Тайната на дългата и здрава коса - 80

• 75 945
  • 720
  •   1
Отговори
# 135
  • в 1001-та нощ
ами защо го затваряш? за да няма достъп до кислород ли?

аз ги затваям, ако ще пътувам  Peace

затварят се с натискане надолу и завъртане и по-добре помпата да е извадена от шишето, като затваряш, защото при натискане - ще изкара шампоан, а после, като е затворена я връщаш на шишето и завинтваш

# 136

Tonichka това желе си го купих от най-обикновен магазин за козметика (където се продават шампоани, стилизиращи продукти и тн) струваше ми 10.80лв, консистенцията му е като на нормален си балсам за коса, но сякаш вътре има перлени протеини, прозрачно-бяло е но има лилаво, сини оттенъци; не виждам омазняване на косата всичко си е в нормата, но го няма онзи стилизиращ ефект, след който трябва да миеш косата, като при лак или пяна. Косата си стои все едно нищо не си и слагал само дето както казах е подредена, мека, обемна и жива. Е ефекта не е Уоу но на мен не ми трябва повече, просто да не пада като в пропаст  Laughing но за дължината - моята е мноого по-къса от твоита, до раменете е, но не мисля че това ще окаже коии знае колко голям проблем за обема, стига да не ти е много тежка, ако е тежка няма оправия  Sick Wink Peace
ето това намерих http://www.za-kozmetikata.com/keranove-mineralogy-silicium-quart … kvane-p-1832.html по принцип е това, но мойто не е в същата опаковка  Peace Wink

ДА НЕ Е ТОВА ?

да това е  Peace

Ми ето схематично какво става като си 'тровиш скалпа с боклуци' - остави какво прониква в тялото, ами това което е отгоре? Задръства се. За кожата на лицето всеки знае колко лесно се запушват порите, как стават черни точки, как от определни продукти които не ти понасят и пъпки могат да ти излязат, колко е важно кожата на лицето да се почиства добре от грима. Стоиш ли с един и същи грим по 2-3 дена? НО за скалпа никой не се замисля, като е скрит от косата....А той пак си има пори, само че в тези пори растат космите, те са като сакцийки за цветя образно казано. Представи си една саксия, в която си посяла семенце, и след отва си я затрупала отгоре с камъни. Как ще покълне това семенце? Или ако не го поливаш ( оросяването с кръв) или ако почвата е песъчлива и бедна на хранителни в-ва?Затова за да расте косъма трябва: да има добро оросяване с кръв, която му носи кислород и хранителни в-ва (фрикциите за които с алена все повтаряме) организма да получава балансирана храна за да има в-ва, които да носи (много е важно в диетата да има досттатъчно протеин защото косъма е 98% протеин, витамини от Б групата, Е, А, цинк, сяра и др.) и накрая, 'саксийката' да е е запушена - сухи шампани, лак, пяна, стилизиращи продукти да се избягват в корените, особено за по-дълги периоди от време когато няма да се отмиват, и да се ползва при нужда специализиран шампоан за отмиване на натрупвания.

п.п. такова запушване може да стане и от натрупване на минерали от твърда вода - замисли се и каква ви е водата.

И за пореден път - Биотин, хр. добавка от аптеката, стимулира разтежа на косата, доказано.

MissNellie никои до сега не ми беше обяснявал толко интересно за живота на косъма! Наистина ме накара да се замисля какво всъщност аз давам на косата си, а очаквам толко много от нея.  Hug Simple Smile

Може да ви прозвучи тъпо, но и на идея си нямам какъв е този шампоан, който да е по-агресивен и да премахва натрупването  #Crazy newsm78  Може ли да споделите марка или нещо от този род? Много ще съм ви благодарна! Защото слушам всички говорят, че от време на време трябва да се използва такъв, за да се премахне натрупването, а аз си ползвам само нормален си шампоан за редовна употреба и на мен това - агресивен шампоан, нищо не ми говори.  Sick

# 137
   Аз пък съм такава неверница в тези шампоани за косопад, за обем... и как точно трябва да действа един такъв шампоан? Ползвала съм Клоран за косопад. Да. Бях много доволна, но за това, че косата ми изглеждаше добре с него. Косопада ми беше намалял преди това с лосиона на Фитовал та не мога да кажа дали Клорана действа.

Не мисля, че един шампоан може да действа на косопада. Всичко е комплексно. Един хубав масаж на скалпа, едно балансирано хранене за каквото писах в преден пост, витамини, добро психично състояние и не на последно място спорт..... това + добра козметика, маски и сериозна грижа може и да предотврати проблема, но един шампоан............ Naughty

# 138
  • в 1001-та нощ
повечето шампоани против косопад- дразнят скалпа, за да провокират засилено кръвообращение

от лосиона фитовал- има резон да си доволна, съдържа добри съставки, обикновено и в евтините продукти ги има, но не така концентрирани, както в скъпите, а в случая - не мога да съпоставя концентрацията  Peace , зада преценя това, чеги има до колко е достатъчно и съответстващо на другите продукти  Peace

дълбоко-почистващите шампоани - така са обозначени - на тях не пише, че са агресивни, просто имат по-добро измивно действие; по-качествени са, когато имат и съставки, които действат благотворно и омекотяващо на кожата, за да омекотят ефекта  Peace

ако те интересуват конкретни - ще има предложения и аз ще посоча, но зависи на какво си фен, до каква цена и т.н.

