Кърмене и 90-дневна диета - тема 2

• 44 000
  • 759
  •   1
Отговори
# 225
Моят първи воден е след 10 дни,но със сигурност ще го пропусна. smile3521
Преминавам към протеини,така съветват по-опитните в диетата,а не два плодови един след друг.Не мисля че ще ми се отрази добре цял ден да се наливам с течностти и да си мисля за ядене. smile3506.Иначе и моята стрелка на  кантара много не е паднал надолу,2 кг за тези 18 дни,макар че си спазвам всичко и не си позволявам нищо извън указанията в книгата,но моето кърмаче  е и доста по-голямо от вашите, не мисля че е намаляла  кърмата.

# 226
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
 И аз си мислех за протеинов, че ми е и най-лесен, ама днес ми е много натоварен деня и не ми се готви изобщо. Иначе на протеини наистина се сваля най-добре.
 Сега се надявам след водния (чаево-млечен) ден кантарев най-сетне да се пораздвижи.  Crazy
 И Кармелита, моето едното кърмаче е по-голямо!  hahaha

# 227
Не съм засичала съм те и в друга тема,имам спомен че кърмиш в тандем,по-голямото ли поддържа лактацията?Защото и моето не я оставя да намалее. newsm62
Иначе днес ми е въглехидратен,най-труден за мен,особено с обяда и в книгата все рецепти с месене на хляб smile3506,което изобщо не е за мен.

# 228
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
 За въглехидратен можеш спокойно да ядеш филийки с лютеница например, можеш да си купиш пърленки от някой магазин или пицария, да ядеш макарони с доматен сос, гречка, една питка от близката хлебарница или готово тесто за пица също ти вършат чудесна работа (вероятно има и по вашия край замразено тесто или направо блат полуфабрикат). На мен месенето не ми е проблем, аз обичам, а и обичам да експериментирам, ама понякога не ми остава време и тогава варя макарони, правя бутерки или купувам нещо готово (съседстваме със заведение и буквално ми сервират в хола  Mr. Green).
 На мен най-труден май ми е бобовия ден, едно, че заради бебка не мога да ям всичко (например леща и боб ммакс 1 купичка) ами и хич не мога да се наям, колкото и да изям до 2-3 часа съм гладна. А най-лесен, както се разбра ми е белтъчния, но пък аз съм си месоядно животно. Даже хляб рядко ям тогава, а напоследък на обяд ям месо, а вечер млечни (понеже не мога да ям цял ден млечни заради бебето, пък обичам).

А за кърмата, то с 2 кърмачета трудно ще намалее, все пак бая се стараят барът да е денонощен и на корем!  Joy

И накрая да си кажа, че водния ден си има и своите предимства - днес ще готвя само 1 ядене, а като се има предвид колко работа имам  ooooh! ми е добре дошло. Да видим какво ще мисля довечера като ми пристърже стабилно, иначе за сега съм на вода и чай с мед.

# 229
  • Пловдив
Запис и от мен!
За втори път ще правя диетата. Първия свалих килцата след бремнността. Беб беше на 3 месеца като започнах. Нямаше проблем с количеството кърма. Интересното е, че в плодов преливах.
Сега вече кърмачето е по-голямо, а аз влача едни 4-5 кила, които вече ми се иска да махна.
Днес хапнах за закуска 3 нектарини. Малко прегреших с кафето - пих го с мляко, но пък иначе без захар.
За обяд си мисля за рибка, вечерята ще е същата.
Воден преди не съм правила. Правих втори плодов. Сега ще видим, може и да се пробвам.

# 230
Здравейте:-)И аз се включвам в редиците ви!
Днес ми е втори ден.Имам да свалям 10 кг и в момента съм 70 кг.Кърмачето ми е на 4 месеца.По принцип обичам само да чета,но така мисля,че няма да се справя.Да питам какви плодове хапвате в плодов ден,за да не подразни стомахчето на бебетата ви и има ли такива,които пропускат плодов ден и преминават към протеинов?Благодаря ви отсега,сигурна съм,че отчитайки се тук ще бъда по-мотивирана и ще ги стопя тези тлъстинки Party

# 231
zora84 здравей, ние се очертава да диетуваме заедно Simple Smile.. ще следя прогреса ти. И аз искам да сваля 10-тина кила някъде. И 5 да са, пак ще съм доволна. На този етап мисля да карам плодовите, като включвам сушени плодове и задължително сурови ядки. Ние сме по-големи и не се притеснявам от колики. Водния (надявам се да сколасам до там) ще е втори плодов, но без ядки. Хубаво е да се следиш. Включвай следобедни закуски (на мен все още ми е много гладно и ям плод).

# 232
Елилени,благодаря за подкрепата,заедно сме WinkНе намалява ли кърмата в плодовия ден?И мен не ме притесняват коликите,защото почти нямахме,ама си викам да не ги предизвикам към 5 месец,затова питах какви точно плодове консумирате Whistling
Днес
З-3 банана
О-картофи на фурна и салата
В-картофена яхния,филия хляб и салата
Утре съм на въглехидрати ,най-въпросителния ми ден ooooh!
Но щом съм се захванала трябва да я бъде.Успех на всички диетуващи и лека нощ:-)

# 233
Ами ще я видим тази работа. Аз мисля да си спретна плодови салатки в голямата купа Grinning. За утре съм на спагети със зеленчуциии.. много обичам Simple Smile.

