Кърмене и 90-дневна диета - тема 2

• 44 010
  • 759
  •   1
Отговори
# 210
такааааа..записвам се и аз в тая тема.
малката е на 12 седмици, изцяло на кърма и аз започнах диетата преди 5 дена, т.е. днес ми е втори белтъчен. дотук имам минус 1кг (трябва да сваля поне 15!), но това е защото не мога да спра шоколада и следобедите все се изкушавам.. Sad
вие как се справяте с този проблем?
спазвате ли стриктно режима или си имате слабости?
днешния ден
З два банана, след 2 часа нектарина
О пържола на грил, салата, сух таратор
СЗ1 7!!!бр киндер шокобонс 
СЗ2 орехи
В ще е салата и сух таратор
лека вечер и успешно!

# 211
Гофретка, браво, цял килограм, никак не е зле.Все пак нали кърмим и трябва по-бавно да сваляме килцата.
Първия месец и аз здраво наблягах на сладките работи.По принцип не съм много по сладкото( щото тука няма вафли Боровец  Laughing), но ттогава , омитах по няколко парчета чиз кейк. Специално шоколад не ми се ядеше много, но като ми се доядеше омитах по едно бурканче течен шоколад  Embarassed.Но реших,  че никак не е здравословно и смесих сусам със мед. Страхотно е , за мен е по-вкусно от шоколада. Само че , към коя група храни спадат меда и сусама?
Започнах режима, доста стриктно, но попрочетох още малко, и реших че, докато кърмя ще си позволявам да ям повече плодове, защото аз тях предпочитам, както и бадеми.
Един килиграм за пет дни, лично за мен това е много добре!

# 212
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
 Самуин, сусамът с мед е за въглехидратен, можеш да си го хапнеш на вечеря с филийка например. И аз много обичам.  Grinning

Гофретке, килограм за 5 дни си е доста, за кърмачки е хубаво да се свалят до килце на седмица. Ако не можеш да откажеш шоколада би могла да пробваш да ядеш по 1-2 парченца натурален такъв, другият вариант е за една от закуските да си правиш ядково мляко с брашно от рожкови, което наподобява какаото като аромат. Можеш да пробваш и да си правиш някакви сладки неща със стевия (натурален подсладител), като например в белтъчен подсладено желирано кисело мляко за вечеря, във въглехидратен бонбони от сушени плодове и ядки, или да си желираш плодове или компот (без захар, със стевия) и др. май само за бобов не мога да измисля нищо сладко режимно в момента.  Crazy

Аз пък днес поовапцах малко нещата. За вечеря ядох млечни, салам и плодове (ядох сирене и кашкавал, различни видове и накрая за десерт цедено кисело мляко със стевия и малини), като количествата бяха сериозни, не 1/2 от обяда а 2 пъти по толкова!  Embarassed Ама все пак се надявам да не е фатално, аз тъй или иначе свалям със скоростта на охлюв.

# 213
благодаря за топлите думи!
вчера естествено се изложих на вечеря, но проблемът е, че ми намалява кърмата.
така че вчера се панирах и ядох ядки, както и днес на закуска. мисля да наблегна на ядките и малко да поотхлабя режима (още малко...), като обаче се опитам да спра шокито. може би плодовият е виновен, но го забелязах на белтъчния.
пожелавам на всички лек и успешен ден!
  bouquet

# 214
 Гофретке, бебенцето ти е още малко и включването на ядки е добра идея. Можеш също така на закуска към плодовете да добавиш и 2-3 лъжици овесени ядки, на много майки помагат за лактацията, а и са доста полезни. Можеш да добавиш и още една филийка хляб (по възможност пълнозърнест) към обяда или към вечерята, шепа орехи или др ядки през следобедните закуски към плодовете. В плодов ден освен плодовете можеш да включваш и ядки, а за теб може би е желателно да включиш и овесени ядки и дори 1-2 филийки хляб на ден.  Peace

# 215
не съм кога започна диетата и колко свали досега? твоята бебка също е доста малка, а не ми звучиш като новак. да не би да си я правила и преди това? много благодаря за полезните съвети. мисля да ги последвам! Peace

# 216
 Гофретка, днес ми е 24 ден, а сваленото ми е почти нищо, но аз съм изолиран случай.  Crazy За диетата знам доста защото месец и отгоре преди да я започна четох много подробно и книгата и темите за диетата (тази, старата и първата за кърмачки, както и тази в диетичния подфорум). Освен това завърших курса за консултанти по кърмене и се консултирах и с други консултанти. Абе, сериозно подходих по въпроса, ако можеше и по-сериозно да свалям щеше да е чудесно.  Whistling Crazy

Та сега и на отчета - както се разбра, моето сваляне хич го няма и вече не знам какво да правя. То пък бива, бива, ама това никакво го няма вече! Мъжът ми казва да съм се отказвала, ама аз съм упорита и се надявам все някога да започнат да дават резултат усилията ми, въпреки, че мотивацията ми започва сериозно да куца (ми това са 24 дни и около 1 кг надолу и почти никакви см, направо си е супер демотивиращо). Мислех да намаля още храната, но вчера сметнах калориите на това, което съм яла и са около 1500, та - не може да ги намаля повече, това е допустимият минимум за кърмачки. Включила съм и повече движение, ще започна и някакви упражнения, пък да видим. В книгата пише, че ако упорито не сваляме може да заменим въглехидратния ден с някой от другите, ама хич не ми се иска да го правя, вероятно ще се посъветвам с момичетата от другата тема дали ще е удачно във въглехидратен на обяд да съм на протеини, а вечер да хапвам сладко (съмнявам се, че ще издържа ако изцяло отпадне сладкото).
 Освен това сега се чудя и за водния, дали да го изкарам, да го направя само на бульон, да го направя плодов или пък на чисти протеини или кисело мляко. Тепърва ще го мъдря как ще е най-подходящо предвид малкото кърмаче и слабото сваляне. Абе ни така, ни вака.  Crazy

# 217
  • на последния етаж
Да се присъединя и аз към вас, макар че още ми е рано за диета - смятам, че бебчето ми е още много малко. Дали около 10 месечната възраст на малкия юнак е удачно да започна диетата?

# 218
Привет!
Много искам и аз да започна диетата. Синът ми е на два месеца и е изцяло на кърма. След като родих имах за сваляне 5 кг, но по време на кърменето до сега съм качила още 4. Това честно казано ме ужасява и искам да се върна в старите си дрехи Simple Smile Спазвах тази диета преди да забременея и въпреки краткия срок, за който я спазвах, имаше резултат и бях изключително доволна. Прекратих я, когато разбрах, че съм бременна и за мое учудване 2 месеца от бремеността не върнах сваленото по време на диетата. Сега обаче се притеснявам дали не е твърде рано да я започна, защото държа да продължа да кърмя. Видях, че препоръчвате повече ядки, в дните, когато е възможно. А има ли и още нещо, което да мога да правя за запазване на кърмата?

# 219
 Съни, здравей! Преди да започнеш режима дали би било вариант за теб първо да пробваш с ограничаване на някои храни и наблягане на други и приемане на достатъчно течности ( 2л вода на ден)? Може би ако пробваш да хапваш повече плодове, зеленчуци и ядки и по-малко сладки, пържени и тестени храни килограмите ще започнат сами да падат, без да е нужно да спазваш конкретен режим. При мен ограничаването не помогна, но както се вижда и диетата за момента не дава почти никакви резултати.
 Ако все пак смяташ, че за теб диетата е по-удачния вариант можеш да добавиш шепа ядки към следобедната закуска от плодове, 2-3 с.л. овесени ядки (които са и лактогонно средство) към сутрешните плодове и още една филийка пълнозърнест хляб към обяда. В плодов ден би могла да включиш освен плодовете и ядките и овесени ядки и евентуално филийка хляб. Хубаво е и да внимаваш с газообразуващите и млечните хранини като боб, леща, зеле, прясно мляко (оказа се например, че моята бебка не си пада по лещата, а на моя стомах не му понася боба, а от зелето малката се скъса от газове, та сега ги хапвам по-рядко и в умерени количества). Важно е да приемаш достатъчно вода и редовно да следиш наддаването на бебето и количеството на млякото. В повечето случаи няма проблеми с количеството, но при мн рязко отслабване се отделят токсини, които са вредни за бебето така, че е хубаво отслабването да е по-плавно (2-3 кг на месец).

