.

А за протеста, който даваха по Бтв, думи нямам. Няма как да не ти направи впечатление изказването на майката за пюретата и памперсите, както и на другата за уроците и школите... Съгласна съм с Лиляна- нямаш пари, не ходиш на ресторант...

То затова трябва да има детски за всяко дете до 18г.    Както беше, но после към 2002г. ги премахнаха и от тогава не получавам детски.

Не схващам  newsm78 Детските все още се полагат на децата до 18 години.

# 141
Да, полагат се , но само ако семействто не надвишава определен доход Peace

# 142
дидона какъв е смисъла от сравнението ?
Да се вдигнат данъците ни за да може определени хора да се издържат от социалните помощи ли?
Ами смисълът е,че Великобритания мисли за децата си и има ясни критерии и правила,които се спазват.Вие да не би да се заблуждавате ,че нашата държава е бедна и не може да си позволи да издържа всички деца(в крайна сметка тук във всяко семейство се раждат по 1 -2 деца ),за всички социални проблеми България разчита на европейски пари,а дава много малко от своите и все реват държавните институции че сме били в криза,та ние от 20 години не сме излезли,а във същото време едни министри,министерши и ,депутати въртят едни милиони и ги прехвърлят от джоб в джоб,а парите видиш ли все не стигали .

# 143
Не отричам, че сигурно има хора, за които 35 лева са много. Но със сигурност тези хора нямат компютри, не плащат месечен абонамент за интернет, нямат по -найсет мобилни телефона и не прекарват времето си да организират петиции и протести из форумите.

Това нещо се опитвах многократно да набия в кратуните на ревящите от какво голямо значение са за тях тези 35 лв. Щото, видиш ли, ако не ги преведат навреме, ще им спрат интернета  Whistling
Аз познавам семейства, които разчитат наистина на детските да закърпят месеца( за две деца, говорим за 70 лв). Но жената не рови по цял ден в нета, понеже не могат да си купят дори компютър, какво остава да плащат всеки месец интернет. Никой, който ми реве във форума, че разчита на тези пари да купи мартеница на детето си, не би могъл да получи от моя страна нито грам съчувствие...

И така стигаме до крайната цел - бедни, откъснати от света хора, с натиснато самочувствие, лишени от връзка с глобалния свят, лишени от средства за информиране, които отглеждат деца със съзнание, че са втора ръка хора и никакви шансове за по-добро бъдеще. Тоест като нямаш пари, какво си седнал да протестираш! Ай, махай ми се от полезрението, че ми разваляш кефа като те дават по телевизията. Я, виж какви хубави простотийки вървят по ФоксЛайф.
Да се вдигнат данъците ни за да може определени хора да се издържат от социалните помощи ли?
Ами смисълът е,че Великобритания мисли за децата си и има ясни критерии и правила,които се спазват.Вие да не би да се заблуждавате ,че нашата държава е бедна и не може да си позволи да издържа всички деца(в крайна сметка тук във всяко семейство се раждат по 1 -2 деца ),за всички социални проблеми България разчита на европейски пари,а дава много малко от своите и все реват държавните институции че сме били в криза,та ние от 20 години не сме излезли,а във същото време едни министри,министерши и ,депутати въртят едни милиони и ги прехвърлят от джоб в джоб,а парите видиш ли все не стигали .

И на фона на написаното от теб България е усвоила едва 1% от парите, които би могла да вземе по линия на еврофондовете.

# 144
Чета ви и не вярвам на очите си. За половината потребителки, писали от сутринта насам, проблемът не е, че има деца, които се нуждаят от тези мизерни стотинки, а че има достатъчно незрели момичета, които получават тези помощи..... и като че ли първите ги е яд за за тарикатлъка на вторите... И пак зачесахте някакви странични теми. Не мога да повярвам, че има майки, които смятат, че децата на други майки нямат правото да се ползват от тези пари, защото видите ли майките им глупави и безотговорни, ще ги похарчат за интернет, за пюрета и за памперси и....  другите глупости не ги запомних.....   Shocked
Аргун е напълно права, тези майки, които с тези помощи закърпват положението за седмица, две, най-вероятно въобще не са разбрали за протеста, а те, мили дами, никак не са малцинство.

Ситият на гладния наистина не вярвал....
Това ровичкане в чуждата паница и то от хора, които очевадно разполагат с повече от коментираното е извън пътя гнусно. Личното ми мнение. Вместо да застанем една до друга и да бъдем преди всичко майки, ние ще си издерем очите, защото според нас умните, глупаците нямат право на помощ от държавата..... Ми те не умеят да ги харчат, що пък да им се дава....
 Sick

# 145
  • Пловдив
Трябва да се пречисти пасмината, която взема неправомерно детски и тогава за наистина нуждаещите се ще има повече пари и редовно.  Peace
За проокола - аз не вземам детски и не смятам, че държавата е длъжна да ми помага при условие, че всички в къщи работим.
Наистина има много хора,които вземат детски,а нямат право,като например хора,които получават добри заплати,но ги осигуряват на минималните.Аз също не получавам детски тъй като фирмата,в която работи съпругът ми,е коректна и го осигурява на реалната му заплата,но докато има хора,които мамят държавата за едни 35лв,до истински нуждаещите се няма да достигнат повече средства.
Извинявай,но явно от скоро си в Бг,говориш меко казано неверни неща.Това за европейските пари за социални проблеми откъде ти хрумна?

Последна редакция: пт, 05 мар 2010, 14:07 от Жижи

# 146
Ta иsкам да кажа,че когато се научим да работим здраво,да не гледаме в чуждото канче да не крадат тези, дето ни управляват и да бъдат съпричастни със всеки един социален или друг проблем ,тогава може би ще кажа че имаме шансове да се оправим.

# 147
  • Абсурдистан
Стига сте ревали за тези пюрета и памперси, защото продължавате да се излагате.
Много хора бяха съпричастни към протестите на майките,
но с времето и чувайки изявленията им,
все по-често започват леко да се отдръпват.

Стерилна обстановка за приготвяне на храна на детето ви.
Абе вие се уляхте. Чудите се от къде да си намерите довод, за да помрънкате.

Щото е най-лесното - бум готовото пюре, хак памперса и пей сърце. Отглеждам си детето.

# 148
Трябва да се пречисти пасмината, която взема неправомерно детски и тогава за наистина нуждаещите се ще има повече пари и редовно.  Peace
За проокола - аз не вземам детски и не смятам, че държавата е длъжна да ми помага при условие, че всички в къщи работим.
Наистина има много хора,които вземат детски,а нямат право,като например хора,които получават добри заплати,но ги осигуряват на минималните.Аз също не получавам детски тъй като фирмата,в която работи съпругът ми,е коректна и го осигурява на реалната му заплата,но докато има хора,които мамят държавата за едни 35лв,до истински нуждаещите се няма да достигнат повече средства.

Е то едва ли им е много кеф да ги осигуряват на минимална - кредит не могат да вземат, прилична пенсия и т.н.

Също желая да изясня че по време на старото правителство се получаваха детските около 13-14 число, а не края на месеца. Сега го измислиха това че срока бил до края на месеца но и него не спазват.

# 149
Щото е най-лесното - бум готовото пюре, хак памперса и пей сърце. Отглеждам си детето.
Какво му е лошото на най-лесното?  Wink  Нека всеки да го може, какво по-хубаво!

Общи условия

Активация на акаунт