Новозеландско-Австралийска НОВА Пролетна Тема (7)

• 127 358
  • 536
  •   1
Отговори
# 240
  • Там някъде......
Разгледах го този сайт,наистина е хубав ,но той е само за публикуване на обяви от потребители  на Австралия и Нова Зеландия .Ако има някакъв друг който от България да си пусна обяви за продажба при вас ,моля от сърце да ми го дадете  bouquet

# 241
  • Там някъде......
Момичета,има ли дамски епилатори в магазините при вас и на какви цени са горе-долу?

# 242
Сладка капка, прости ми, ама много смешно ми стана. Не, само в България се продават епилатори. Разбира се, че има епилатори. Цени - различни - от китайски боклуци на цена 15-20-30 долара, до Браун - около 120-150-200, зависи от модела. И преси за коси има - Ремингтън около 20-30-40 и ГХД около 300.

# 243
Здравейте, момичета!  ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА! НЕКА ДА Е УСПЕШНА НА ВСИЧКИ ВЕЧЕ МЕСТНИ И НОВОДОШЛИ (КАТО НАС)!

Съжалявам за гоооолямото закъснение, с което пиша, но се надявам вече да съм по/редовна.

ГОЛЯМО БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ, които ни помогнаха с насоки и съвети.
НИЕ се установихме вече ( уж) в Пърт. В началото почти всичко ни се струваше странно, въпреки че доста сме пътували, тук наистина някои неща ни изненадаха.
Дъщеря ни лесно свикна с училището. Но си мисля. че не ги тормозят много, много да учат. Имаше веднъж седмично домашно/ да прави някакъв проект и това беше. С една дума ваканцията за нея продължи доста. Сега дори няма търпение да тръгва на училище. В училище учат индонезийски, което напълно ме изненада.

Относно магазините, в които могат да се пазаруват европейски стоки/ в Пърт намерих няколко магазина, където продават българско сирене/ краве и овче. Има подправки, кори за баница, с които приготвих дори НГ баница с късмети.

Благодаря отново за всичко!  bouquet   bouquet  bouquet

# 244
Ето ни и нас на Австралийска земя!
Вече 4-5 дни сме в Пърт и много ни харесва! Жегата малко ни идва в повече, но предполагам, че и с това се свиква! След "летата" в Англия тук ни е доста жежко! Simple Smile Но приятно! Simple Smile
доста бързо успяхме да се справим с належащите задачки - банки, телефони, нова кола си взехме... сега е на дневен ред търсенето на къща, но ще изчакаме и утрешният ден да мине и тогава се захващаме!
Днес е първият ден на съпруга ми в офиса, а утре трябва да се срещне с неговия консултант по преместване и искаме да видим какъв е редът, дали трябва и той да присъства на огледите, защото все пак фирмата ни е гарант или как точно се организират нещата...
Така леко-леко си нареждаме нещата!

Не на последно място искам да споделя, че имахме едно много топло посрещане от група българки и австралийските им съпрузи, за което най-вече благодаря на Каролина! Чувствахме се много комфортно и сме приятно изненадани! Някак сем отвикнали обаче да се отпускаме съвсем, навярно поради типичната английска скованост, колкото и да са приятелски настроени, все те държат на дистанция и поставят някакви граници... Тук подобно нещо не се усеща, надявам се да не е само първо впечатление!

И така! Подготвям се за първия ми ден сама със Сава в Пърт! Simple Smile Поне се очаква да е малко по-хладно днес и разходката ни няма да е толкова изморителна, надявам се! Simple Smile

Хубав ден на всички!
Simple Smile Опитах да ти пратя съобщения,но кутията ти е пълна:(

# 245
Taraa , чак сега видях, че пощата ми е препълнена... Съжалявам за което!
Интернетът ни е много лош и много рядко успявам изобщо да отворя някоя страница и съответно не бях влизала тук...
Поизтрих някое и друго съобщение, така че пиши! Simple Smile

При нас всичко си върви добре, успяхме да си намерим къща, не е най-доброто, което може да се намери, ама както и да е! Поне е в хубав квартал, дворчето е затворено, та поне Сава няма да го мисля и така! Утре се местим, съответно лудницата е пълна! От една седмица пазаруваме като луди, мебели, бяла техника, чинии, щуротии...не сме се спряли...