# 234
Добро утро,да раздвижа малко темата:-)
Днес:
З- 2 банана
О-пълнозърнести макарони със зеленчуков сос+мисля и един кроасан с шоколад
В- пак ще има кроасан+парче пица със зеленчици
Малко измислено меню,но включвам кроасан,защото ми се яде сладко.По-добре така отколкото да го мисля и накрая да си разваля диетата Sunglasses
Успех на диетуващите.И пак да питам пробвалите диетата-намалява ли ви кърмата в плодов ден?

# 235
Здравейте и от мен. Позагубих се, но се наложи да спра диетата. Бях свалила 4кг и си върнах. Сега започнах отново. Вече нямам кърма. Днес ми е първи плодов, дано да издържа...

# 236
Да се похваля - издържах плодовия без прегрешение и почти успях да си върна сваленото от предния месец. В момента съм 74.9. Много съм щастлива. Предстои ми пътуване и сигурно ще имам прегрешения, но ще гледам да са минимални.   bouquet

# 237
Здравейте мами  Mr. Green!

BE_YOU браво на тебе, продължавай в същия дух Simple Smile.

Направих и аз една четворка с краен резултат -1. С механичен кантар съм и ще отчитам горе доло на половинки. Ето и отчета:

1 ден - П:

З: 1 грейпфрут
О: 2 ф. тилапия, 1 ф. пълноз. хляб, маслинова паста, салата (маруля, краставица, маслини, авокадо, зелении и зехтин)
Сл.З: 1 грейпфрут
В: 1 ф. тилапия, салата*

Вечерта умирах от глад и едвам заспах. Извод: Днес по голяма дажба риба.

2 ден - В:

З: 1 банан
О: топла салата (кафяв ориз, краставица, броколи, маслини, авокадо, зелении и зехтин)
В: топла салата*, 1 авокадо

3 ден - В:

О: пълноз. спагети с домати, тиквички, броколи, гъби, зел. чушка, зелении , маслини, зехтин
В: пълноз. спагети*, 1 ред LIND 85%

Общото количество спагети е ок. 250 гр. в сурово състояние.

4 ден - П:

О: плодова салата (пъпеш, манго, банан, нектарина), 7 бр. фурми, бадеми+инд. кашу
В: плодова салата (пъпеш, манго, банан, нектарина), фурми, бадеми+инд. кашу

Тука откровено прекалих и с фурмите и с ядките, пък като се замисля, че някои карат с по 2-3-4 плода на ден, май прекалих и с плодовете.

Порциите за вечеря са по-малки от обедните, но в никакъв случай на половин. Искаше ми се да пропусна и следобедните закуски, но уви коремът ми стържеше още в 15 часа.

Последна редакция: пт, 21 сеп 2012, 14:56 от Elileni

# 238
Здравейте момичета  bouquet

Как върви режима при вас?
Аз още съм си две килца надолу, и нито грам повече, но пък нещо се поотпуснах и доста честичко нарушавам режима. Но пък и не бързам.А и нещо тези дни се чувствах уморена , без енергия. Може и пролетна умора да е. Но явно въглехидратите ми са малко.Разгледах една друга диета - на ПАпе. Но пък така да сменям режимите. Питах дали сред тях има кърмещи , но никой не се обади.Ще си искарам тази, може и с леки прегрешения.

Elileni, може ли плодова салата? Доколкото съм прочела ,един вид плод се смята за едно ядене.
Аз през плодовия ден , ям през час различни плодове.

# 239
samuin това е част от първия пост в другата тема. Може плодови салати и разбира се с плодове по твой вкус   bouquet-

ДЕН 4- ПЛОДОВО- ЗЕЛЕНЧУКОВ ДЕН

В този ден хапвайте само плодове. Съчетавайте ги както решите. Ако ви харесва повече хапвайте едни и същи плодове на едно хранене. Включете и малко сушени плодове, семена и ядки. Най-полезни са свежите и небелени плодове. Може да се консумират и плодови пюрета, супи, компоти, печени плодове (може да се добави подсладител). Ако не обичате плодове, тогава може да ги заместите със зеленчуци.

В деня, в който консумирате само плодове правете това по-често: промеждутъкът между храненията трябва да бъде минимум 2 часа. В началото на диетата ще хапвате повечко плодове, за да не се чувствате гладни. Но когато свикнете с този режим, апетитът ви ще намалее. Плодовете са задължителни. Изберете си ги по ваш вкус.
Може да включите и сушени плодове. Отделете си 8 сушени плода-това е предостатъчно. Те стават особено вкусни, ако предварително ги накиснете във вода, за да станат по-меки. Дъвчете ги бавно. Сушените плодове трябва да се измият добре преди консумация, за да може и водата, в която са били накиснати да става за пиене след това.
В плодовите дни консумирайте и ядки и семена. Купете си 100 гр. пакетче и го разделете на 4 части. Ядките и семената съдържат мазнини – макар и растителни, но в големи количества не е желателно да се консумират. Солените и печени ядки са недопустими. Ако не обичате ядки ги заменете с плодове – свежи или сушени.

Общи условия

Активация на акаунт