Цветолечението на д-р Бах - 4

• 69 384
  • 738
  •   1
Отговори
# 75
аз да ви споделя,че вчера се усъмних в капките  Embarassed
ползвам ги 2 години вече-винаги са действали,но вчера,на първия ден в градината,имах едно гадно чувство ...че не действат Cry
днес,обаче мисля друго  Grinning -доста по-обнадеждаващо е положението,така че горе главата ! -капките действат,но и ние не трябва да прекаляваме с очакванията  Naughty

# 76
За Red chestnut -подходящ е за майките,не за децата,днес говорих с Бах-терапевта ми Simple Smile
Детската градина ми е много сериозна тема в момента Sad

# 77
  • София
Трапезица, в моята книга си пише, че и двете страни, които се разделят, трябва да пият Red chestnut. За момента авторката е водещ капацитет за Европа с 30 годишна практика.  Peace
Естествено, отново избора е за конкретни случаи, а не за всички тръгващи на градина. Ако детето го е гледала постоянно само майката, без баби и детски кътове, отделянето си е сериозно преживяване за детенце.

# 78
Момичета, а как ги давате не децата комбинациите? Моето малкото категорично ми отказва да му капя на езика. Предполагам, че голямата ще се съгласи. Мога ли да ги капя в течност (мляко, чай) и няма ли да обезсиля тинктурата? В момента е болна малката, тази работа с детската градина явно и срина имунитета. Само с температура е, без други проявления на вируса поне засега.

можеш да ги капеш в сок ,вода ,мляко  и каквото ти е добно.Дори можеш и в чайчето.Капките няма да си променят действието в топлата напитка-просто ще се изпари алкохолното съдържимо ,но материята остава.Друг вариянт е когато не си успяла да дадеш поредния прием да и ги "накапеш" в обувките или да и намажеш от вътрешната страна на китките.
За Red chestnut -подходящ е за майките,не за децата,днес говорих с Бах-терапевта ми Simple Smile
Детската градина ми е много сериозна тема в момента Sad
Абсолютно подходящо за двете страни.Няма неподходяща есенция за дете.Нима детето не страда за мама от момента в който я изгуби от очи и от там мисълта ,че нещо лошо сега ще му се случи щото мама я няма?Защо закъснява да ме вземе от градината пръв?и какви ли не мисли им се въртят из главичките ......до като минат първите 5-10минути и вече са се заиграли (Аз съм твърдо ЗА да вземат и двете страни Naughty
Моето дете тръгва утре на градинка и аз не пропуснах тази есенция в комбинацията му.

# 79
Утре голямата ми дъщеря тръгва първи клас, досега не показваше притеснение и вълнение, но тази вечер преди да заспи се разплака как щяла да бъде без мен в училище. Та затова се налага спешно да й направя нова комбинация. Мисля си за 8 Chicory, 9 Clematis, 17 Hornbeam, 20 Mimulus.
Нещо да добавя?
Още нещо-тази вечер, докато играеше навън с децата паднала и си разбила брадата Sad Дадох й Арника веднага и накапах в устата й след известно време РР. Дали да продължавам и утре да давам РР? Изобщо как прилагате РР при падания и наранявания? Освен вътрешно, външно? Аз й намазах раната, но тя си беше ужулила кожата и й щипеше от алкохола  Rolling Eyes

# 80
Утре голямата ми дъщеря тръгва първи клас, досега не показваше притеснение и вълнение, но тази вечер преди да заспи се разплака как щяла да бъде без мен в училище. Та затова се налага спешно да й направя нова комбинация. Мисля си за 8 Chicory, 9 Clematis, 17 Hornbeam, 20 Mimulus.
Нещо да добавя?
Още нещо-тази вечер, докато играеше навън с децата паднала и си разбила брадата Sad Дадох й Арника веднага и накапах в устата й след известно време РР. Дали да продължавам и утре да давам РР? Изобщо как прилагате РР при падания и наранявания? Освен вътрешно, външно? Аз й намазах раната, но тя си беше ужулила кожата и й щипеше от алкохола  Rolling Eyes
Към горната комбинация бих добавила Larch за по голяма увереност в себе си..RRemedy на открита рана не слагайте.Та това е спирт и боли,верно дезинфектант е ,но си боли.Кислородната вода е по-добрия и безболезнен вариант.. Използвайте RRemedy крем и то не на кървяща рана .

# 81
Имам и аз въпрос. Голямата ми дъщеря ще бъде първи клас. Не се вълнува особено, за разлика от мен Crazy, но си мисля, че като започне ще й е трудно. В момента й давам: 9.Clematis, 12. Gentian , 14. Heather , 20. Mimulus ,  21. Mustard . Дали да прибавя нещо? И дали тази комбинация е подходяща, в смисъл помежду си дали се комбинират добре цветята?
Много добре ще и се отрази орех. Гледам, и втори път си питала. Да, сложи орех във всички случаи Simple Smile по-голяма промяна няма да и се случи скоро. Също и мимулус. Може да помислиш за кестенови пъпки и повет по принцип, чудесни са за ученици. Също и лиственица, ако се притеснява дали ще се справи сама, без мама.

