Кърмене и 90-дневна диета - тема 2

• 43 998
  • 759
  •   1
Отговори
# 240
Здравейте Wink
Аз продължавам диетата,но без плодов ден,т.е. след въглехидратния ден следва протеинов.Четох,че може и така при кърмачки на няколко места.Ето тук има хубави съвети според мен http://www.momentofpeace.net/2010/90-dnevna-faq1.
След две тридневки съм -1,5 кг,което за мен е голям напредък Flutter Ще видим по-нататък как ще се справя.Успех на всички диетуващи

# 241
Утре ми е първи воден,ще го пропусна със сигурност,но какъв ще е незнам.Мислех си че ще изкарам най-много две седмици,но ето че вече месец и определено съм доволна от резултата,-4 кг. smile3521.Първите 10 дни плюс спорт,но нещо се претоварих,та чак и куцах следващите  10 дни. tooth
Въпрос към по-знаещите,ако се отделят токсини в кърмата по време на диетата по какъв начин влияят те на кърмачето.И аз как да разбера дали се отделят или не? smile3506

# 242
Според мен токсини се отделят и когато не си на диета, но най -много когато гладуваш и пиеш само течности. За това и не се прави воден ден при кърмачки и режимът в останалите дни е облекчен.

# 243
Elileni, благодаря ти за инфото, не бях влизала в онази тема.

Аз също съм почти месец и съм три килограма надолу. Но след като прочетох статията, която Зора84 даде, смених режима и сега редувам хранителните групи по часове, не по дни.

Що се отнася до токсините ето какво пише тук http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=504220.0
Цитат
Колкото до токсините - проблемът с тях е, че тялото за да си набавя енергия изгаря и мазнини и при този процес се изхвърлят натрупаните в мастните клетки вредни вещества и попадат в кръвоносната система. При драстични диети (нисковъглехидратна, глад) организмът изгаря повече мазнини и съответно изхвърляните токсини се увеличават значително, от там се повишава и нивото им в кръвоносната система. Преди се е смятало, че при тези строги диети увеличават значително и концентрацията си в кърмата. Нови проучвания показват, че това не представляват риск. Все пак, тези диети не са добър вариант за кърмачка, тъй като най-малкото водят до отпадналост, загуба на енергия и сила и често майките се чувстват неспособни да се грижат за бебетата си. Също така всякакъв вид драстично сваляне на тегло носи голяма вероятността от значително понижаване на количеството кърма

# 244
Здравейте!   bouquet имам да свалям 15 кг. поне  Mr. Green и много ми се иска да почна отсега. Кърмим се с бебчо - да чукна на дърво..имах някои "кризи" - уж ми беше намаляла кърмата, ама спрях да меря, цедя и т.н. и си казах, че имам кърма  Mr. Green та ме е страх да не намалее, но искам да ви кажа, че имам една приятелка която прави детокс - 3 дни покрай пълнолуние - само на вода и леки плодове и казва даже, че кърмата и се увеличила...важно е да ядем, ама според мен, ако си пием минимум по 3 литра вода  newsm78 та сега мисля с още две мами от квартала да я почваме заедно и да се стимулираме  Mr. Green
успех на всички  Hug
надявам се, че не е рано и няма да сбъркам  Confused

# 245
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
Бюти, здравей! Дали би било вариант за теб да започнеш диетата, като редуваш хранителните групи през деня, като спазваш необходимите часове (както е започнала да прави Самуин), а не по една група на ден ? По този начин ще гарантираш всекидневен прием на всички необходими за деня елементи и в същото време ще спазваш режим, който ще спомогне свалянето на излишните кг. Друг вариант при толкова малко бебе е да добавиш някои допълнителни хранения към режима, като 2-3л. овесени ядки на закуска (те действат и лактогонно), плод и шепа ядкиза следобедна закуска, допълнителна порция хляб на обяд, включително и в плодов ден. Също така би могла да изключиш плодовия ден и да въртиш останалите 3.

