Любители на кучета-25

• 40 470
  • 739
  •   1
Отговори
# 360
Съгласна със sevdasim. Нашата Чери е на 8 месеца и още ми прави номерца от време на време, но не защото не й се излиза навън, а просто от инат - карам се, игнор, дълги разходки и големи награди и това ми е рецептата.
Иначе за памперса вкъщи и аз не съм привърженик на тази идея. Дразни ме дори факта, че Чери свикна още от периода преди ваксинациите да ходи по нужда на терасата. Сега като иска навън не застава пред входната врата, а пред терасата и драска да я пусна навън да пишка. Признавам обаче, че заради зимата и студа аз често я пускам там и после естествено казвам браво /говоря за часовете извън разходките/. Може би, ако я свалям на поляната всеки път, ще спре да иска на балкона, но и това е вариант, важното е да не е вкъщи и да дава сигнал, че й се ходи.

# 361
Блонди, и аз съм на мнението, че трябва упоритост. Оставяш я навън и я наблюдаваш, когато свърши нещо, знаеш, радост неземна, награда, похвала.  Laughing Малко цирк трябва да се играе. Wink
И докато не свърши нещо, никакво влизане, ще подраска, пък ще спре. Peace

# 362
А имаше време, когато Тара влизаше без проблем.    hahaha
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=236040059808086&set=a … ype=1&theater

# 363

Laughing Laughing Laughing Тара си мисли най-вероятно, че спи в къща! Joy

# 364

Laughing Laughing Laughing Тара си мисли най-вероятно, че спи в къща! Joy

Да.    hahaha    А и не обича да й свети лампата, докато спи.   Laughing

# 365
Ще се борим някакси, няма как  Tired Тя излиза и си върши работата навън, когато я подпре в задника. Ама като я подпре нощем, не се сеща, че може малко да постиска  Crossing Arms Не показва кога иска да излиза изобщо, все я подканям. Снощи отказа да излезе и сутирнта пак локва в кухнята  Close Сега е вече от час на двора и какво от това? Изправена е на два крака на стъклото и дращи ли, дращи. Ще ме подлуди  Outta Joint

# 366
Ще се борим някакси, няма как  Tired Тя излиза и си върши работата навън, когато я подпре в задника. Ама като я подпре нощем, не се сеща, че може малко да постиска  Crossing Arms Не показва кога иска да излиза изобщо, все я подканям. Снощи отказа да излезе и сутирнта пак локва в кухнята  Close Сега е вече от час на двора и какво от това? Изправена е на два крака на стъклото и дращи ли, дращи. Ще ме подлуди  Outta Joint
Просто не й обръщай внимание, ще спре след малко. Днес ще подраска час, утре 40 мин и така докато не спре. Само не се предавай. Peace

# 367
Когато Джери беше мъничък слагахме памперс(чаршафче) в къщи и там само пишаше.
Кото започнахме да го учим вън сякаш забрави какво се прави на памперса и ако не сваря да го изкарам правеше работата където свари.Това с оцета при нас нямаше никакъв ефект, освен, че
му миришеше и много кихаше.
Сега застава до вратата и се обръща да види дали някой го забелязва.Ако никой не го е забелязал - лошо!Ако вратата е леко притворена - започва да драска , за да я отвори и така поне се чува.
Чудя се дали като порасне още ще започне да дава други знаци....

# 368
Блонди, предполагам, че сте на двукратно хранене. Вечерята я направете рано следобед.Никога не и давай храна късно вечер, както и храна между храненията. Например Сиси яде около 18ч, до 20 мин я пускам навън.Ако всичко е наред и е здрава няма причина на 1год и 4 мес да не може да стиска през нощта. И сутрин я пускай първо нея. Нека стомахчето и си създаде режим и ще напаснете нещата.Скоро ще започне да драска от вътрешната страна, за да я пуснете навън   animal037 При някои кученца става по-бързо, при други по-бавно и хората сме различни. Тя трябва да разбере.  Hug

# 369
Здравейте, и аз като Блонди.. Взехме си английски булдог, голяма сладурана, много е любвеобилна, обаче не иска и не иска да излиза навън, едвам я дърпаме и как ли не я лъжем, за да мине прага.. оттам нататък някой път директно отива и си върши работата, друг път седи пред блока и не иска да мръдне  Cry и ние сме на две хранения, и никога по-късно от 6 не я храним, даже с цел да не върши вкъщи я изкарваме, сутрин в 7 часа, наобяд в 1, вечер след като се наяде в 6 и нещо и късно преди да легнем... и въпреки всичко ака пак вкъщи и пишка най-редовно.. не знам какво да я правим, тя е нова при нас, на 11 месеца е, ама аз съм бременна и днес например докато и изчистя повърнах три пъти  Cry Cry иначе като се изака, изпишка винаги награда, поощряваме е, вкъщи още не съм й тикала муцуната, ама то накрая... всякакви съвети ще са ми добре дошли, благодаря предварително   bouquet  bouquet

