Примерна схема за захранване- 25

• 26 101
  • 764
  •   1
Отговори
# 750
  • София
Благодаря  bouquet

# 751
Мерси за отговорите. Засега (докато аз си й готвя) ще си продължа месцето през ден, пък като я запиша (след годинката) на ДК ще видим какви ще ни ги сервират  Mr. Green А ако е едно кубче месо от леденичката нали било около 30гр, а в порцията трябва да са 60гр. Дали пък не трябва по 2 кубчета?  newsm78

# 752
Бърборанка , инфото е от Косе Босе. Когато захранвах следвах нейните препоръки, естествено се консултирах и с педиатърката ни  Wink Аз въвеждах храните много внимателно, дори педантично - по думи на други. Не съжалявам, направих това , което смятах за правилно. Има време да хапнат от всичко  Mr. Green

До 1 годинка давах месото през ден. След това имаше период от няколко месеца, в който месото присъстваше 5 пъти седмично, останалите дни бяха рибен и постен. НО, ми дойде акъла и сега предлагам месо 2-3 пъти седмично, риба 1-2 пъти, постните дни са минимум три  Simple Smile За детските кухни не мога да кажа как е, никога не съм ползвала  Crazy Месото в порцията увеличавах постепенно, в зависимост от формулата, която пуснах в предния си пост. На годинка достигнахме 80гр. Сега вече хапва, колкото иска  Laughing понякога и нищо, ако не е на кеф. Така че, спокойно ... после става по-весело  Laughing

# 753
За захарта например като ходих да записвам малката на ДК ми казаха, че на 350 деца се пада 3,5 кг. захар., т.е. това количество слагат в крема или там какъвто десерт ще правят през деня.

Това ще рече по 10 гр захар на дете, което е повече от една супена лъжица  Shocked Това не е ли твърде огромно количество?

И нещо да попитам: според вас време ли е да въведа вечеря и ако да, каква да е тя? Малката от известно време, като седнем да вечеряме и страшно напира да яде от масата, въпреки, че преди час или 2-ва максимум е изяла следобедната си закуска. Та аз така или иначе вече й давам някаква твърда храна и вечер, нещо от масата, което е подходящо за нея, но това в повечето случаи е хляб, сирене, краставица или нещо подобно... Знам, че повечето майки дават супа за вечеря, но моето дете до сега не е харесало почти нищо, което съм й приготвила домашно, яде основно купешки пюрета. Вие какво бихте ме посъветвали?

Последна редакция: ср, 26 май 2010, 16:59 от Jenivas

# 754
  • София
Jenivas, аз лично съм чувала и за каша вечер, но не като последно хранене, а като предпоследно примерно.Но нека, по опитните да си кажат мнението.

# 755
Jenivas, нямам претенции, че захранвам малкия по най-добрия начин. Гледам да ми е удобно и лесно и в същото време да е полезно за него. От детската кухня давам само зеленчуковото пюре и месния бульон/което си е супичка/. Киселът е много сладък и си го хапваме ние с мъжа ми - дори на баткото не го давам  Grinning  Пюрето давам на обяд към 14 часа, а супичката с 2 сухарчета давам към 20 часа. Между тези две хранения имаме кърмене, а към 22-23, когато заспива също се кърмим. Имаме и още едно "човешко" хранене през деня - към 10 сутринта давам плод с каша. Дано съм ти била полезна  Peace

# 756
  • Русе
Sonic, аз мисля първо каша от ориз и царевица да въведа и тогава да купувам от готовите пюренца с царевица.

# 757
  • на последния етаж
Преглеждам отново писанията на Косе Босе по отношение на граха. Свекърва ми вече бере тазгодишния екологично чист грах, но препоръките са за след 10 месечна възраст... Как да обработя в такъв случай граха, за да мога да го предложа на детето след време?

# 758
Елица, Куиин Л, благодаря за отговорите. Кашата обаче отпада като вариант, защото нея я яде като следобедна закуска, а понякога и сутрин на закуска, така че по-скоро клоня към нещо зеленчуково. Единият вариант е супа, а ако нея не я хареса, евентуално мислех да й варя разни подходящи зеленчуци на пара и да й ги давам да си ги яде с ръка. А така или ианче това ядене не мисля да е последно за деня, преди сън пак ще си й давам мляко.
Забравих да питам обаче, ако яде нещо вечер, колко време преди лягане трябва да е това?

# 759
Според вас удачно ли е вече да въведа царевицата? Досега от зърнените съм давала само ориз. Царевицата тежка ли е за стомаха? Мисля да я въведа с пюре, а не с нишесте...
Тежка е , но можеш вече да я даваш, аз даже на 7 м я дадох- има едно много хубаво пюре само от царевица и не е люспесто и е много сладичко...ама как се казваше, май на Овко

# 760
  • София
Аз пък съм взела едно пюренце тиквички и царевица 93.4%:6.6% на овко май  newsm78, мисля, че е по добре отколкото чиста царевица на пюре.
"Най-щадящият начин за въвеждане на царевица е под формата на нишесте.Натуралното нишесте не дразни стомаха нито химически, нито механично. Точно затова киселът е добра алтернатива на първите каши в началото на захранването.В готовата кашата царевичните стърготини вероятно не са много, изглежда подходяща за по-нежно стомахче".
Ета сетих се за още един зеленчук, който би могъл да ти влезе в употреба карфиола.Съдържа почти два пъти повече разтворими от неразтворими фибри, но е газообразуващ и е доста тежък откъм  целулоза.Въпреки това препоръки за въвеждане в малки количества има за 6-7 мес, така че....
Луничка, ако се приготвя домашно пюре, задължително се почиствай граха от люспите поне до 1г.

# 761
  • София
А някакви предложения с какво готово пюре да въведа тиквичката? Взела съм тиквичка и картоф на Хип, само че както беше писал някой по-горе е адски гъсто и не го иска. Има ли някое по-течно пюре с тиквички?

# 762
Да се включа и аз при вас.
Гледам доста сте обсъждали и сигурно ще ви дотегна, но да попитам. Досега сме само на кърма. Водичка взех да предлагам, но изобщо не й е фен. Кърмим се на поискване. Не гледам часове и ни се падат през 2-3 часа кърменията. Мисля да захранвам вече. Решила съм пак да започна с оризова каша. От 2 дни акото е редичко, тъкмо и ще го затегне малко. Отдавам го на зъбките.  Нервен е и всичко гледа да слага в уста. Взех два вида безмлечна оризова каша. Едната е Лактана Био, но е с пълнозърнест ориз, другата е Милупа-безмлечна оризова каша. Незнам с коя точно да започна, мислех да е с Лактана, но четох различни мнения по въпроса. Има ли някаква друга каша, която да е подходяща като за първо захранване? Ще се опитам да попрочета назад, но времето ми е оскъдно, че с двама малчугани не е лесно.

# 763
# 764
А някакви предложения с какво готово пюре да въведа тиквичката? Взела съм тиквичка и картоф на Хип, само че както беше писал някой по-горе е адски гъсто и не го иска. Има ли някое по-течно пюре с тиквички?
има на Овко май беше тиквички и царевица

Общи условия

Активация на акаунт