Кулинарно вдъхновение с олио Бисер

  • 29 282
  • 65
  •   1
Отговори
# 60
  • Варна
  • Мнения: 2 171
Фарфале със сьомга в сметанов сос

Необходими продукти:
1 пакет фарфале/панделки/
2 филета от сьомга/или два котлета средни, но става по- мазно така/
Две чаши течна готварска сметана
Голяма глава лук, две- три скилидки чесън, босилек, щипка дивесил и черен пипер.

Фарфалето се сварява в подсолена вода, без да се разварява, измива се и се прехвърля в съда за сервиране. Запържват се нарязаните на ситно лук и чесън с лъжица брашно и се разреждат със сметаната и малко бяло вино. Прибавя се свареното и накъсано филе от сьомга и подправките и се оставя да поври на слаб огън. когато се сгъсти се залива фарфалето и се наръсва с пармезан Grinning.

# 61
  • на втория етаж
  • Мнения: 248
    СОЛЕНА ТОРТА С ЧЕРЕН ДРОБ



Необходими продукти:
за блатовете:
500гр. черен дроб(свински или телешки)
5 яйца
1/2ч.ч. прясно мляко
1/2ч.ч.брашно
сол
чубричка,чер пипер
олио за пържене

за пълнежа:
2-3 глави лук
2 моркова
200гр. домашна чеснова майонеза,приготвена от 1яйце,150мл олио "Бисер",1-2скилидки чесън,сол,лим.сок

      Черният дроб се изкисва,нарязва се на късчета и се смила в блендер или месомелачка.Добавят се яйцата,млякото и брашното и се забърква смес с консистенцията на палачинково тесто.Посолява се.
В загрято тиганче с няколко капки олио  се сипва по един черпак от сместа и се пържи от двете страни.Готовите блатове се изваждат върху кухненска хартия.Оставят се да се охладят.
    Лукът се нарязва на полумесеци,морковите се настъргват на едро ренде.В малко количество олио се задушават до омекване.Охлаждат се.
   На поднос за сервиране се поставя първия блат,намазва се с майонеза,поръсва се от морковено-лучената смес.Втори блат,майонеза,лук и така всички блатове се нареждат във вид на торта.Завършва се с майонеза и по желание може да се украси с кисела краставичка,чушка от туршия или маслинки.
  Оставя се за час,на хладно, да се овкуси напълно и се поднася на порционни парчета със салата според сезона.

# 62
  • Мнения: 9 109
Весе, тази торта винаги ми е била интересна   bouquet

и още една рецепта с черен дроб

Дроб с чесън и лимон




Продукти за 4 порции:


800 гр дроб (може телешки или свински)
кимион и черен пипер по 1 ч л
сол на вкус
200мл прясно мляко

200 гр. брашно
олио за пържене

сока на 2 лимона (около 120мл)
6-7 скилидки чесън

Приготвяне:

* Дробът се нарязва на дребни хапки и поставя за час-два в прясно мляко да се изкисне
* Изцежда се хубаво и се поръсва с подправките и солта. Обърква се
* Посипва се с брашното (в гевгир аз за по-лесно) и обърква така, че всяко късче дроб да бъде оваляно в брашното
* Обират се парчетата дроб или изтърсва да изпада брашното.
* Пържи се на 3-4 пъти (зависи от големината на тигана) в горещо олио като не се разбъркват през цялото време, а се оставят по 1-2 мин. от всяка страна (до изпържване на късчеттаа)
* Вади се в затоплена чиния или тенджера и захлупва веднага с капак да остане топъл.
* През това време се счуква чесъна/пресова и смесва с изцедения лимонов сок.
* Когато е изпържен дроба се залива със сместа от чесън и лимон и пак затваря съда.
* Оставя се да "поеме" затворено за около 20 мин., като през това време се разбърква 2-3 пъти.

# 63
  • Мнения: 0
Да, наистина показвате много хубави рецепти ще отида да хапна  Simple Smile

# 64
  • София
  • Мнения: 574
                                                        Пълнени картофи
6-8 голями картофи
1 тиквичка
2 моркова
2 чушки
1 домат
4 гъби
1 л-чка вегета
250 г.сметана
3 стръка зелен лук
3-4 суп.л-ци олио Бисер
магданоз
копър


Картофити ги,разрязваме на две,издълбаваме ги,до половината.В тиган,задушаваме с олиото нарязанияте на ситно зеленчуци,може,да се добави и малко вода,когато поомекнат зеленчуците ,добавяме подправки.ги махаме от огъня.Нареждамв в намаслена тавичка,картофите,а издълбаните места ,ги запълваме,със готовата плънка,заливаме със сметаната и запичаме,до готовност,на картофите.


# 65
  • на втория етаж
  • Мнения: 248
Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт