Продукти:
пакет4е 4аени бисквити/ при мен "Победа" с аромат мед и масло, такива намерих/.
125 гр. масло
3 яйца
500 гр. крема сирене - колежката каза Рама крем Бонжур или Филаделфия, аз добавям - и Буко става В слу4ая ползвах Рама, натурална с йогурт, синя опаковка
1 4аена 4аша захар/ в тегло това сигурно е около 200-220 гр. захар/, може и кафява/ аз сложих 4аша и половина - много сладко стана/
плодове по избор, или без плодове/ аз не сложих, имах само ябълки/
Сладко/конфотюр за намазване
Става за нула време. Смилате бисквитите и ги смесвате с мекото масло. С така полу4еното тесто облепяте дъното и малко от стените на тави4ка, която става за пе4ене, аз ползвах йенаглас, защото откоп4аващите ми се тави пропускат и когато пека 4ийзкейк, маслото ми изти4а. Ако вашите не правят така - откоп4аваща се тава е идеалният вариант. Слагате тави4ката в камерата да стегне. Разбивате крема сиренето, добавяте захарта и яйцата, става като пухкав крем. Ако ще слагате плодове/ колежката го е правила с малини и каза, 4е е разкош/, добавят ги в крема и изсипвате сместа в тавата. Пе4ете 45-55 минути на 180 градуса. Аз го сложих в студена фурна, да не ми се спука йената и отброих 50 минути откакто изгасна лампи4ката, която показва достигането на необходимата температура. Отгоре покафенява и се понадига. Към края запо4ва да се отделя от стените на тавата. Ако в средата ви изглежда все още леко те4но - няма страшно, така трябва да е, после се стяга. След като изстине, отгоре намазвате със сладко, аз имах ягоди, много върви. Охлаждате и нападате
Аз, признавам си не можах да устискам до пълното изстиване и го пробвах още леко топъл, но на другия ден, след престой в хладилника, усетих истинския му вкус. Уникален е!
Възможни грешки: не взимайте обикновени бисквити, попиват пове4е масло и с едно пакет4е ще ви стане ронлив блата. Не взимайте българско масло, воднисто е. Не заменяйте крема сиренето с извара, пак ще стане, но и вкусът, и ароматът ще са разли4ни. И не прекалявайте със захарта, защото става твърде сладко дори за любителите на баклава като мен Може би само ако слагате по-кисели плодове, може да компенсирате с малко пове4е захар.
Успех и добър апетит! Нашият ве4е свърши