Математическите паралелки от 5 клас в 125 СОУ, 107 ОУ и 119 СОУ, София

• 188 299
  • 1 044
  •   1
Отговори
# 420
Еее, надявах се да е в някой по-висш закон.  Sad

# 421
И при нас в 81-во съотношението момчета: момичета в математическите паралелки показва изцяло превес на момчетата. В едната паралелка са 18:10, а в другата 17:10.

Поне от  30 години в математическите паралелки момчетата са 60-65%, Петя при Вас и при нас ми се вижда нормално. Но в първата на 125-то стават 80% и това не е само 1 година!

При нас обаче не е така - сега завършваме 5ти клас при Генчева и момичетата са повече от 50% (както никога...).
Да кажа и аз няколко коментара. По учебна програма математиката общо е 9 уч.ч. но класната им даваше задачи и през час на класа, така че се събираха по 10. Дъщеря ми ходи първия срок на курс при Димитров, но втория ме помоли да не ходи, тъй като не сме близо до училището, курса е от 7.30 сутринта и после са от 13.30 на училище и не й стигаше времето за нищо. Случи се така, че с прибирането вечер пишеше домашни, за да смогне за другия ден. Реално нищо не загуби от липсата на курса - неизменно е в първите резултати на всички състезания.
Проблемът с дрехите ги обсебил по уникален начин. Никой не им забранява бермуди, 3/4 панталони или тениски, тъй като са се изхитрили и са си изпечатали правилника и го разнасят като манна небесна.  Mr. Green
За другите предмети - ами учи си се. Не мога да се оплача. Гожпожата по БЕЛ ми е любимка, а тази по музика - ..., е ще се убедят сами. Единствено с историята е при нас проблема, но това е нещо индивидуално. Имаха дрязги с госпожата по рисуване - направете ми знак с правоъгълна форма, мойта го направила квадрат, госпожата - квадрата не е правоъгълник, смях в залата, не можело да не можели да рисуват, искаха да пишат петиция да им я махат...  Whistling Решиха си нещата някак...
Та така. Решават се стабилно задачи, в един момент даже аз започнах да се затруднявам с техния материал. Още в пети клас преди края започват този за 6ти - изпреварват другите.
Ако с нещо друго мога да съм полезна...  Peace

# 422
Днес се проведе състезанието на 107мо у-ще.
За съжаление задачите отново не ги изнесоха.
За такса от 15лв., не е много коректно от страна на у-щето да крие задачите.

Затова сега ще помоля по памет от участниците да възстановим част от задачите и предполагаемите решения за 5клас:

От тези с пълно описание:

16 зад.
В триъгълник ABC е прекарана успоредна права на страната AB пресичаща AC и BC в точки М и N. Лицето на тр-ка ACN е 12, а на тр-ка ABM e 9. Колко е лицето на ABC.
Предполагаемо решение с равнолицеви триъгълници AMB = ANB = 9 Лицето на ABC = 12 + 9 = 21

17 зад.
Написани са числата от 1 до 2013 на дъската. Изтриват се две и се записва техния сбор. Изтриват се още две и се записва тяхната разлика и т.н. Последното число което остава на дъската е четно или нечетно?

От тестовите:

Тетрадката е 25% по скъпа от молива.
Колко % е по евтин молива от тетрадката?
Отг: 20%

Колко са диагоналите в шестоъгълника?
Отг: 9

Маршрути на гр. транспорт с време за целия път на четири линии:
30, 35, 70 и 42мин
Тръгват заедно от начална спирка.
След колко време най-малко пак ще са заедно на начална спирка?
Отг: НОК(30,35,70,42)=210

Колко са трицифрени стъпаловидни числа със стъпка 1, в които цифрата на стотиците е по-голяма от тази на десетиците и цифрата на десетиците е по голяма от тази на единиците?
Пример 543 е такова число.
Отг: 8

(1 + 1/2)(1 + 1/3)(1 + 1/4)(1 + 1/5)
Отг: 3

Да се намери сбора от всички нечетни делители на числото 2013
Отг: 3 + 11 + 61 = 75

Колко са вариантите да се стигне от София до Бургас с влак, самолет или кола директно.
И през Пловдив като до Пловдив пак са три (с влак, самолет или кола), а от Пловдив до Бургас само с влак или кола.
Отг. 3 + (2*3) = 9

# 423
Днес се проведе състезанието на 107мо у-ще.
За съжаление задачите отново не ги изнесоха.
За такса от 15лв., не е много коректно от страна на у-щето да крие задачите.

