За бързи въпроси и отговори,за тези които нещо ги вълнува, но не искат нова тема

• 35 225
  • 730
  •   1
Отговори
# 495
аз първо запичам хлебните кубчета.След като извадя тавата от фурната тогава прибавям подправките и мазнината и разбърквам много добре.

И аз така знам, че се правят  Peace

# 496
ако е за веднага за хапване аз ги правя в мв-та.
Нарязвам на хапки, поставям в йенска тенджера с капак. Въртя 1.5-2 мин. на мах, отварям,поръсвам подправки, зехтин и пак връщам за още 1 мин., разбърквам, пак 1 мин. и вадя.

# 497
  • София
Момичета, купих шкембе (телешко), исках да сготвя една чорба на съпружеството. За първи път ще ми е. Снабдих се с рецептата от майка ми, приготвих се, обаче... проблем! Преди години, ни гръмна едната тенджера под налягане. Имахме две, но незнайно как чинно съм прибрала счупената в купията, а здравата сигурно съм изхвърлила  ooooh!! Както и да е, сложих шкембето да се вари, но сега не зная колко време му трябва? По какво да се ориентирам, че се е сварило? Има ли някаква тънкост за по-бързо варене в обикновена тенджера? Ще съм благодарна на всякакви съвети, мерси  Hug.

# 498
няма тънкост, вариш си го поне час и половина и тогава започваш да проверяваш с вилица, като дръпнеш, дали ще се скъса лесно.
Ако е телешко, ще му стига час и половина, но ако не е телешко, отиде 3 часа.

# 499
  • София
няма тънкост, вариш си го поне час и половина и тогава започваш да проверяваш с вилица, като дръпнеш, дали ще се скъса лесно.
Мерси много   bouquet! Успокои ме, телешко е и се опасявах, че ще трябва да го чакам 3-4 часа  ooooh!.

# 500
добре, но го проверявай, ак да кажа - като месо е, ако е сварено, разкъсва се лесно

# 501
  • София-Младост
Мерси много   bouquet! Успокои ме, телешко е и се опасявах, че ще трябва да го чакам 3-4 часа  ooooh!.
Дано не съм лош пророк, но едно телешко окрехкотено го варих 2 часа в тенджера под налягане...дано имаш късмет Simple Smile

# 502
  • София
Ами като съм толкова смотана да си хвърля здравата тенджера, а да си прибера счупената, в петък вечер ще вися да дебна шкембето  Joy! Мерси още веднъж, момичета, ще го наблюдавам - това е ясно. Но понеже ми е за пръв път, а шкембето ми изглежда като ластик, мисля, че съвета на Пеп-4о ще ми помогне  Hug.

# 503
  • Варна/Лондон
Казвали са ми, че за по-бързо увиране на меса и подобни се слага малко алкохол. Пробвала съм го за шкембе и общо взето бързо увря, но може да си е било от шкембето де...да каже някой по запознат... Confused

# 504
Казвали са ми, че за по-бързо увиране на меса и подобни се слага малко алкохол. Пробвала съм го за шкембе и общо взето бързо увря, но може да си е било от шкембето де...да каже някой по запознат... Confused
Peace Peace Peace Peace
Слага се 30-40 грама концентрат(водка,ракия) в тенджерата.

# 505
  • София
Сложих и ракийка преди половин час, щото шкембето нямаше вид на дори леееко сготвено, а го варя час и половина  Mr. Green!
ПП: Джери, сега ще те издам във филмовата тема като специалист и по други храни, не само по патладжани   Wink  Hug!

# 506
абе то нека да е д*ръто,пък слагай да хабиш алкохола  Laughing Laughing

Ама нищо, той алкохола и аромата малко убива, та не е излишен  Peace

# 507
  • София
Много е дърто, нямам напредък с готвенето  Mr. Green! Освен да допия домашната парцуца, дето намерих, друго не ми остава, докато го чакам  Joy!

# 508
  • Варна/Лондон
Сложих и ракийка преди половин час, щото шкембето нямаше вид на дори леееко сготвено, а го варя час и половина  Mr. Green!
ПП: Джери, сега ще те издам във филмовата тема като специалист и по други храни, не само по патладжани   Wink  Hug!
Аз от тук се осветлявам. Laughing
Пепчо, днес сме на пица по твоята рецепта, не вярвам да остане за снимка, домочадието я унищожава в момента. Heart Eyes
Вени, само да си посмяла...ще ме пукнат от бъзик ония двете. Mr. Green

# 509
Малко тъп въпрос, ама ще го задам.  Mr. Green
Има ли проблем да се яде супа с пресечена застройка. Тоест дали може да причини някакъв стомашен дискомфорт. Питам основно заради малкия.  Embarassed
В бързината, като разбивах яйцето, съм го сложила с белтъка. И се чудих и маех защо се пресече, въпреки огромното ми старание. Усетих се.
Но пък супата стана вкусна.

Общи условия

Активация на акаунт