# 139
Момичета, а какви домашни маски за блясък си правите !?
Нещо от този тип: http://storage3.album.bg/0c2/klemy_1_4fb23_9004342.jpg
Видях я в албума на първата страница.  Hug

# 140
повечето шампоани против косопад- дразнят скалпа, за да провокират засилено кръвообращение

от лосиона фитовал- има резон да си доволна, съдържа добри съставки, обикновено и в евтините продукти ги има, но не така концентрирани, както в скъпите, а в случая - не мога да съпоставя концентрацията  Peace , зада преценя това, чеги има до колко е достатъчно и съответстващо на другите продукти  Peace

дълбоко-почистващите шампоани - така са обозначени - на тях не пише, че са агресивни, просто имат по-добро измивно действие; по-качествени са, когато имат и съставки, които действат благотворно и омекотяващо на кожата, за да омекотят ефекта  Peace

ако те интересуват конкретни - ще има предложения и аз ще посоча, но зависи на какво си фен, до каква цена и т.н.

да наистина ме интересуват конкретни, защото не съм наясно  Blush нямам претенции за цена, убедих се, че от евтиното не се пести, защото после като си увредиш косата ти трябват още толко средства, за да я пооправиш  Peace за косата си не жаля средства  Sunglasses Wink  бих пробвала каквото и да е стига да ми допадне като съставки, все пак ще се съобразя с мазната си, тънка косица  Laughing

# 141
  • в 1001-та нощ
ами например

http://www.redken.com/products/haircare/specialty-products/hair- … ing-cream-shampoo

http://www.joico.com/products/Haircare/kpak/kpak-chelatingshampoo

МисНели сподели, че първият не е дстатъчен за твърдата вода, с която е имала опит през океана

аз не съм ползвала нито единия, но шампоаните ми са силни, не се плескам много и не се налага; а за тези срещам добри отзиви, всяка марка предлага такива - трябва да се търси да са дълбоко-почистващи и да не се ползват редовно, а пегулярнопрез няколко измивания  Hug

# 142
a.l.e.n.a    Много благодаря!!!  Hug Peace

# 143
Последната седмица нещо ви загуббих дирята - ето ме отново!
Днес си взех шампоанът от тази серия:

http://www.rubella.bg/uploads/skin/big_pic_104.jpg

Чух добри отзиви за него - та се чудя някоя от вас ползвала ли е го е и доволна ли е ? Simple Smile

къде мога да ги намеря и на каква фирма са?

# 144

Удобно ли е и аз да попитам за някой шампоан... Sunglasses- Deniss  line 
http://biopharmahair.com/index.php?step=module_action&modnam … 1&lang=1&

# 145

Удобно ли е и аз да попитам за някой шампоан... Sunglasses- Deniss  line 
http://biopharmahair.com/index.php?step=module_action&modnam … 1&lang=1&

Мисля, че в по-големите аптеки съм го виждала.
Потърси първо в тях, защото и аз не съм много сигурна.  Wink

# 146
  • в 1001-та нощ
Последната седмица нещо ви загуббих дирята - ето ме отново!
Днес си взех шампоанът от тази серия:

http://www.rubella.bg/uploads/skin/big_pic_104.jpg

Чух добри отзиви за него - та се чудя някоя от вас ползвала ли е го е и доволна ли е ? Simple Smile

къде мога да ги намеря и на каква фирма са?

ами на Рубелла са - българска марка, произвеждат много неща, от много време, вкл. паста за зъби  Hug

виждала съм поне масовите продукти да се продават в супермаркетите, за професионалние не знам, на сайта има адреси и телефони на складовете и офиса, може да се попита

# 147
Момичета, а какви домашни маски за блясък си правите !?
Нещо от този тип: http://storage3.album.bg/0c2/klemy_1_4fb23_9004342.jpg
Видях я в албума на първата страница.  Hug

vagarious аз четох някъде че лимон и мед придавало блясък и го пробвах  Laughing наистина има ефект веднага след правенето му  Peace има видим блясък косата, но това дето е на снимката не мисля, че е само естествен блясък, не забравяй че и самата светлина, кагота се прави снимката се отразява и тн или може и да е приложен някакъв продукт за блясък знам ли ама на мен не ми се вижда естествен Simple Smile а иначе аз и в момента съм с такава маска за блясък - мед, лимон, малко бадемово масло и малко стимулант на икаров, но всичко си слагам на око  Peace пишеше да се стои към 15 мин преди да влезеш в банята, но аз си стоя по мое усмотрение  Laughing но не прекалявам  Naughty 
Иначе си купих и някакъв спрей за блясък на Syoss, но за него не мога да кажа много, понеже не го използвам често (защото по принцип слагам кристали сега и от желето дето си купих и ме е страх да не и стане много и да се омазни) мирише хубаво  Laughing дава някакъв блясък, но нямам изключително много наблюдения. Това е от мен, а за постигането на такъв блясък евентуално притежателката на косата трябва да ти каже, ако желае естествено, може да си има някаква тайна, която да не иска да сподели.  Peace Hug

# 148
еxtasy_kn  благодаря ти.  Hug
След като писах в темата, намерих маската за блясък, за която ти написа сега - 2суп. лъжици мед и сока на един лимон.
Тъкмо се намазах и сега ще стоя 10-15мин. та да видим.
Определено косицата ми има нужда от блясък.  Rolling Eyes

# 149
е не очаквай някакъв зашеметяващ ефект, но все пак по-добре от нищо  Peace или де да знам поне при мен нямам супер супер липса на блясък и може затова да не виждам голям ефект, но дано при теб се получи доволен блясък  Peace Hug

Общи условия

Активация на акаунт