РУСКА КУХНЯ

• 136 916
  • 738
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Момичета, за пелмени си купих ей това, много бързо се правят.Два размера са, но аз ползвах само големия. С нея режа, с нея лепя, много е удобна.

С алуминиевата пелменница не можах да се справя, понеже кутийките са много и мънички, а аз обичам с много плънка, като минах с точилката , те се издуха от другата страна, една по една съм ги избутвала и ми се стори хем трудно,хем им се развали формата.

# 481
Тайна  и аз се сдобих с такова нещо.При мен размерите са 4, толкова бяха в опаковката.Най малкия е 6 см. в диаметър , а най големия-12 см.,за пелмените ползвах най малкия- те децата правиха с него, аз на ръка. Установих, че на ръка ми е по- лесно и доста по - бързо.

# 482
  • зад парка
аз наскоро опитах една страхотна нова пекарна. Има мн вкусни неща, но жалкото е, е ми е малко скъпичка. Та ако някой има идеи за по-евтини варианти? http://citylife.bg/main_bg/724_blini_i_pirojki_v_matroshka.html

Хубаво, че ни казваш, но цените наистина са височки /съдя по това, което пише в статията!/

Мене също така ме притеснява начина, по който с еприготвя храната /санитерни норми/. Права ли съм, че в една пирожка може да се сложи всичко?!  Mr. Green

Аз лично разчитам на собствената си кухня. Благодарна съм на всички, които пишат във форума и публикуват изпитани рецепти!

# 483
С алуминиевата пелменница е лесно, но задължително условие е да се наръси много добре с брашно листът тесто, който се слага върху пелменницата. Тогава те си падат сами. Само тръсвам и готово. Ако някой пелмен се е залепил, избутвам го леко. Стават 37 бройки от едно зареждане, което си е супер. А като се уцели дебелината на тестото и количеството плънка, стават красиви. Когато са в чинията, вече никой не гледа как изглеждат, а само чакат за следващата порция.

# 484
  • 5 етаж в ляво
Направих и аз пелмени ....но...не ми допаднаха като вкус Tired
Толкова бях ентусиазирана и им се точих,но..явно това не е моят вкус
Направих ги по рецепта на Юлия,замесих си тестото,направих си плънката,започнах да ги правя на ръка,така както трябва,без уреди...получаваха ми се,след това се сетих че имам такъв уред,показан от Тайна,наистина стават адски бързо,само ,че им събирах крайчетата ,така ккато трябва да изглежда пелменчето.Започнах да варя,като слагах около 10-тина пелмена във врящата подсолена вода.Варих около 10-12 мин,защото извадих едно за проба,но ми се стори жилаво и сурово...така,първата партида се свари,но просто не можех да го преглътна това сварено,лигаво тесто  Tired...мислих,мислих и за да не ги изхвърля,ги изпекох  Embarassed
не ме съдете  Embarassed наистина никой нямаше и да ги докосне ,при този вид...незнам,и вашите ли така стават,аз никога не съм виждала пелмени..
изядохме ги де,със сосчета.Напълних три купички,едната със топено масло,другата с оцет и третата със заквасена сметана,но печените ми допадат много..
това е.Бях длъжна да споделя злощастния си опит с пелмените   bouquet

# 485
danidji жалко ,че не са ти харесали.Ние много ги ядем ,със заквасена сметана.Плънката е от свинко и телешко месо. Моите са по тази рецепта:
http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?topic=478.0

# 486
  • София
  Не се притеснявай, аз и варих и пържих, пържени ги харесват повече. Варени само аз си ги ям.

Варени с масло и червен пипер:

Пържени:

# 487
  • 5 етаж в ляво
Тя ,точно по същата рецепта ги направих,на Юлия,тестото стана идеално,гладко,страхотно за работа...абе спазих си рецептата 1:1.Дори децата се шегуваха,дали няма да сложа от себе си " нещо за разкош" Mr. Green ,защото аз винаги си слагам нещо от мен,я захарта с 1 щипка,я друго,не спазвам абсолютно точно рецептите,правя ги според нашия вкус...е то пак не спазих точната рецепта де  Mr. Green изпекох ги  hahaha
Тайна ,и аз си мислех да ги изпържа  Wink но ако се навия въобще да ги парвя отново,ще опитам този вариант..
Само да попитам нещо....и вашите ли така стават,меки,лигави и треперещи ...едни такива пихтиести ? Направо се отчаях,и все си мисля,че аз не съм ги сварила както трябва  Thinking

# 488
  • София
  Ами лигави си са, но като си им свикнал, не ти прави впечатление и ти е вкусно.Като правех, децата когато бяха малки, ми искаха да ядат от "ония животни" или "миди"  , нямам представа какво им е рисувало въображението им  Joy.

# 489
............Бях длъжна да споделя злощастния си опит с пелмените   bouquet[/color][/b]

danidji, не се притеснявай, според мен добре са ти станали, просто е въпрос на вкус. И аз имам познати, които не искат да ги опитат, а аз трудно спирам, като ги започна. Просто ги прави по друг начен, пържени или печени, но по-добре е пирожки да печеш, поне е по-лесно, отколкото да си играеш да правиш пелмешки. Peace

# 490
Сварените пелмени трябва да са като сварена ювка + топчета месо. Ако са  преварени, тогава стават пихтиести (ама аз и тях си ги обичам), ако не са доварени, тогава са малко жилави. Моите не ги разварявам много, т.е. остават леееко недоварени. Само намазвам с малко масло и поръсвам черен пипер. Наистина е въпрос на вкус.
Като стана дума за печене и пържене, първо варите, а после пържите или сурови ги слагате да ес пържат или да се пекат? Когато са останали сварени от предния ден, стават много вкусни, като се притоплят в тиган с масло и се оставят да се позапържат.

# 491
  • София
  Алис, аз сурови си ги пържа, стават супер, хрупкави отвън и сочни отвътре, а и формата им не се променя много!

# 492
  • 5 етаж в ляво
labrex ,незная дали пак ще ги напарвя,но ако ги,ще бъдат вариант печени или пържени,но мисля е  по добре да си направя пирожки с месо ,отколкото пелмени.Но въпреки,че не ми допаднаха като вкус във сварения си вариант,цялата игра при приготвянето им ми харесва   bouquet аз си обичам връткавите неща  Simple Smile
alys след като ги сварих и не ми допаднаха,ги сложих да се пекат...но и така не ми харесаха особено,затова останалите ги изпекох без да ги варя...и резултатът ме задоволи перфектно Wink
незнам,може и да съм ги преварила както казваш,но в рецептата пише 8-10 мин...засичах си с телефона,и след изтичането на посочените минути,извадих 2,отхапах,...тестото отвън беше меко,то отвътре твърдо...незнам дали разбра,но според мен беше недоварено,и всъщност варих около 12 мин...какот и да е...пробвах и това,както всички казвате,въпрос на вкус ,но ме е яд,че не ги харесааааааааах  #Cussing out

# 493
  • Балчик
Тестото трябва да е тънко разточено, за да не е в повече.  Simple Smile Не се притеснявай, danidji, аз не познавам нито един българин (който по някакъв начин не е свързан с руската кухня), който да е харесал пелмените. Wink Наистина е въпрос на хранителни навици по-скоро, отколкото на вкус.

# 494
Тестото трябва да е тънко разточено, за да не е в повече.  Simple Smile Не се притеснявай, danidji, аз не познавам нито един българин (който по някакъв начин не е свързан с руската кухня), който да е харесал пелмените. Wink Наистина е въпрос на хранителни навици по-скоро, отколкото на вкус.
А, не така.Ще те запозная с мойто мило.Той няма нищо общо с руската кухня ама яде пелмени. Mr. Green Joy

Общи условия

Активация на акаунт