Ще се приготвяме вече за излзаине, че става вече много топло, а нашето момче на едно място не го свърта!
Хубав ден на всички!

# 246
Здравейте момичета,

Нашата тема съвсем е замряла.

Посрещнахме новодошлите в Пърт мами. Справят се чудесно и се виждаме доста често.

Ина, благодаря ти за хубавите думи.

Училището при нас започна, аз започнах работа от ноември и сега по цял ден е тичане по задачи.

Тук, в Пърт е доста горещо и май ще продължи още дълго.

Ние чакаме майка ми да ни дойде на гости и да се занимава с децата. Моите деца за съжаление почти не говорят български. Иска ми се да ми дадете съвети как да успея да ги науча и на български.

Приятни дни на всички и дано скоро да се раздвижи темичката ни.

# 247
  • Бу-у-урга-а-ас
Единственият начин да ги научиш на български е, да им говориш винаги, на всяко време и всяко място само и единствено на български. Знам, че е трудно, но ако таткото е англоезичен и у дома не говорите български, няма как другояче.  Peace

Я ми кажете, в Оукланд кои квартали са хубави за живеене. На какъв принцип децата се записват на училище - по место живеене или...? Къде спортуват - това влиза ли в училищната програма? Когато се наема къща, кухните обзаведени ли са и с какво? Някой ползвал ли е контейнер за пренасяне на багаж от Европа до там. Колко струва и как става? Скъпи ли са мебелите в Нова Зеландия съотнесени с цените в Бг. Храната на какви цени е и най-грубо - колко доход трябва да има месечно едно тричленно семейство, ако живее в хубав квартал в къща под наем?
Признават ли шофьорските книжки от Бг? Някой ползвал ли е логопедични услуги там - как са уредени и безплатни ли са?
Благодаря!

# 248
Момичета здравейте,

Да се присъединя и аз към мамите в Пърт. Ние сме семейство с две малки деца - момче на 4,5 години и бебе на 6 месеца и ни предстои скоро да пътуваме от Бургас за Пърт. Ще сме на 457 виза.
Молбата ми ще е насочена към мамите в Пърт с питане за добър хомеопат там, тъй като малката ми е с атопичен дерматит /алергия/, много боледува и за съжаление започна да прави пристъпи като усложнение след вирусните инфекции и ми се иска като пристигнем веднага да започне лечение и там.
Ще ми бъде полезна информация като колко време се чака за първо интервю, класическа хомеопатия ли се практикува, работно време, как се процедира при спешни случаи и изобщо всякаква инфо ще ми е полезна.
Благодаря на всички отзовали се предварително!

# 249
Лого5ка-Хубави квартали за живене в Auckland колкото искаш.Тук къща се взема според това къде ти е работата.Не знам дали знаеш но града е дълъг почти 120км...Auckland е разделен на 4 части..Auckland City,Manukao City,Waitakere City i North Shore City.Тук хубав квартал означава да няма много индийци,пакистанци и островитяни..в Auckland City такива са всички без Глен инес,Понт Ингланд и Сандрингам като най-тузарския е Ремуера.В Manukao City повечето са с островитяни има квартали като Ботани даун и местата около манукао мол които са добри за живеене.Waitakere City -тук аз не знам нито един добър квартал за живеене(Ако има то нека жителите му да ми простят:))) и накрая North Shore City-това е мястото без нито един лош квартал.Разделен е от центъра с мост Харбърт Брич.Най-хубавите плажове са тук и е супер спокойно.
Следващ въпрос-децата се записват на училище по местоживеене...това важи за всеки един етап на обучение от праймари до колеж.
Въпрос 3-кухните тук задължително имат готварски печки,някой са с миялни машини и хладилници,но това е рядко.

