Kолко харчите за храна на месец?

• 90 890
  • 1 774
  •   1
Отговори
Здравейте. Искам да попитам с колко лева сега в кризата се изхранвате и от какво икономисвате. Нас кризата ни удари доста лошо за съжаление, мъжа ми остана без  рабора и се налагада ограничим разходите за храна   Sad има ли такова отражение и при вас? Освен това ми се струва че и цените на храните скачат, на вас не вили се струва, че всичко поскъпва?

# 1
  • гр.София
гласувах 100-200 лв. Но ние сме само двама, и аз не работя. Мога да карам по цял ден на един плод и сандвичи, а само за вечеря правя нещо по-основно. Вярно е, че цените на храните са скочили много. Правим какви ли не упражнения, за да ни стигнат парите за всичко, както се казва "да вържем двата края" Simple Smile

# 2
Всичко поскъпва, вярно е  Confused
Ние харчим около 200-250лв. месечно, като тук не влиза храната на работа - примерно ако не си правим сандвичи, а си вземаме нещо готово за обяд /не закусваме/.
Двама възрастни с едно дете на 2 години. Всъщност се храним вкъщи само вечер

ПП Имаше подобна тема и там открихме, че при някои семейства ако пържат кюфтета - то пържат по 2-3 кюфтета на човек, и за една салата има трябват 3-4 домата и 1 краставица.
При други това е 1 порция на човек  Laughing
Тъй че не може да се сравнява, честно казано.
Освен това има такива, които купуват кремвирши и маргарин, и такива дето готвят със зехтин, и редовно купуват плодове като ананас, помело, авокадо ...

# 3
Предния месец се хванах на едно листче да пиша абсолютно всички разходи за храна, влючително и отишъл за хляб, картофи и какво ли не до близкия магазин, отделно си пазарим и основно за месеца...Ами излязоха около 700-800 лева, като в тази сума се включват и купоните за храна за дребния, включително и поръчката на храна за дома.
И да всичко е поскъпнало някои неща почти двойно, но пък заради разнообразието, което се предлага благодарение на стъпилите на пазара големи вериги, може да се намери всичко на всякакви цени от ...до... Любим лаф ми е - всеки скача според тоягата....

# 4
  • Между гори и планини
Мисля, че около 500-600 лв месечно. Старая се всеки ден да готвя нещо разнообразно заради детето. Веднъж седмично пазарувам по списък в Пикадили и давам около 100 лв (месо, млека, зеленчуци, яйца, млечни продукти...). Допълнително всеки ден пазаруваме в кварталното магазинче - хляб, и нещо свършило което трябва да се набави. Всяка вечер правя или шопска или зелена салата, плодове следя да има поне 2 вида...
И така, колкото и да се старая немога да докарам по-малко парите от 500-600лв.

# 5
Имам си тефтер в който си водя разходите и знам с точност,че харчим от 350лв до 400лв за храна.
Тричленно семейство сме.Изобщо не се лишаваме и без месо не ядем.

# 6
Гласувах 500 лв. месечно. Трима сме. Но в тях не влизат закуските и обяда на съпруга ми в работните дни. По-малко не мога и аз да докарам, защото ми са далеч евтините хипермаркети и пазарувам в района - широк център, където е по-скъпо. В Лидл само един път ходих, доволна съм, купих истинска шунка от месо и др., но чак във Владиславово ми е далеч да ходя за едни банани.

# 7
  • France
300 лв. тричленно семейство. Всеки ден ядем месо или риба, салати и много плодове, за сандвичи се купуват филета, а аз правя пастърма. Консумираме само зехтин и дом. масло.

# 8
  • София
И аз правя бюджет, ама направо ме е страх да сметна колко харчим за храна напоследък.
Преди беше около 300, но вече определено харчим повече от 10 лв на ден.
Ми то едно кисело и едно прясно мляко са 3 лева! ooooh!
На края на Февруари ще се отчета, обещавам.

# 9
  • плевен
Ние сме двама възрастни и едно дето,но едно 250-300лв си отиват за храна на месец,но гледам да купувам що годе добри продукти-масло,мляко,кашкавал и сирене непрекъснато,плодове и зеленчуци.Без месо почти не сядаме на масата.

# 10
  • с/у ОколоМръсТното
не смея да си помисля колко...
Аз със сигурност около 10-15лв. на ден. Току-що излязох от кв. магазинче и там оставих 6.20лв.
Ние правим зарядки на около 10-ина дни от Метро. И после само докупуваме...

П:П: а смятаме ли джобните на децата, които също за УЖ за храна. 2.50 за единия и поне още толкоз за 2-рия.

# 11
Само днес ,до обяд - 16 лв. !
Ние сме 5 човека , две момчета в стихията си и по-малко от 25 лв.на ден ....
Всичко е само храна и сметки.

# 12
Около 200 лв.
Копирам си мнението от др. тема, с уговорката, че тогава сезонът е бил др. и са присъствали сезонни продукти, има и лека разлика в цените, но като цяло сметката си остава в тези граници. 

Ето ми най-накрая сметките, долу във файла са по дни, тук пиша тези, които не мога да ги разделя, т.е. общо за месеца:

1. Сирене 4 кг. за 12 лв.
2. 1 кг. лук 0.80 лв.
3. 1 бутилка и половина олио 2.55 лв.
4. Чесън 1 лв.
5. Подправки 1 лв.
6. Брашно 6 кг. х 0,63 лв. - 3.78 лв.
    Хляб рядко ядем с храненето, но си носим сандвичи на работа, за тестото за пица също, понякога препечени филии за закуска, ползваме пълнозърнесто "Панино" 0.66 лв. и Тип 700 0.60 лв., по равни количества, затова смятам средна цена 0.63 лв.. Готов не харесваме и не купуваме.
7. Мая - взимаме опаковка 0.500 гр. за 1 лв., стига за повече от месец
8. За грис, кус кус, овесени ядки, към 2 лв. на месец.
9. Кашкавал 1 кг. 8 лв.
10. Кисело мляко, освен включеното в храните, още по 2 кофички на седмица - 7.20 лв.
11. Прясно мляко, от производител взимаме, 4 литра - 2.80 лв.
12. 2 опаковки бекон - 3.60 лв.
13. Плодове 17.90 лв.
14. 2 масла х 1.90 лв. - 3.80 лв.
15. 1 кг. маслини 3.30 лв.

Ето и менюто, за сума 126.20 лв.

70.73 + 126.20 лв. = 196.93 лв.

# 13
  • София
Не се сърди, тия цени не са актуални вече.

Сега се сетх, че като пиша 'храна', за мен това е равно на сметките от супермаркета.
Т.е - и препарати, козметика, салфетки, напитки и пр.
А вече и памперси.

# 14
Не се сърди, тия цени не са актуални вече ...

Някои са скочили, други ги намираме на по-ниска цена, крайния резултат е един и същ.

Общи условия

Активация на акаунт