Коректно или не .....  не мисля че цената трябва да определя дали ще се изнасят задачите или не .... Еврика е единственото състезание от което не изтича информация .... и резултатите наистина ще ги изнесат на 1.07 в 17:00 ч .... от тук натам търпение и чакане ......  каквото са направили това е Wink

# 424
Здравейте,
 Дали  има шанс  107 оу да качат на сайта си резултатите от "Еврика"  ? newsm78

# 425
  • София
Здравейте,
 Дали  има шанс  107 оу да качат на сайта си резултатите от "Еврика"  ? newsm78
В графика по приема е посочено, че резултатите ще бъдат публикувани освен на входа и на сайта на училището в 17 ч. Така че би следвало да си го спазят.

# 426
Благодаря  за отговора .
 Ще си спестя  ходенето до  107  днес  Heart Eyes

# 427
Здравейте, дъщеря ми не успя да се пребори за СМГ, но пък има отличен резултат на Еврика.Ще съм много благодарна,ако се включи някоя майка със завършило тази година детенце.Кои преподаватели  ще ги поемат,изобщо всякаква информация ще ни е полезна.

# 428
Ако изходим от факта, че 7 клас тази година са водени от :
Станков-7а-Физика
Владимирова-7б-Билогия
Ковачев-7в-ИТ
Павлова-7г-Математика
то  това са преподавателите .

Остава въпроса кой ще води матем.паралелка от новите 26 ученика......

# 429
Здравейте, дъщеря ми не успя да се пребори за СМГ, но пък има отличен резултат на Еврика.Ще съм много благодарна,ако се включи някоя майка със завършило тази година детенце.Кои преподаватели  ще ги поемат,изобщо всякаква информация ще ни е полезна.

Не съм установила някакво правило и приемственост. Май и тук, както и в доста други училища, е въпрос на късмет при кого ще попадне детето. В училището има доста силни учители, както и някои, за които трябва да се молите наум да не ви се падат.
Късмет и успех на детенце! На добро място сте като цяло.  Peace

# 430
Благодаря  bouquet, надявам се по математика и БЕЛ да са добри.Освен това ми харесва,че ще са само първа смяна,а гледам има театрално ателие-тъкмо за моето артистично дете. Laughing

# 431
  • София
Имаме много познати деца, които учат в 107-мо, включително първенци по математически състезания и всички са доволни. Съвсем сериозно го обмисляхме вместо СМГ и ако не ни беше толкова неудобно като местоположение, изборът щеше да клони вероятно нататък. Според мен си има доста предимства, а който иска да учи математика, си учи и там Simple Smile Буквално до вчера още се чудехме.
Аз лично още се чудя и за 125-то, че ни е най-удобно, но младежът реши друго.

# 432
Много моля мамите, чиито деца са се явили на изпита в 107-мо и по предварителни изчисления ще се класират, но междувременно са приети в друго училище и смятат да запишат детето си там, да ми пишат на лични! За децата, приети в СМГ, нямам съмнение, че ще се запишат там (ако случайно има такива, които ще изберат 107-мо пред СМГ, също моля да ми пишат), но за 125-то и 119-то ми е чуденката. Ние сме на кантар и такава информация би ми помогнала.  Praynig
Благодаря!

# 433
имам едно питане за рейтинга и изпита .......
има деца които имат рейтинг 0  и 125 от 150 т /
на какъв принцип е класацията че вече съвсем се обърках ....... 

# 434
  • София
имам едно питане за рейтинга и изпита .......
има деца които имат рейтинг 0  и 125 от 150 т /
на какъв принцип е класацията че вече съвсем се обърках ....... 

Според регламента класирането става по формула включваща рейтинга от състезанията и от Еврика.

Общи условия

Активация на акаунт