Има ли вдовици/вдовци сред вас? 2

• 420 739
  • 3 446
  •   2
Отговори
# 3 435
  • Бургас
sisy споделяй, полезно може да  има за някого и в мъката. А и важното е на теб да ти олеква поне малко.

# 3 436
sisi, любовта не си отива, тя е с нас всеки един момент от мъката, която ни обзема. Клишето гласи - животът продължава. Колкото и абсурдно да ни изглежда на нас, изпълнените с болка от загубата, той наистина продължава - минават месеци, минават години. И времето не лекува, може би само смекчава силата на болката, знам ли? В един момент бях изправена пред една вътрешна дилема - кое е правилното усещане след загубата, ако въобще можем да говорим за правилно. Когато съобщих на моя съседка на вилата, че мъжът ми си е отишъл внезапно, тя рече - ей, да имаше как да си го погледаш, нищо че болен, аз така моят мъж си го гледах шест месеца и тогава той си отиде. Пък аз в безпаметните дни, след като той си отиде, в един момент си мислех - да, ужасно е, че ей така стана - днес беше тук жизнен и енергичен, утре вече го нямаше, но пък няма да се мъчи. Самият той е споделял, че предпочита да си отиде от раз, когато му дойде времето и да не се мъчи на легло. Та вътрешната ми дилема беше - кое е правилно да мисля - че би било по-добре да беше поживял още време, макар и тежко болен, или по-добре е, че си е отишъл без да се мъчи. Тоест дилемата ми беше - дали не съм егоист, като мисля, че за него е било по-добре, че така си е отишъл, пък аз няма да се мъча с гледане. После си казвам - има една приказка за такава смърт - че това е Господюва смърт, Господ така прибира при себе си тия, които обича. И пак си мисля - а дали така не успокоявам съвестта си просто?... Всъщност правилен отговор няма, не може и да има. Другаде чета - пуснете любимия да си отиде, не го задържайте със своята мъка и сълзи, така душата му се лута между другия по-красив свят, в който той трябва да бъде, и нашия земен свят на мъки и тегло. Това е донякъде религиозната концепция - да се молим за душата на отишлия си по-бързо да стигне до небесните селения. И това невинаги успявам да асимилирам дали е правилно, ако въобще думата правилно може да се употреби. Иска ми се той да е до мен, макар и невидим, макар и без присъствие. Дали го задържам и преча на пътя му - не знам и някак не искам да е така. Няма как любовта да е пречка пред пътя на нечия душа! Не го вярвам. Та тъй, разфилософствах се, но и това помага...

# 3 437
Две години без него!
Гробище,пръст,цветя!!!
Безкрайна тъга!
Как си тече времето,минават си дните...
И съм все по-безутешна.
Тежко и много трудно ми е .
Дано е по-кратко времето,което остава до срещата ни във вечността...

# 3 438
Ох, това за оставащото време .. никой не може да каже колко му е отредено. Една възрастна съседка е жива 45 години след мъжа си. Откакто я помня все повтаря, че си е отгледала децата и внуците и иска да се събере с него, но все не идва този момент.

# 3 439
Преди малко излизам на терасата, времето е захладняло, но апартаментът в родния ми град е доста топъл и съм по тениска и през главата ми минава мисълта: да звънна на (името) да му кажа, че тука е доста топло, а пък при него ( в града, където е основното ни жилище) сигурно е студено. И всичко е толкова реално и в един момент се стреснах  - Боже, минали са повече от 7 месеца, откакто го няма, а аз реагирам сякаш нищо не се случило, автоматично реагирам, без да мисля и сякаш съм си в някаква паралелна вселена, където той не е при мен, щото е в града, в който живеем по принцип, пък аз съм в родния град в жилището на родителите ми. И след малко се усетих,  действителността ме изхвърли от паралелната вселена и ме зашлеви яко с жестоката истина, че не, той не е в момента в нашия град, въобще не е тука в този свят... Случвало ли ви се е така да се почувствате, че сте в друго време, в друга реалност и тази реалност, макар и за кратък миг, е истинска...

# 3 440
  • София
И на мен ми е идвало първосигнално да му звънна, да споделя нещо хубаво,което се е случило и после се сещам, че го няма.

# 3 441
  • София
Аз си му пазя телефона и го ползвам. 😢

# 3 442
Аз ѝ пишех в месинджър (изпращах и някакви философии и мъдрости, които ако беше жива, нямаше да ѝ пратя, но сега усещам че тя е човека с когото искам да ги споделя) докато в един момент не получих обратно съобщение „винаги можеш да ми звъннеш“. Доста време бях в шок, оказа се че са ѝ блокирали профила и това е някакво автоматично съобщение, което преводача е доукрасил.

# 3 443
  • у дома
Аз ѝ пишех в месинджър (изпращах и някакви философии и мъдрости, които ако беше жива, нямаше да ѝ пратя, но сега усещам че тя е човека с когото искам да ги споделя) докато в един момент не получих обратно съобщение „винаги можеш да ми звъннеш“. Доста време бях в шок, оказа се че са ѝ блокирали профила и това е някакво автоматично съобщение, което преводача е доукрасил.
А защо е блокиран-на моя мъж 4 г по-късно не е блокиран и аз понякога също пиша...

# 3 444
  • София
Аз му подадох профила в някакъв момент като починал човек и го промениха. След това вече като пиша в месинджър си седят с един удивителен съобщенията, че не могат точно да бъдат изпратени.
Това е и начинът, ако искаш да си сдмуниш статуса на овдовяла, а не на омъжена.
Пак може да се пише на стената му, но отгоре пише нещо в стил "В памет на"... и съответно не излизат напомняния за рождения му ден на приятелите му, за да се стига до тъпата ситуация да му го честитят хора, които не са разбрали, ако има такива.

# 3 445
Сега отново прочетох във фб разказа на Маруся Николова "Баба ми, булката" и този път ме разплака. За тези, които не са го чели - историята се разказва от внука, чиято баба (над 60) ще се жени за възрастен мъж, с когото се запознали по фб, после се видели, харесали се, отишли заедно на санаториум, където решили да се оженят. Дъщерята на бабата върло против, та пращат внука да разбере каква е тази ситуация, дали този мъж е някакъв измамник, покорил сърцето на бабата. Отива внукът - баба му цъфтяща, усмихната, с червило и хубава рокля. Кандидат-женихът приятен възрастен мъж, който ѝ подарил пръстен от бяло злато, а на момчето - хубав телефон, защото щом си на нея внук, значи си и на мен. На другата сутрин - суматоха в коридорите на санаториума - женихът си е отишъл,  питат момчето какъв му е - то отговаря - внук съм му. Ами тогава, казва докторът, знаете, че му оставаха два месеца живот... И ми стана толкова мъчно, защото последните шест месеца с мъжа ми бяхме като младоженци, някак се бяхме върнали в младите си години, нямаше деца, нямаше внуци, само ние двамата, ходехме на разходки, на ресторант и... изведнъж, неочакван инфаркт... и вече го няма...

# 3 446
А защо е блокиран-на моя мъж 4 г по-късно не е блокиран и аз понякога също пиша...

След седмица ще станат 3 години от както почина. Съобщението получих средата на Юни месец. Не изключвам някой от роднините ѝ да е подал информация за закриване на профила. Аз не съм.

Продължавам да пиша, но съобщенията стоят като неизпратени (с удивителен)

Общи условия

Активация на акаунт