Набор 92 - студентската скамейка ви зове!

• 31 968
  • 450
  •   1
Отговори
# 195
Много вече са заминали, но има и такива, на които им предстои да събират багаж.
А да видим колко багаж може да се събере в една раница?
Успех на всички студенти!

# 196
  • София
Хе-хе, страхотно!  Joy Joy
 Дано и аз се справя така успешно- и ние сме в процес на планиране и събиране на багаж Crazy. Колкото и да оптимизирам, без един куфар свръхбагаж няма да се разминем Embarassed.

# 197
  • някъде из облаците
Joy Joy Joy Къде беше по-рано. Ние пратихме багаж 30 кг 72 лв. за Англия чрез куриерска фирма, днес сутринта са и го донесли, всичко си е наред, бурканчетата с лютеницата и бутилките с виното са здрави  Wink
Пратих линка на момичетата да тренират  Joy Joy Joy
Успех на студентите!

Ива, виж свръхбагажа дали няма по-евтино да ти излезе с куриерски фирми и ще му го донесат до вратата.

# 198
и аз пратих линка  Laughing

# 199
и аз  Joy
Миналата година използвахме вакуумиращи се пликове. Добре, че можеше 32 кг +10 кг ръчен да носи. Само той си знае как се е придвижвал.

# 200
  • Талант на 2012,2013 г.
Направо не ви завиждам , момичета с тези багажи. Ние поне сме тук на място и той си е у дома. Това си е голямо предимство.

# 201
Аз вече дишам една идея по-спокойно - след днешния опит да "смаля" олекотена завивка във вакуумиращ плик.
Изненадана съм от резултата и съм обнадеждена, че все пак най-важното ще поберем.
Наистина не вярвах, че може да придобие такива мини размери (горе-долу колкото декоративна възглавничка стана, но по-тънко и неравно, предполагам, че заради това, че е първи опит), сега пък не вярвам, че това "нещо" ще стане пак олекотена завивка.  Joy

# 202
  • София
Ние пратихме багаж 30 кг 72 лв. за Англия чрез куриерска фирма, днес сутринта са и го донесли, всичко си е наред, бурканчетата с лютеницата и бутилките с виното са здрави  Wink

....
Ива, виж свръхбагажа дали няма по-евтино да ти излезе с куриерски фирми и ще му го донесат до вратата.

Би ли споделила коя е фирмата, че всички, които преглеждах излизаха доста солено...

# 203
...сега пък не вярвам, че това "нещо" ще стане пак олекотена завивка.  Joy

Joy Joy

е, би трябвало  Laughing

# 204
Фирма "Арамекс" взима 72 лв. Тя всъщност е най-скъпа, но това е крайна цена за доставка до адрес.
Обаждах се и в "Сити Експрес" - там е около 60+ лв, но ако искаш доставка до частен адрес взимат +30 лв.
Университетите не ги броят за частен адрес, така че ако детето живее в кампуса, е без тези 30 лв.
И в още една фирма питах (май беше "Спиди"), но имаха много претенции и даваха най-дълъг срок на доставка, та не помня подробности.

...сега пък не вярвам, че това "нещо" ще стане пак олекотена завивка.  Joy
Joy Joy
е, би трябвало  Laughing

Смей се ти  Joy

# 205
  • София
cool_witch ,   bouquet.

Хм, 72 лв< 50 €, оставяме настрана мъкненето на багажа. Ще им се обадя да проверя условията.

Последна редакция: сб, 17 сеп 2011, 09:40 от Ива*

# 206
  • някъде из облаците
сега пък не вярвам, че това "нещо" ще стане пак олекотена завивка.  Joy
Joy Joy Joy ще стане, аз у дома възглавници така прибирах и одеала, супер беше, в шкафа побрах всичко, но след като ги ползвах няколко пъти се развалиха, още не съм си купила нови.
На нас проблема не ни беше обема, а килограмите, куфара беше 21 кг, наложи се 1 буца сирене да махнем  Sad. Макар, че ми направи впечатление, че не се заяждаха много за багажа, даже и за обема на ръчния. Явно хората влизаха в положение на студентите   Laughing
Ива, cool_witch  ти е писала, Сити експрес взимат по-евтино, но ми искаха 30 лв. за доставка, на въпроса ми къде им е офиса, за да може детето да си го вземе - не че щях да го пратя- ми отговориха, ами ние нямаме офис, ние ги пращаме чрез фирма Арамекс  Thinking. Миналата година пращах с Арамекс, сега пак, доволна съм донесоха и го до вратата, миналата година пращах януари и сирене бях сложила, сега не посмях, че е топло  Laughing. Познати са пращали чрез Сити и също са доволни. До Германия сигурно е по-евтино.
Успех с багажа.
ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН на всички, които имат днес!   bouquet    bouquet  bouquet Пожелавам им много здраве, любов и много, много усмивки!

Последна редакция: сб, 17 сеп 2011, 09:55 от valha

# 207
... ще стане, аз у дома възглавници така прибирах и одеала, супер беше, в шкафа побрах всичко, но след като ги ползвах няколко пъти се развалиха, още не съм си купила нови....

Shocked A като хвърляш "бомби", пояснявай моля ти се - какво ще рече "като ги ползвах няколко пъти се развалиха" - заради вакуумирането ли?
Какво всъщност се развали - възглавниците и одеялата или пликовете?
Ще ми докараш сърцебиене.  Joy Да не се окаже, че само ще ги мъкне, а после ще ги хвърли.
И нямам предвид пликовете. ooooh!

# 208
  • някъде из облаците
Самите пликове, прокъсаха се на места и изпускаха  Joy Joy Joy По-спокойно, няма им нищо на завивките, супер са си и си възстановяват предишния обем  Hug

# 209
... Хм, 72 лв< 50 €, оставяме настрана мъкненето на багажа. Ще им се обадя да проверя условията.

Плюс това са 30 кг, а каквото и да правиш, 30 кг свръх багаж за 50 евро няма как да имаш.
А и детето няма да го мъкне, ще му го доставят до вратата.
Че аз и това мисля - как ще мъкне дори на кратко разстояние 23+10 кг. Вярно, че са на колелца, ама... са си 33.
В тази връзка - за ръчен багаж, сак или куфарче на колелца предпочитате и приготвяте?
Аз подхвърлих небрежно идеята за сакче, но бях категорично отрязана.  Joy

Общи условия

Активация на акаунт