# 82
Отварям книгата и цитирам за приема по време на криза:......
Това от коя книга е?

Искам да ви попитам, защото явно блокирам на тази тема. Става дума за абсолютно безредие. В смисъл - пълен хаос в дома - нищо не е на мястото си. Дразни се от хаоса, но не прави нищо, за да го промени или подреди. А не е без енергия и желание да прави други неща... Няколко месеца пие габър и кестенови пъпки, явно не е това. Явно има нещо, което не напипвам вече доста време.

Последна редакция: пт, 17 сеп 2010, 13:44 от Сребърен облак

# 83
  • София
Момичета, отскоро се налага 11 годишният ми котарак да съжителства с малко котенце, на което му търсим дом. Малкото постоянно иска да си играе с баткото, а баткото непрекъснато му съска, а някой път и размахва лапа, ако се е доближило до него на опасно близко разстояние.
Имам целия комплект от есенции и се чудя каква смес да забъркам и в какво съотношение да сложа във въдата за пиене, имайки предвид, че няма как да съм сигурна, че само баткото ще пие от нея.

# 84
  • София
Сребърен облак, цитирах книгата "Енциклопедия на терапията с цветята на д-р Бах" на Мехтхилд Шефер. Авторката е германка. Невероятно структурирана и добра книга.
Не знам дали си ме разбрала правилно. Пишех за приема по време на криза в смисъл, ако има емоционално влошаване след започване на капките като реакция към конкретната комбинация. А не в кризисна ситуация.

# 85
момичета,аз имам нужда от помощ,че не мога да мисля сега  Embarassed

пиша ви комбинациите на децата,и искам съвет какво да сменя  Praynig
най-общо-едната вече иска да ходи на градина,но сестра й я„ дърпа обратно“-емоционално-разревава се и тя
другата е далеч от успокоението,в смисъл -оставя я баща й,/успокоява се след като изляза аз/,отива при децата после,но пак реве,ако се сети за мене,и изобщо от отварянето на очите повтаря ,че не иска на градина...пазари се да не ходя на работа...

сега им давам рескю сутрин,че са ревове ,а комбинацията им е 20 Mimulus,33 Walnut,25 Red Chestnut,15 Holly,16 Honeysuckle,17Hornbeam

# 86
  • София
Mamagemelar, аз тези дни правих комбинация за две близначета, които ще тръгват за пръв път - но още чакам отзиви как се развиват нещата.
Сложих всичко, което се сетих, че е подходящо за тях (без 20 Mimulus, защото нямат никакъв страх)
8 Chicory, 14 Heather, 15 Holly,16 Honeysuckle, 25 Red Chestnut, 33 Walnut
Май трябва да махнеш 17 Hornbeam. При твоите има ли страх - нежеланието на децата не винаги е свързано със страха.

И не се тревожи, сигурна съм, че с капките детето щи свикне много по-бързо отколкото без тях. Така че давай им ги и имай търпение. Hug
Ако не си много разтревожена и ти е във възможностите, визуализирай по няколко минутки всеки ден с цялата си душа и любов как детето щастливо и усмихнато си играе с другите.

# 87
това и правя-само дето не е по няколко пъти  Embarassed ,но ще се поправя,де  Simple Smile
даже ги сънувам как играят и са щастливи там  Grinning

не мога да кажа с какво е свързано нежеланието-май е с проблема им с отделянето от мен,а не от страх Thinking

за това,че е по-добре с капки,съм сигурна,но се чудех дали да не ги попроменя малко комбинациите-още повече,че едната е доста по-уверена от сругата  newsm78

# 88
  • София
Mamagemelar, Сменяй я комбинацията - не е нужно много да му мислиш.
17 не разбирам защо си го сложила? Можеш да махнеш и 20.
В комбинацията, която ти предложих от 6-те цветя 4 са еднакви с това, което даваш. Но ти знаеш, че дори едно цвете да смениш това прави новата коминация уникална сама по себе си.

# 89
17 беше заради едната -Карина,тя има нужда все още според мен
Б.Мацарела казва-„Когато в училище децата имат труден период и им е необходима повече умствена енергия, за да изпълнят възложените задачи, ползата от Hornbeam е много голяма.“
и още „Това средство се препоръчва и тогава, когато човек се опитва да си намери собствено „пространство" или няма необходимата енергия да започне някаква дейност. Въобще, Hornbeam е незаменим в моменти на умора.“ -но пък,умората й ,не е по принцип от ситуацията,а просто бързо си изчерпва енергията,и има нужда от малко почивка за „презареждане“-лежи по земята,погушква се....
 Thinking Thinking за Виви не го мисля изобщо-ще сложа 8,че всичко е „мое!“ при нея,на Карина също,че „Може да е дребнаво дете, да плаче често и да има склонност да драматизира.
Трудно му е да се откъсне от майка си и често състоянието Chicory е налице както при детето, така и при майката - на едипово и симбиотично ниво. Полезно е този лек да се съчетае с Red Chestnut.“

значи дотук 8,15,16,25,33
но 14 защо го препоръчваш?

а и какво да им сложа за ситуацията с неразбирането-те разбират малко езика,но тях не ги разбират изобщо!

Общи условия

Активация на акаунт