Парфюмни размисли и страсти - 150

• 59 230
  • 729
  •   1
Отговори
# 345
  • при морето
Кофите за боклук пред блока,котешка тоалетна,гранясало олио,развалена риба...мога да продължа Mr. Green Twisted Evil
Не разбирам какво е това нашествие в темата на хора,дето не могат да спретнат едно нормално изречение,камо ли да им дойде на акъла преди да питат каквото и да било,да опитат да попрочетат малко.Което ми напомня за онзи виц:"Чукча не читатель,чукча писатель" Twisted Evil
И аз констатирах подобно нещо в последните дни ...,но си затраях Mr. Green  ooooh!
На Сънчо обаче й възнегодува душицата и възропта .Нормално.

# 346
  • Чукарландия
Благодаря на милите парфюметки, които ми изпратиха мостри да душна L'Air du Temps Nina Ricci, Rose Paul Smith, Into the Blue Escada и Tresor In Love Lancome. Ще върна жеста.
Определено L'Air du Temps Nina Ricci не е моя парфюм. Мнооого траен. Не казвам, че е лош, просто на мен не ми стои добре. Сякаш усещам мирис на сапун (спомням си като дете, по плета в двора на баба ми растеше едно цвете "сапунче", на него ми напомня мириса). Into the Blue Escada, както ми каза Ели го тествах на топло в банята, много различен и много чист аромат. Ще се обзаведа с един. А Розата на Пол Смит наистина е хубава, така или иначе си я поръчах, та като се борех с кошницата, съм пъхнала два броя от него (голям мерак за рози, голямо нещо), но т.к. беше 3 часа посред нощите, хич и не видях какви съм ги свършила. Установих за поразията на следващата сутрин и им писах да делийтнат единия, но  казаха: "Късно е чадо, мандалото хлопна" - Dispached. Каквото - такова. Ще го пусна в размяната.
А в Tresor In Love на Lancome се влюбих! Безутешно!  newsm03

Последна редакция: пн, 27 фев 2012, 23:39 от BBeLLa

# 347
Е, хайде сега! Темата не е частен клуб с членски карти. Mr. Green Ама пък и тия въпроси напоследък, са направо умопомрачителни. Де прочетете нещо наистина пък! Или поне формулирайте въпроса малко по-елегантно, все пак за аромати говорим, не за миризми.  Whistling

# 348
 LaughingСнощи голяма чуденка се чудех дали да го не насмета това момиче с миризмЪта ама се въздържах , не се знае какъв е мотива не се хабете да обяснявате ако не е тя друга ще е с подобно питане, пуста свобода за някои е слободия в мрежата и никакво съобразяване с околните newsm78
Това за чукчата е най-точно казано в случая Peace
BBeLLa какви разфасовки поръча от розата на Пол Смит дано си взела малки Laughing

# 349
Ееее голяма работа- на мен пък ми беше забавно питането и се засмях като го прочетох.
Миризма на английски е fume (и за изпарения се ползва и семантично НЕ значи приятни изпарения), и често за ползва и за парфюмни аромати и не се възприема като да е лаик или неспособен да пише човека, който ползва въпросната дума. Така, че молЪ ви сЪ по-неглеже минавайте покрай такива работи.  Laughing

# 350
  • София
Не ,няма го,търсих там и в нета нищо не открих,егати тайнственият парфюм LaughingА мирише уникално,но на нищо което ми е познато Confused

Сега вече като обясни какъв е случая, ми стана ясно. Парфюмът мисля е този, непременно ще го подуша следващия път в Зара в Мюнхенгладбах. Дано го има и в Германия.  Стана ми интересно. Познавам три от парфюмите на марката и нито един не ме е покосил досега. Hug

Точно този HugМен ме покосяват само в магазина,като са мой вече не са ми интересни Crossing ArmsДругите естественно не са нищо кой знае какво,даже според мен са имитации на други защото си разпознах лейди милиън в един от тях.Ще се радвам ако го оприличиш на някой истински  bouquet

# 351
  • София
Може и да няма черен жасмин всъщност,това аз си го реших-случаят е следният-докато чаках на касата в Зара се пръсках с техните парфюми и си влюбих в един Crazyуникална миризма ,ама хич не ми е траен естественно.На опаковката има нарисувано черно цвете и пише JASMINE MUSE,нищо не мога да открия обаче в интернет Rolling EyesЗатова предположих че е черен жасмин.Иначе се влюбих в аромата Heart EyesИскам точно такъв ,ще го нося в някой магазин да го душат продавачките и да ми търсят подобен аромат Mr. Green
Защо просто не си купиш този парфюм на Зара, в който си толкова влюбена, а ще търсиш друг подобен? Няма да намериш. Peace Какво като е нетраен ще се пръскаш по много и често ще подновяваш. Парфюма е за удоволствие и когато е желан нищо не трябва да те спира да го притежаваш.
Денси парфюма на Зара съм си го купила,но както споменах въобще не е траен,колкото и да пръскам не го усещам.А ти откъде си сигурна че няма да намеря?Попитах тук защото си мислех че някой може да ми помогне в намирането на нещо силно жасминово-извинявай за което Mr. GreenА на мен определено не ми носи удоволствие парфюм който не усещам,въпреки че съм се поляла с него.Така че благодаря ти за съвета да си купя парфюма PeaceЛек ден на всички  bouquet

# 352
  • София
Ееее голяма работа- на мен пък ми беше забавно питането и се засмях като го прочетох.
Миризма на английски е fume (и за изпарения се ползва и семантично НЕ значи приятни изпарения), и често за ползва и за парфюмни аромати и не се възприема като да е лаик или неспособен да пише човека, който ползва въпросната дума. Така, че молЪ ви сЪ по-неглеже минавайте покрай такива работи.  Laughing