Здравейте, аз не съм се разписвала отдавна, но иначе съм си режимна. Даже си изкарах водния ден на вода и чай.
Скрит текст:
Беше ми много лесно, изобщо не ми се ядеше и тъкмо си помислих колко съм железна и на следващия ден се оказа, че съм пипнала вируса с разстройството, та се разбра защо тъй лесно ми било.  Crazy  hahaha
Все пак важното е, че след него най-сетне имах минус, след това ме прихвана зверски гърлобол, веднага след него зъбобол (то се оказа, че гърлото ме е заболяло заради зъба) и не можех не просто да ям, ами и да си отварям устата, та откарах още 2-3 дни на мн оскъдно ядене и посвалих още малко. Сега мога да се похваля, че за почти месец и половина имам свалени около 4-5кг.  Flutter Данода започна да свалям вече и без разни болежки и пълен глад.
 Хубавото е, че след толкова време на диетата вече не съм толкова гладна и изкарвам много по-лесно, лошото е, че започва много да ми се прияждат забранени неща, та заради това преди няколко дни си опържих картофи в скорбялен ден (реших, че е по-малкото зло) и във въглехидратен ядох разни др сладки вредности. Надявам се скоро да ми мине този глад за забранености, предполагам организма ми се пренастройва.

Иначе кърма имам, ама бебето много ми се разсейва и не мога да я накарам да яде (ще ѝ се на нея да може да яде с гръб към гърдите ми, че да не изпусне нещо случайно  Crazy), съответно много малко е наддала,ама какво да я правя, добре, че е Стоян да ме яде когато тя не иска.

# 246
Не съм , поздравления   bouquet
 Ето , е имаш резултат. Да те питам на колко е твоята принцеса.Май с моята госпожица са в един месец.И да ти кажа нейното поведение е същото. Не само се обръща ами и се надига да види кво става наоколо.Такава любопитка е. Дори и като спи, ако влезе някой отваря едното оче, да погледне кой е и продължава да даспи.
 Момичета да ви питам, не изгладнявате ли от овесените ядки.Аз веднага след приема им се чувствам зверски гладна. Вчера едвам изкарах до обяда, залитах.

# 247
здравейте записвам се да ви следя и аз бях на тази диета преди да забременея и съм много доволна и мисля бебка малко да порасне да я почвам пак  че имам едни поне 10 кица да свалям  Shocked но мисля да мине о6те малко време  до тогава ще следя вашите резултати с интерес
лек ден Simple Smile

# 248
Не съм благодаря за отговора   bouquet честно казано може би ще изчакам, защото бебчо още не знае къде се намира и постоянно реве и ми е на ръце все..не мога и до кухнята да ида, мъжо готви  Mr. Green та, да се нормализират нещата малко и ще пиша пак за съвети   bouquet  bouquet

# 249
Аз пак нямам късмет с диетата, по време на пътуването се разболях, след мен , бебка и сега мъжа ми... Кантара ми няма батерия и не мога да се измеря, пълна трагедия. Но като оздравея почвам пак.  Twisted Evil няма да им се дам - това е то да си тъп и упорит  Laughing

# 250

Момичета да ви питам, не изгладнявате ли от овесените ядки.Аз веднага след приема им се чувствам зверски гладна. Вчера едвам изкарах до обяда, залитах.
Даааа и аз ужасно изгладнявам, и не само когато съм на диета, винаги като ям овесени ядки после мога да изям всичко по пътя си. Затова хич и не си помислям за тях.
Аз бях на режима известно време пролетта и свалих 5-6 кг. Но бях несериозна и го зарязах. Сега мисля пак да се пробвам. Загубените килограми не се върнаха, от което съм много щастлива. Искам да се разделя с още 5-6, но и на 7-8 бих се радвала Simple Smile
Моя кърмак е голям вече и само се приспиваме следобед и вечер, и нощем. Разчита повече на ритуала, отколкото на млякото.
BE_YOU явно моментът е тежък. Бързо оздравявайте всички, купувай батерии и смело напред!