4контейнер не съм ползвала.
5Храната ...ами това е труден въпрос...всеки харчи различно, според вкуса си и желанията...ние лично даваме около 200$  на седмица.Тук  почти всичко е на седмица...наем
,заплата...само ток и телефон са на месец...грубо за да живеещ нормално, да можещ да си покриваш всички разходи като наем,храна,бензин,сметки и да си купиш някоя дрешка ти трябват около 800$-900$ седмично
6-Книжката важи една година,след това се явяваш на теоретичен и практичен тест за новозеландска книжка.
7-лекарите ако имаш двугодишна работна виза всичко ти е безплатно

Надявам се да съм ти била полезна-ако имаш други въпроси питай

# 250
Лого5ка-сега се сетих,че можеш да ползваш сайта,който е дала Dion-www.trade me.co.nz...там има всичко ,а и можеш да я попиташ за добрите квартали в Манукао,тя живееше там и къщата и беше на много хубаво място.

# 251
  • Бу-у-урга-а-ас
Много благодаря за отговорите! Напоследък често се разхождам из Оукланд с гугъл мапс. Много ми харесва. Обаче искам да познавам колкото се може повече от живота там, преди да вземем крайно и последно решение. Peace

# 252
Здравейте момичета

обръщам се към вас с надеждата, че ще ми помогнете....аз и моето семейство( имам мъж и дете Simple Smile сме решили да емигрираме Rolling Eyes в Австралия......писах си тук с едно момиче от форума( много и благодаря) но така и не успях да получа инфо.разбрах че трябва да се консултирам с адвокат който обаче трябва да е австралиец....е как да намеря такъв в БГ?! аз съм от малък град (близо до Варна) и тук просто няма от кого да получа инфо.......моля просто някой ако може да ме насочи към кого да се обърна,къде и как да кандидатствам за виза,колко ще ми струва тя......абе изобщо всяко инфо ще ми е от полза

предварително ви благодаря :*

# 253
Здравейте момичета

обръщам се към вас с надеждата, че ще ми помогнете....аз и моето семейство( имам мъж и дете Simple Smile сме решили да емигрираме Rolling Eyes в Австралия......писах си тук с едно момиче от форума( много и благодаря) но така и не успях да получа инфо.разбрах че трябва да се консултирам с адвокат който обаче трябва да е австралиец....е как да намеря такъв в БГ?! аз съм от малък град (близо до Варна) и тук просто няма от кого да получа инфо.......моля просто някой ако може да ме насочи към кого да се обърна,къде и как да кандидатствам за виза,колко ще ми струва тя......абе изобщо всяко инфо ще ми е от полза

Здравейте Катрин, като за начало може да започнете от http://www.immi.gov.au  Основен сайт, който трябва да се посещава постоянно за последни изменения в процедурата на Министерството на имиграцията.
Ние също сме поели по този път отскоро. От сайта може да се информирате към кой тип виза да се насочите, в зависимост от вашите професии, стаж, езикови възможности ...
Предполагам че нивото ви на английски е добро, защото задължително се държи изпит по Йелтс, независимо към кой тип виза сте се насочили.
Не мисля че задължително ви трябва имиграционен адвокат, разбира се може да се процедира и с такъв но нямам представа как става това и откъде да го намерите, по-евтино ще ви излезе да подадете документите си сами, защото услугите на имиграционен консултант по принцип са скъпи. По този въпрос могат да се изкажат по-компетентно мамите които вече са в Австралия.
Поздрави и Успех!   bouquet

# 254
Здравейте момичета

Също така можете да посетите и този форум, там има много млади и отзивчиви хора, които си помагат един на друг разяснявайки процеса за миграция в Австралия и Нова Зеландия.
www.bg2nz.com
smile3529 Успех с четенето, защото има доста неща да се прегледат, но съм сигурна че когато има  желание винаги се намира начин. atwork

Общи условия

Активация на акаунт