Петиция - Заплашват малките и средни фирми с фалит

• 2 675
  • 26
  •   1
Отговори
# 15
Подписаха я преди 3 дни чрез друг форум и се надявам да постигнем нещо, и да бъдем чути този път от господа управляващите  Naughty

# 16
Да попитам нещо извън темата.....

Приятелката ми дава магазин под наем, но за миналата година не е подавала данъчна декларация/не е плащала данък/.Някой знае ли каква е глобата? И ако не е късно какво трябва да направи - да подаде данъчна декларация ли?Но тя живее в чужбина?Може ли от чужбина да я подаде?

# 17
Ако наемателите и не са отчитали наема като разход, може и нищо да не стане. Да ги попута първо.

# 18
Благодарности  bouquet

Ще и кажа да ги пита, те до колкото знам са фирма по ДДС/ако има значение/.
А това, че живее в чужбина?Как може да подаде декларация от там ?

# 19
  • Балчик
По Интернет най - бързо може да си подаде декларацията , това че са регистрирани по ДДС не е от значение , тъй като тя не може да им издаде документ с на числен ДДС .

# 20
Подписала съм я още вчера от темата в ДиС, ама тука има 2 теми, там още една...не се ли разводняват така нещата?

Иначе какво да кажа, то за идиотите каквото и да кажеш ще е малко. Аз не знам като доведат до масови фалити или минаване в сивия сектор какво точно ще постигнат и чия хазна ще пълнят?!

# 21
  • София

Приятелката ми дава магазин под наем, но за миналата година не е подавала данъчна декларация/не е плащала данък/.Някой знае ли каква е глобата? И ако не е късно какво трябва да направи - да подаде данъчна декларация ли?Но тя живее в чужбина?Може ли от чужбина да я подаде?

Срока за подаване на декларация за доходите на физическите лица през 2009 г. е 30 Април 2010. Но ако приятелката ти живее в чужбина може би е редно наемателят ако е фирма да удържа и внася данък при източника в размер на 10 % от наема. Тогава приятелката ти не би трябвало да подава декларация.

# 22

Срока за подаване на декларация за доходите на физическите лица през 2009 г. е 30 Април 2010. Но ако приятелката ти живее в чужбина може би е редно наемателят ако е фирма да удържа и внася данък при източника в размер на 10 % от наема. Тогава приятелката ти не би трябвало да подава декларация
Убедена ли си в това което си написала ???

# 23

Но ако приятелката ти живее в чужбина може би е редно наемателят ако е фирма да удържа и внася данък при източника в размер на 10 % от наема. Тогава приятелката ти не би трябвало да подава декларация.
Нещо не ми е ясно........какво значи при източника? newsm78

Последна редакция: чт, 11 мар 2010, 09:47 от мармашотка

# 24
  • Пловдив
Нали това не важи за фирма ,която е замразена? Притесни ме изречението "дори без да има приходи" за това питам.

# 25
  • София

Срока за подаване на декларация за доходите на физическите лица през 2009 г. е 30 Април 2010. Но ако приятелката ти живее в чужбина може би е редно наемателят ако е фирма да удържа и внася данък при източника в размер на 10 % от наема. Тогава приятелката ти не би трябвало да подава декларация
Убедена ли си в това което си написала ???

Да. Имах подобен случай преди месец. Българин живее в Щатите и получава наем от апартамента си. Плаща му го фирма. Специално правихме справка в НАП по въпроса. Третират го като чуждестранно лице и би следвало да му се удържа и внася данък при източника в размер на 10%. Ако  подаде декларация с приход само от наеми като българско лице, дължи здравно защото няма други доходи и трябва да подаде и декларация 7.

# 26
  • София

Но ако приятелката ти живее в чужбина може би е редно наемателят ако е фирма да удържа и внася данък при източника в размер на 10 % от наема. Тогава приятелката ти не би трябвало да подава декларация.
Нещо не ми е ясно........какво значи при източника? newsm78

чл. 37  ал. 1 от ЗДДФЛ.

Общи условия

Активация на акаунт