# 251
  • Пловдив
Здравейте!
Аз след няколко залитания  Embarassed, пак се включвам с нова сила и този път решена да докарам нещата до край.
Вчера ми беше белтъчен. Изкарах го на рибка и салатка от домати. За днес имам постни сармички и салата боб със сушени домати.
Почти никога не успявам да хапна до 20:00. Просто използваме максимално хубавото време, за да сме навън. Но сега като се развали времето, със сигурност ще се вместя в часовете.
Моята цел са едни 4-5 килца, които ме тормозят. Надявам се да успея да се разделя с тях.
От около 10-на дени започнах пак с фитнеса. Баткото го записах на плуване и чакам малко да задобрее, за да ходим поне още веднъж в седмицата заедно. За мен плуването е най-хубавият и ненатоварващ спорт.
Успех на всички диетуващи!

# 252
Здравейте!
Аз отдавна ви чета и чак сега реших да се включа  Laughing
От 18 дни съм на режима и не съм свалила нито едно кило, малко е отчайващо, та исках да питам дали не правя нещо грешно.
Ето как протича денят ми: закусвам към 12- 13ч., просто не мога да ям по-рано, изяждам почти по половин килограм плодове, много обичам Simple Smile
Обяд към 14-15; Вечеря-19-19.30ч.
Другото което не спазвам е че никога вечерята не е на половина на обяда, няколко пъти съм си позволявала да хапна малко ядки или плодове или сушени плодове след 20ч., това са ми единствените прегрешения и въпреки всичко резултат няма.
Исках да питам дали има някой който да не е отслабнал с този режим?
Иначе малкия е на 4месеца и половина и си суче нормално
А, и в плодов ден ям плодове и ядки през 2 часа, не мога да издържа иначе и определено ядките за деня са повече от 100гр.
Иначе съм 25кг. над нормалното си тегло, така че няма основание да свалям толкова бавно newsm78

# 253
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
 Радост, здравей!  Laughing Аз не свалях много дълго време. Честно казано беше доста отчайващо, но не се отказах. Започнах да свалям след 20 и някой ден и то съвсем малко, после се разболях и паднаха още малко кг, та вече за месец и половина имам 3-4кг. Нещата, които аз промених след доста четене в темата в диетите - плодовата закуска задължително преди 12, аз се старая да закусвам към 10, тъй като и аз не съм гладна по това време ям по 1 плод (най-често не голяма ябълка, ако ще са 2 плода задължително от 1 вид). Повече плодове през деня не ям. Обядвам м/у 12 и 2, като във белтъчен ден на едно ядене не смесвам продуктите (т.е. ям или само месо със зеленчуци, или само млечни със зеленчуци, или само яйца). Вечерята се старая да е към 8, като в промеждутъка м/у обяда и вечерята не ям нищо. Вечерята ми също не е наполовина на обяда, но все пак е по-малко. В плодов ден ям по 3-4 пъти на ден, като ядките са до 100гр (половината ям на обяд, др половина на вечеря), на закуска ям 1 плод, на обяд обикновено 2 плода (може и различни) и ядки и на вечеря плод и ядки, ако съм прегладняла следобед хапвам още 1 плод.
 И аз имам да свалям много, около 20кг и съм се подготвила за дъъъългааа борба, ясно ми е, че няма как да стане бързо, не, че не ми се ще.  Crazy

На теб бих препоръчала да опиташ да закусваш преди 12 с макс 2 еднакви плода (или количество като 2 нормални ябълки, круши, праскови, купа малини, ягоди, 7-8 сушени сливи, смокини, 5-6 сушени кайсии), евентуално в белтъчен да не смесваш групите - месо, млечни, яйца и изобщо да експериментираш кое, как ти действа на теб. Просто е хубаво да пробваш различни варианти за да разбереш кое помага при теб. В книгата пише, че след първия воден ден ако няма резултат след промяна на менюто може да се прескача въглехидратния ден (може и друг да се прескача, напр плодовия ако ти е мн труден, но понеже най-често проблем е въглехидратния и прекаляването със сладко, та затова препоръчват него).
 Надявам се скоро да започнеш да сваляш, че така е много гадно, хем се лишаваш, хем няма резултат.  Hug

# 254

Общи условия

Активация на акаунт