# 370
  • София
Инфо за 10 c's:
Цитат
Публикувана от: 10 c's  
благодаря много! не знам дали е тукашен или м/ународен, но ако тръгнем да я изнасяме от страната ще проуча и от тук всичко. Отделно много се притеснявам тя как ще понесе полет, отделяне от нас, къде ги държат в самолета ....  и най-вече се притеснявам, че ако я загубим в София няма да я намерим, хората ми се струват адски враждебни към кучета там... а тя няма порода. Не ми се мисли:)

Миналия месец докарах в чужбина двата ни любимеца. Правих обратното упражнение - от България в чужбина. Минахме 2 полета и 5 часа престой на летището.
Авиокомпаниите: Имат относително стандартни условия: до 8 кг. (с вкл. клетка) пътува в салона, над тези килограми - в багажното.
Емоции: Аз пътувах с кокер и пинчер, като и двамата са свръхемоционални. Дадох им препарат, който се използва за седация на коне и кучета - Седалин. Ветеринарят ще ти каже колко да дадеш на животинчето. Лекарството е с шприц, само го изстискваш в гърлото. След около 10-15 минути става по-апатично и дремливо. От нашата авиокомпания ми позволиха да държа през цялото време в скута си пинчера, който пътуваше с мен в салона. Гледай около 15 часа преди пътуването да не си давала храна.
Клетката: Трябва да е съобразена с изискванията на самата авиокомпания. Трябва да има попиваща постелка на дъното, да е с метална решетка. Ако има колелца, гледай да имат стопери, защото на кокерската клетка направо са ги изтръгнали, когато са товарели.
Самолет: Ако животното ще пътува в багажното, провери изискванията на авиокомпанията за превоз на животни. В нашия случай авиокомпанията искаше поне 7 дни по-рано да се предупреди (т.е. не по-малко от 7 дни предварително се купуват билетите), за да заявят самолет с отопляемо багажно отделение. В случай на по-голямо куче, проверките ще минават през лентите за багаж с размери над стандартните. Кучето се вади от клетката, когато се минава през рентгена. За целта си подгответе каишки, нашийник и пр. Вода не се оставя - аз бях направила тази грешка и ме накараха да ходя да я изливам по саксии разни.
Паспорт: Международните изглеждат така.
В София ви съветвам да я разхождате предимно на каишка. Може да регистрираш чипа в базата данни, която пуснахме в темата за чиповете.
Надявам се да простиш за фермана, но реших да споделя опита, защото и мен ме терзаеха същите въпроси.

# 371
  • София
"В София ви съветвам да я разхождате предимно на каишка. Може да регистрираш чипа в базата данни, която пуснахме в темата за чиповете."

Милинка, къде е тази тема с база данни за чиповете?

# 372
  • София
Това е:
http://www.balkanpet.net/

Базата данни е на доброволни начала, не е със задължителен характер. Който иска, може да регистрира чипа на своя любимец там.

# 373
Севда, мерси пак  Hug С храненето сме също проблемни  Tired Не е фен на гранулите и като й ги сложа сутрин, им се куми цял ден, два дни, дори по три понякога. Изяжда ги, като прегладнее вечер. От вчера обаче стане ли 18ч и не са изядени - прибирам ги. Тази сутрин нямаше изненади.
Иначе един път й давам само, не два пъти. Ако й дам консерва, или каквото и да било друго - омита всичко за секунда, ама искам да яде гранули  Crossing Arms
Тя сутрин не прави мизериите, а късно вечер, защото като сляза сутрин, пишканото вече е изсъхнало почти.

Бюти, проблемът е кучето сте го взели много голямо (на възраст) и много ненаучено. Ще я научите, но не очкавай да стане за ден-два  Tired Чери я взехме на 6 месеца ненаучена, и ей я нà - на година и 4м още влачим проблеми по този въпрос  Crazy

# 374
  • София
Милинка, благодаря!

Блонди, може просто да не й понасят добре гранулите newsm78 .  Аз имах такъв проблем с двете си стари кучета и не съм ги насилвала. Пък и честно казано ги разбирам - не бих могла да ям само храна на хапчета Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт