ПЛЕВЕН - 134

• 38 716
  • 742
  •   1
Отговори
# 735
Здрасти и от мен. )
Приключих за днес с работата, ама днес хич не ми е ден.(((

ДеЩо, много хубаво инфо, аз нали не успях да отида когато обещах, но ти сама си си проверила, то така е най-добре. )

Джина, аз бих дала тези пари точно за раждането, вярно е, че с 1000лв могат да се купят доста неща за детето, но това да се роди живо и здраво и майката да е ок е най-важно според мен.

# 736
Идиотщина е при тази раждаемост да се изнудват и поставят в ценоразписи безумните 500-1000 лв. хора за това, че са пожелали да родят и отгледат бебе. Не по-малко безумие е това да се приема за нормално.

# 737
ftall, ама защо така мислиш, това си е само в частните клиники, иначе всеки може да отиде на държавно, ако не иска или няма възможност да ги даде тези 500-1000. В този случай просто си говорим за нещо категория "лукс", на който му изнася и може да го ползва - прави го. Аз пък смятам, че е прекрасно, че има вече и такава опция, поне да има къде да си платиш. За мен безумие е това в държавната болница, където и без друго си с направление, а условията са далеч от идеалните, да ти искат хиляди неща да си купуваш, за повечето от които ти е ясно, че не се консумират изцяло от бебчето ти, ако изобщо. Всъщност не знам дали в плевенското държавно АГ е така, дано не говоря наизуст, но за Русе гарантирам, че е така - дават ти цял ферман изисквани неща, като съм чувала от минали по този път, че те възлизат на няколкостотин лева.

Така че аз лично не се считам за безумка, че се радвам, че има кой да ми посика 1000 лева, но да ми даде нещо наистина качествено насреща.

Последна редакция: вт, 27 апр 2010, 20:31 от bonniem

# 738
Защото bonniem става нещо като зле разбирана мода, а целият процес е прекалено дълъг и порочен за да го опиша набързо. Не знам как е в Русенската болница. В Плевенската бива, но нещата отиват в друго направление.

# 739
ftall, и в държавна болница за избор на екип ти искат 500-600лв. Е, при положение, че ако избираш екип ще дадеш тези пари в държавната, много по-добре да отидеш в частна клиника.
Отделно нещата, които трябва да се купуват са си доста, а те ги искат от всеки....а после къде отиват, не се знае?

# 740
За избор на екип се плаща 50% от клиничната пътека. Това не е 500-600 лв., но това е ИЗНУДВАНЕ и лесно доказуемо престъпление. Ние ги платихме, но после намерих форма да ни ги върнат. Материалите са около 15-20 лв., а ако иска човек винаги може да пита къде са отишли. Мога и аз дати отговоря. Не искам да съм адвокат на никоя болница, но е грях да се искат такива пари за раждане.

Избор на екип е състояние, в което не пожелавам на никого да изпада. Тази идиотщина обаче носи приходи на персонала, заради които трябва всеки ден по 3 пъти да ви мият краката. Най-малко.

Последна редакция: вт, 27 апр 2010, 21:27 от ftall

# 741
bonniem,не знам как е в Русенската болница,но в Плевенската УМБАЛ всички материали си стоят при теб и се използват в твое присъствие - и за теб,и за детето.А в частните болници,ами много ясно - като ти искат 800-900 лв. ,плюс още по 35 лв. на ден престой е дори задължително да не си носиш от къщи материали.
Мира,ти самата много добре го знаеш това,защото,ако не ме лъже паметта коментираше колко си доволна от държавната болница,от отношението на персонала и т.н.
 В крайна сметка - всеки има право да избере къде и как да се лекува и къде да си дава парите,ако ги има и,ако ги няма.
 А пък най-ме дразни това в частните болници,че хем точат здравната каса,хем искат безумни пари от пациентите.Ами,като са решили да бъдат частни,да не пипат държавните пари,защото точно заради това точене като дойдете в държавната болница ви карат да си купувате медикаменти и консумативи.А като се закучат нещата ги хвърлят при нас ние да си блъскаме главите и да им берем грижите

Последна редакция: вт, 27 апр 2010, 21:30 от di_p

# 742

Общи условия

Активация на акаунт