Само, че fume не е базовата дума за миризма и макар семантично да не е натоварена с положителна конотация, заради асоциацията с "парфюм" на практика в днешно време се ползва в такъв контекст (като неутрална можеш да я срещнеш само по-стари текстове). Освен това, пак в днешно време, в парфюмните среди "fume" се използва като съкращение за "perfume"  Peace така че сравнението с думата "миризма" не е много уместно  Peace

в тази връзка, Сънчо много правилно предложи някои "тежки миризми" - развалена риба, котешка тоалетна, изобщо тоалетна  Whistling

на бас мога да се хвана, че ако спреш човек на улицата и го попиташ да ти изброи 3 "тежки миризми" нито една от тях няма да е парфюм  bowuu

# 353
  • в голямото село
danielad, пробвай жасмина на Есте Лаудер от прайв колекцията. На мен ми подкоси краката, изчаквам малко да се позатопли и да открия по-добра цена в нета.

И да се похваля - получих и аз Ауд-а на Килиън. Предишните пробички не стигнаха до мен, но тази пристигна незнайно как. На плика беше написано само държавата, града  и пощ. код и разбира се името ми, без блок, вход, апартамент, но все пак стигна някак до мен Laughing Да си призная нищо с ауд не бях подушвала до сега и очаквах нещо покъртително. Но се носи меко и топло ухание, сякаш долавям мек тамян. Хареса ми уханието, но не и цената ooooh! 385$ за 50мл не мерси....

# 354
  • Козлодуй
Аз принципно съм търпелив и спокоен човек, но понякога и мен ме хващат лудите Grinning
Нямам нищо против новодошлите, и аз съм била такава...Писането без препинателни знаци, без главна буква приемам като проява на неуважение към четящите.Не сме клуб с членски карти, факт, но ми е приятно да общувам с добре възпитани хора Hug

Снощи, подсетена от Милейди, започнах с пробите на Parfum d`Empire.
Eau de Gloire - върху моята кожа изпъкнаха лавандулата и анасона.Свеж, вероятно би бил добър за лятото, но не и за мен.Доста бързо отлетя.
Fougere Bengale - началото беше букет от подправки, за моя нос преобладаваха чубрица и шарена сол.После си премина в един типичен мъжки одеколон.За отбелязване е, че когато получих пробичките,един приятел беше у нас.Пръснах върху него Fougere Bengale като единственият,посочен като чисто мъжки и се разви по абсолютно същият начин.И той не го одобри.
Cuir Ottoman - това вече е един фантастичен кожен аромат.Очаквах нещо трудно за преглъщане, предвид името.Но останах много приятно изненадана.Мека кожа,ирис(като в Ирис Тайзо,не като в Хирис Wink ),смоли и тамяни в доволно количество за феновете им,но не остри и натрапчиви,че да дразнят недолюбващите ги.Подобен като усещане до Аметистовата кожа, но без виолетките.Към 7 сутринта, когато котките ме събудиха, че са гладни, все още го усещах доста отчетливо.Много, много интересен аромат.

# 355
  • София
danielad, пробвай жасмина на Есте Лаудер от прайв колекцията. На мен ми подкоси краката, изчаквам малко да се позатопли и да открия по-добра цена в нета.

Мерси много Hug

# 356
  • Варна
А бе то е вярно, че "миризма" е доста невинна дума в сравнение с други, които сме използвали като описваме неприятен парфюм, като смрад, гнус или красноречивото  Sick. Ама и в реалния живот да влетиш в непозната компания и да се изцепиш директно за нещо, без предисловие, ще те погледнат най-малкото странно.

Аз трудно преглъщам Cuir Ottoman, много ми е тъмен и мракобесен  Simple Smile

Последна редакция: вт, 28 фев 2012, 10:39 от Mims*

# 357
  • София
vivinka, няма никаква мистерия, надушили са те от пощите  Mr. Green Hug Аз вчера пак го пробвах този Амбър Ауд, понеже предишния път бях малко болна и вероятно възприятията ми са били изкривени. Наистина, по съвсем различен начин ми прозвуча (този път без пориви да хукна към санитарния възел), различавам добре и поотделно и амбрата, и ауда... обаче не го мога този ауд и това си е  Crossing Arms дори и затрупан под амбрата. Напомня ми за зъболечебница и ми се обръща стомаха. Така че не само за тези пари, ами и подарък да го получа, пак не бих го носила.

Ама как ги награбихте новите момичета Simple Smile Аз също като Бижу смятам, че тук не сме затворено общество със специален режим на достъп и всеки може да влезе и да пита, каквото го интересува, пък който реши да отговори, ще го направи. Не се дразня и на неподходящ израз Simple Smile още повече пък като си помисля ние как изглеждаме в очите на незаразените от манията  Grinning Всеки някога някъде е бил новак в нещо, нали?  Hug

# 358
  • Варна
vivinka, уда на Килиан не е най-ирзразителния образец за уд и ако аз не знаех що е то уд, този парфюм би ме заблудил изначално за истинската същност на тази съставка.

# 359
  • София
vivinka, от тоз виал не си прави изводи,че ауда не е страшен, защото, както и други отбелязаха - той е почти незабележим и прикрит под амбъра. Аз не го понасям като съставка, но този парфюм беше дори приятен Wink

ПП И мен ме дразни неграмотното писане, не че не може да се случи на всеки да обърка в бързината.

Общи условия

Активация на акаунт