БРОДИРАНА КРАСОТА - ГОБЛЕНИ 95

• 92 840
  • 749
  •   1
Отговори
# 705
  • София
Еха, какви купони се вихрят  Hug
Аз цял ден тичах и обикаля и сега реших да си почина, но не мога да смогна да прочета всичко.  Rolling Eyes
За шиене съвсем не остана време, но пък от петък ще съм отпуска и вече съм си приготвила какво ще взимам с мен, за да е пълноценна почивката.  Laughing

Не мога да се сдържа да се изкажа и аз за Дименшън - определено съм за оригиналната комплектовка, особено когато става въпрос за по-голям гоблен. Но пък от друга страна, когато няма възможност и със схемите от нета се получава много добре, въпреки че няма точно съответствие на цветовете.
Ето този го купих от е-bay http://teddybearm.snimka.bg/tapestries/2007.206608.27000527 и от години не е в производство, но синът ми много го искаше и близо половин година дебнах докато успея да го намеря и да го купя, но все си мисля, че ако не беше оригинална комплектовка, може би нямаше да е сполучлив.

Този също ми е оригинал, но от него уших още един и за сестра ми, защото много и хареса, единствено златния конец не ми стигна и се наложи да купувам, но не успях да намеря съвсем същия (то си личи) http://teddybearm.snimka.bg/tapestries/2007.206608.27000549

И още едно правило, придобито от опит - най-важното е да се спазват точно указанията за нишки, бодове и ред на шиене.  Naughty

Всички конци, които са ми оставали от оригиналните комплектовки ги пазя, но се оказа, че определено има разлика в нюансите на един и същ номер конец. Това още повече накланя везните в полза на схемите през интернет и собствен подбор конци. Mr. Green

# 706
  • Стара Загора
teddybearm, окуражи ме, тъкмо бях овесила нос! Днес, след като видях табличката за съответните на Дим ДМЦ, се възрадвах, че ще мога да си окомплектовам къщата, която си харесах. После пък като прочетох написаното на предните странички, се оклюмах. Бих искала да си поръчам оригинал, но пък като се замисля - да си правя специална карта, после да обръщам левове в долари, да ходя да ги внасям и да поръчвам.
И тъкмо съм се разписала да споделя, ама не ми се смейте много - открих Америка. Днес си купих парче Аида 14 за синьото тигърче на Майя - ами то било страшен кеф, невероятно удоволствие за шиене, досега бях шила само на българска и чесно да си призная ви се чудех какво толкова пък има в тая Аида!  

# 707
Lady N, благодаря ти. Доволна съм защото се страхувах  да не ми отрежат от бродерията.

# 708
Момичета, какви красоти само! Аз продължавам бавно, но славно да си бродирам почти перфектните ангелчета. Толкова да ми харесва този гоблен. Аз съм си чист дечко, много обичам подобни мотиви.

miracle, чудесна колекция, изобщо не са скромни гобленчетата!

# 709
miracle, чудесна колекция, изобщо не са скромни гобленчетата!
Благодаря  Embarassed

# 710
teddybearm, окуражи ме, тъкмо бях овесила нос! Днес, след като видях табличката за съответните на Дим ДМЦ, се възрадвах, че ще мога да си окомплектовам къщата, която си харесах. После пък като прочетох написаното на предните странички, се оклюмах. Бих искала да си поръчам оригинал, но пък като се замисля - да си правя специална карта, после да обръщам левове в долари, да ходя да ги внасям и да поръчвам.
И тъкмо съм се разписала да споделя, ама не ми се смейте много - открих Америка. Днес си купих парче Аида 14 за синьото тигърче на Майя - ами то било страшен кеф, невероятно удоволствие за шиене, досега бях шила само на българска и чесно да си призная ви се чудех какво толкова пък има в тая Аида!  

Не е необходимо да внасяш долари.Внасяш си левове, а при тях отиват долари  Simple Smile .Разбира се трябва да си сметнеш колко лева да внесеш според обменния курс на валутата.
Например ако поръчваш от американски сайт си смяташ 1долар.X 1.50 лева.Ако поръчваш от Англия смяташ 1 паунд X 2.5 лева и така нататък.

# 711
  • Троян
Добро утро момичета!Днес трябва да отбележим един рожден ден на една наша приятелка тук,много скъпа за мен.
Честит Рожден ден ,Нели!
Нямам думи за да ти пожелая всичко което искам newsm59 Tada  bigdance2

# 712
Честит Рожден Ден, Нели.
Желая ти здраве - всичко друго можеш и сама да постигнеш Hug

# 713
  • София
Нели, Честит Рожден Ден!   bouquet Здраве, щастие, любов, късмет и достатъчно свободно време за любимото хоби!!!  Hug

# 714
Аз не съм шила оригинален гоблен на Дименшън и не съм компетентна да коментирам по въпроса, но ми стана интересно това и да попитам:

И още едно правило, придобито от опит - най-важното е да се спазват точно указанията за нишки, бодове и ред на шиене.  Naughty

за броя на нишките и вида бодове ми е ясно, обаче има определен ред на шиене ли? Thinking

teddybearm прекрасен е този Дядо Коледа и тези двете за мама също - не намирам кой знае каква разлика - и двата са много хубави Heart Eyes

# 715
  • Бургас-Несебър
Здравейте момичета, искам да ви поздравя за красотите, които правите. Страхотни сте!!!
Извинявам се, че нахлувам така в темата, но искам да попитам има ли някъде място, сайт, или нещо друго, където мога да продам един гоблен - по-скоро да изкупуват ушити гоблени - нямам предвид сайтовете с обяви.
Става въпрос за гоблена Сикстинската мадона - много си го харесвам и доста дълго го ших, но за съжаление имам спешна нужда от пари и освен него, няма какво друго да продам. Знам, че не му искам реалната цена, но съм на зор. Шит е с PUPPETS конци. Завършен е, но е без рамка. Размера му е 48см/62см. ЦЕНА 200ЛВ

# 716
за броя на нишките и вида бодове ми е ясно, обаче има определен ред на шиене ли? Thinking

Някои момичета шият едновременно, но по принцип в инструкциите е записана поредността на видовете бод - първо се шият кръстчетата, четвъртинките или  Quarter stitch, после гобленовия бод или Half stitch, обшиването или back stitch (има също няколко вида бод, които приличат на обшиването но са с разлина дължина, напр. straight stitch), завършва се с lazy daisy и накрая френски възел. Има и други бодове, но основно се ползват тези, като не е задължително да ги има всичките в един гоблен.

Всеки преценява как и в каква последователност му е удобно да шие.

# 717
Аааа, ясно  Peace sissak благодаря за разяснението.

# 718
аз влизам да се похваля, че сестра ми тази нощ роди новия член на фамилията!

виждам, че има и още един рожденик тук - Нели, да си жива и здрава, вечно млада и много обичана!

miracle, имаш чудесна колекция; много ми харесаха папагалите!

# 719
  • София
Тарзанка, честит ви нов член на семейството!   bouquet Момче, момиче?

Общи условия

Активация на акаунт