Надявам се скоро да започнат да падат гадните килца и да се почувстваш добре в кожата си!

# 220
Аз я започнах при навършване на 6 м на бебето и нямахме изцяло заместено хранене. Кърмата ми не намаля, а отслабнах с почти 12 кг.

# 221
Благодаря ви, момичета!

# 222
Здравейте момичета   bouquet

Най-сетне и аз да успея да се включа и да се отчета.
Днес ми е девети ден и до сега съм свалила два килограма.Добре е , но все си мисля, че пак е много заради токсините.Въпрки че , в онази статия пишеше, че токсините които се оттделят при изгаряне на мазнините не се отелят в кърмата.
Първите четри дни я спазвах стриктно, но след това вече не. Хапвах си повече плодове  и овесени ядки за закуска, отвреме на време и кафенце -три в едно на нес, а в него и ма и захар и  млечен протеин. Снощи даже чоплих семки , но определено се ограничавам със сладкото.Вместо сладко -плодове. Кърмата не ми е спирала, в плодовия ден ми наммаля , но  пак си стига за бебека, само тогава изсуква и двете гърди.Предишния бобов ден ядох картофи на фурна и незнам дали точно от тях, но  кърмата ми се увеличи доста.
Сутрин ям повече плодове за закуска, по две папаи, или по 3-4 банана, 3-4 ябълки.Но спазвам  часовете между храненията.Вода задължително по два литра най-малко.
Незнам дали заради диетата, но на четвъртя ден ми се възстанови цикъла.А още първия ден имах леко главоболие, но леко.Бебка също отказваше да яде.Но пък  ден преди това, в продължение на около седмица ядеше на всеки час.
Не съм започнала да спортувам още, но мисля скоро да се връщам на йога.

Не съм , няма да се предаваш. Разбирам те напълно.Но не се притеснявй, все пак си свалила.Значи дава резулат, макар и по-бавно.
  Момичета и една рецепта от мен за бобовия ден.Нещо от тайландската кухня.Бързо се приготвя за около 15-20 мин.
Ето я и рецептата
 Взимате каквито имате на разположение зеленчуци, чушки, броколи, тиквички, спанак, лук, моркови, грах, гъби, зеле, каквото се сетите.Нарязвате го , не е задължително де е на ситно, но ги нарежет така , че бързо да успеят да омекнат  . В един тиган слагате малко мазнина и слагате и зеленчуците и започвате да разбърквате неперкъснато докато умекнат и леко се позъпържат , добавяте към тях и малко соев сос . Оделно в тенджара сварявате ориз или спагети.По принцип тук се използва басмати ориз.Като е готов ориза , към него се прибавят зеленчуците.Може също и ядки да се добавят, но едва ли ще е подходящо за тази рецепта
Извинете ме , че не ви  давам точни пропорции, ама аз все готвя на око.
  Успех на всички ви момичета!!  bouquet

# 223
Ееееех айде пак на диета  Laughing!

Добър вечер момичета!

Кърмя малкото си сладко момченце вече 7 месеца и половина и ми писна от едни 8-9 кила. Върнах си формата от преди бременността, но тогава пак имах конфронтации с тЕлото. Пробвала съм Дюкан (за кратко) и Системата -60 (за по дълго, точно преди да зачена), общо взето съм експериментатор и опитвам различни начини.. надявам се тук да намеря своето място  Grinning. Почвам "от утре" и ще се отчитам след всеки плодов! Със здраве и си желая успех в начинанието!

# 224
 Здравейте!  Hug
 На мен утре ми е първият воден ден. Все още не съм решила как ще го карам, само на вода ми се вижда малко прекалено за кърмачка, но може да пробвам на чай с мед и айрян или пък на плодове. Ще го мисля в движение, че утре ми е сложен ден.  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт