Обучение срещу ваучери по схема “Аз мога” 3- втората вълна

• 80 229
  • 870
  •   1
Отговори
# 690
Здравей tanitas,

Аз също имам подобна на твоята дилема (аз обаче съм за англ.. език). Вчера звънях в Университетската кооперация, където не ми казаха нищо за доплащане, но пък ми се стори че са си "натаманили", както се казва часовете, за да усвоят парите. При английския специално часовете са намалени с по 20 на ниво, от нормалните - така, че за мен лично този вариант отпада.
Аз се колебая между ИЧС и Британска. В британска доплащането е страшно много, което доста ме възпира.
От друга страна за ИЧС чета и положителни и отрицателни мнения като цяло. Честно казано от Британика няма недоволни, но пък близо 500 лв. доплащане на ниво...Все пак си е много, много.
В ИЧС цената на доплащането е поносима, както казваш 350 за трите нива. А и е доста далече.

И аз като теб много е колебая, а не ми се иска просто така една година да се занимавам с някакви школи, които са решили на всяка цена да усвоят парите по програмата, а обучението да е под всякаква критика...

# 691
По английски и аз карах курс с по 100 вместо 120 часа на ниво, преподават обаче всичкия материал, само че не достигат часовете за упражняване на наученото. Доста си е натоварващо.

# 692
А впечатления от "Фарос" за английски?
В понеделник ще им звънна да ги разпитам за нивата, които предлагат.
Вече съм минала първо, второ и трето ниво по някаква система,
ежедневно ползвам английски, но с много ограничена лексика,
което е по-скоро минус, отколкото плюс. Затова се чудя коя школа
ще е най-подходяща за мен. "Фарос" в "Младост" ми е близо, затова
първо съм се насочила към тях, но от друга страна, ако не предлагат 3-4-5 ниво,
ще се наложи да си търся друг ДУ. От още по-друга страна, 3 нива са много време,
и ако не е добро обучението, ще си е жива загува на време ... Затова съм в
голяма чуденка ...

Последна редакция: сб, 05 фев 2011, 12:28 от krasimilo

# 693
На мен ми казаха, че в бюрото на Тимок са прегледани до 20-то число, но да чакам да ми се обадят..... Надявам се другата седмица да ми звъннат Simple Smile
Това 20 число, демек до 20/09 ли е или какво Thinking И аз съм подала там, не знам какви номера гледате, намерих бележката има някакъв написан с химикал 0582 от 09/09/2010. Явно трябва да и ида на място да проверя, дано да съм одобрена Praynig
Аз съм се насочила за англ. към Британика, но това доплащане за ниво по 500лв, т.е 1500 лв доплащане ли трябва да значи за 3те нива Confused или аз пак нещо не съм разбрала Rolling Eyes

Последна редакция: сб, 05 фев 2011, 12:16 от mi6i

# 694
  • Sofia
Vaflichka,

Здравейте.

В момента аз уча немски в Кабината по тази програма. Ако имате някакви въпроси, с удоволствие ще отговоря, стига да мога. Simple Smile

здравей, исках да попитам дали си доволна от този вид обучение и дали учебните материали са в електронен формат?

# 695
  • София, Младост
Здравей, Vaflichka.

Като цяло съм доволна от обучението в Кабината.

Кабината има две форми на обучение по немски език: учебни материали, до които имаш достъп 24 часа през периода, за който имаш абонамент, и виртуална класна стая, в която има уроци с преподавател по определен график. Общо взето, уроците с преподавател следват учебните материали за съответното ниво. Уроците с преподавател са вечерни (след 19 часа) всеки ден работен ден без петък и съботно-неделни през деня. Обикновено (но не винаги) съботно-неделните уроци представляват преговор на уроците, взети през седмицата. Освен това отскоро въведоха писмени задачи, които трябва да се изпълняват в рамките на седмицата, през която са зададени. Има и тестове, които също трябва да се попълват он-лайн. Едно ниво се състои от 9 (втори и трето) или 10 (първо) урока, като трите нива вървят едновременно с преподавател (т.е. уроци 1, 2, 3 от първо ниво, уроци 11 и 12 от второ ниво и уроци 21 и 22 от трето ниво се вземат в рамките на една седмица). Нивата приключват и след това започват отначало, така че, ако човек пропусне някой урок с преподавател, може да го повтори, само трябва да си следи програмата.

Програмата "аз мога" налага следните допълнителни изисквания:
- поне 10 учебни часа (а в някои седмици по 20 учебни часа), които трябва да прекарате в Учебните материали за определен урок по график (например, през тази седмица трябва да прекарам минимум 10 учебни часа в изучаване на урок 14), като това време се отчита автоматично от системата на Кабината и след това те, на свой ред, се отчитат пред Бюрата по труда. Също така, ако има домашни задачи и тестове към съответния урок, те също трябва да се направят в рамките на седмицата, в която са зададени. Уроците с преподавател не са задължителни. Няма ограничение за допълнителните часове (с преподавател или самостоятелни), които можете да вземете. 
- трябва да се спазва графикът за писмени задачи и графикът за изходящите тестове за нива.

Учебните материали са в електронен формат и са достъпни само он-лайн. Разбира се, може да се изтеглят, но няма да изглеждат по същия начин, както са в сайта (например, аз ги изтеглих под формата на .pdf, но са без звук). По-конкретно за първо ниво текстовете са озвучени.

Хубавите неща в Кабината:
- преподавателката Снежана
- часовете с преподавател са по различно време за различните нива. При добро желание, човек може да посещава всички, стига да може (все пак това са 10 астрономически часа в седмицата)
- непрекъснат достъп до учебните материали
- тъй като, горе-долу, на всеки три седмици уроците с преподавател за различните нива започват отначало, възможно е човек са си направи собствена програма, която му е удобна
- Кабината има доста сътрудничеща система за техническа поддръжка и рядко се случва да подам сигнал за проблем и да не ми отговорят

И проблемите:
- в Учебните материали и тестовете има грешки, както в българския, така и в немския (включително озвучаването на места не отговаря на написания текст); има части от текста, които би трябвало да са озвучени, но не са
- има много, особено напоследък след като въведоха разни обновления, технически проблеми със звука във виртуалната класна стая, с достъпа до сайта и с достъпа до учебните материали

Опитах се да обобщя собствения си опит, но излезе доста дълго. Ако имаш още въпроси, с удоволствие ще отговоря.

# 696
Благодаря на Zapetaika_, че ме насочи към темата. Сега почвам да чета.

# 697
Моля ви, ако някой от вас учи или е учил в езикова школа ОМЕГА, без значение какъв език или дали е по програмата, нека сподели впечатления. Избрах я за италиански с ваучерите, а ако не е добра, по-добре да я сменя докато е време. Помагайте!

# 698
krasimilo, в петък звънях във Фарос да проуча. Имат свободни места само за начално ниво, и то в Гоце Делчев с начало 21 февруари - в понеделник и сряда от 18.30 до 21.00 ч.. За горни нива местата са запълнени - така ми казаха.

В Британика наистина доплащането е 1440 лв, общо за трите нива. Часовете са повече - по 126 часа на ниво, вместо по 100. Стандартната им цена на ниво е: 2 вноски по 169 евро. Като се приспаднат 700 лв от ваучера - тоест 233 лв на ниво, се доплащат за всяко ниво 2 вноски по 240 лв.

За частен колеж Омега ме посъветваха за английския да направя тест за ниво, изготвен от техен преподавател. Ето го - http://www.englishjet.com/english_courses_files/test_level.asp. Може да е полезен на някой. Групите са по 12 души. Имат 2 варианта - от първо до трето ниво или от четвърто до шесто. 3 пъти седмично по  4 учебни часа - от 18.30 до 21.20 ч. за 6 месеца. Или съботно-неделни, по 6 часа на ден.
Аз лично от тях се отказах, защото нямам удобен превоз до Лозенец от местоработата ми.

stassie_y, благодаря ти много за информацията за Кабината. И с тях се свързах. По програмата "Аз мога" курсът е 6 месеца + още 1 месец, общо 7 месеца. Направи ми впечатление, че цената за 6-месечен курс е 400 лв, а нали ваучерът е на стойност 700 лв. Но пък чета само добри отзиви и като че ли клоня вече да се запиша там. Още малко ще помисля.

Последна редакция: сб, 05 фев 2011, 20:18 от benche

# 699
Моля ви, ако някой от вас учи или е учил в езикова школа ОМЕГА, без значение какъв език или дали е по програмата, нека сподели впечатления. Избрах я за италиански с ваучерите, а ако не е добра, по-добре да я сменя докато е време. Помагайте!

И също така, учил ли е някой в езикова школа АКАДЕМИЯ? Колебая се между тези: ОМЕГА, НОВ СТАНДАРТ и АКАДЕМИЯ. Ако някой от вас има наблюдения и впечатления, много ви моля, пишете!

# 700
  • Пловдив
Относно Кабината - аз съм писала много ласкави постове преди... но сега положението е друго. Класните стаи са препълнени - понякога преброявам по 32-33 човека. Ако се обадиш един път за цял час си е постижение. Те си останаха със същия брой часове, а курсистите се увеличиха поне 10 пъти. Когато се записах в началото - не беше такава навалица и беше изключително полезно.
Разликата между цената на курса при тях и ваучера се прибира от Българска Стопанска Камара, които всъщност се водят ДУ.

Помислете си добре преди да изберете кабината... Ако държите да говорите достатъчно в този курс.

# 701
  • Sofia

И също така, учил ли е някой в езикова школа АКАДЕМИЯ? Колебая се между тези: ОМЕГА, НОВ СТАНДАРТ и АКАДЕМИЯ. Ако някой от вас има наблюдения и впечатления, много ви моля, пишете!

тези академия не ги зная как са, само се сещам, че преди време ходих да ги търся и така и никой не ми отвори, намират се в една пресечка под Халите.

# 702
Здравейте, момичета!
Някъде прочетох, че в програмата нямат право да участват служители на държавната администрация, органите на местно самоуправление и тн., а пък аз работя като секретарка в едно от министверствата. Моля някой по-запознат с регламента да сподели дали действително има такова условие. Много се ентусиазирах, когато разбрах за програмата, но ако е така.... Sad
Предварително благодаря!

# 703
  • Варна
Да, нямат право.

# 704
Мислите ли, че е добра идея да пренесем в нова тема предложенията и отзивите за школи за всички езици без английския? Сега почти всички "септемврийчета" сме на вълна избор на школа, а за английския си има отделна тема. Тук станаха доста странички и за новите е трудно да се проследи всичко написано.
Да? Не?

Общи условия

Активация на акаунт