СТРАСТИ - градините в София кампания 2012/2013

• 144 414
  • 1 244
  •   1
Отговори
# 870
  • София
Здравейте момичета,

да ви попитам знаете ли дали ако работя и съм социално осигурена и в същото време съм и редовен студент, имам 2 т. , за всеки от критериите по 1т., или не ?
Не, имаш точка или като работеща, или като студент.

# 871
  • гр.София
За Дружба 1:
Моето дете ходи в 96 ОДЗ, точно до моста на летището е, доволна съм. Ако нещо конкретно те интересува, питай.
Има една рушаща се от сигурно 15 години сграда на запустяла детска градина пак так, от другата страна на уличката. Ремонтират я със супер бързи темпове, но чух, че щяла да бъде частна детска градина, дано не е вярно.
В тази връзка, ще питам в блога на СО г-н Чобанов следващия път, когато той отговаря на въпроси. Дано отговори де.

Точно за тази рушащата се мъчех да открия нещо,това е моята детска градина,но тайно се надявах да стане нова общинска,но никъде няма нищо писано за това. Лошото е само че е срещу блокове 1,3,4 и 5 а там е видно какви са живущите.  Sad
Ще съм ти много благодарна ако споделиш след питането в блога.
А 96то къде е до моста?

# 872
За Дружба 1:
Моето дете ходи в 96 ОДЗ, точно до моста на летището е, доволна съм. Ако нещо конкретно те интересува, питай.
Има една рушаща се от сигурно 15 години сграда на запустяла детска градина пак так, от другата страна на уличката. Ремонтират я със супер бързи темпове, но чух, че щяла да бъде частна детска градина, дано не е вярно.
В тази връзка, ще питам в блога на СО г-н Чобанов следващия път, когато той отговаря на въпроси. Дано отговори де.

Точно за тази рушащата се мъчех да открия нещо,това е моята детска градина,но тайно се надявах да стане нова общинска,но никъде няма нищо писано за това. Лошото е само че е срещу блокове 1,3,4 и 5 а там е видно какви са живущите.  Sad
Ще съм ти много благодарна ако споделиш след питането в блога.
А 96то къде е до моста?

Точно срещу нея е 96 ОДЗ.
Ще споделя, разбира се, стига да разбера.

# 873
  • София, България
Здравейте!
Бременна съм в 14г.с. и от 2 седмици съм в нова фирма. Имам около 5 дни, в които бях на работа и след това излязох болничен. При попълване на данните в ИСОДЗ, в частност трудов статус, не съм сигурна какво трябва да отбележа - работещ на трудов договор или отпуск за гледане на дете? Ще съм ви много благодарна за помощ.  Hug
Работещ на трудов договор.  Peace

И аз размишлявах доста по тоя въпрос, но според мен във въпросния отпуски излизаш чак след трите болнични /45 дневния преди термина, 45 дневния от болницата, и 45 дневния от педиатъра/. Според мен дотогава се водиш работещ на трудов договор.

# 874
  • София
Този въпрос го задайте офиц, писмено пред ДО и РГ. Поне да се види какви са основанията за това "разместване".

Някакви указания как става това - до сега не ми се е налагало  Embarassed
РГ предполагам значи "Работна група", а ДО  newsm78

# 875
  • СОФИЯ
Този въпрос го задайте офиц, писмено пред ДО и РГ. Поне да се види какви са основанията за това "разместване".

Някакви указания как става това - до сега не ми се е налагало  Embarassed
РГ предполагам значи "Работна група", а ДО  newsm78

Писмено и неанонимно, изпращаш на адрес "Оборище" № 44, дирекция "Образование", на вниманието на РГ /да работна група е, цялото дълго наименование го има в ИСОДЗ/.

Аз все пак ще успея за днешната РГ, по-късно ще пиша.

# 876
  • София
Здравейте!

Имам следното питане: за класирането на 26-ти януари бяха обявени 11 свободни места за набор 2009 в 62 ОДЗ филиал ул. Дунав гр. София . Изведнъж те изчезнаха. Нито едно дете не е прието. Всички си стоим в списъка на чакащите. И за следващото класиране съответно няма свободни места във същата тази градина. Какво се случва?

# 877
  • София
glafira, ето от предната страница:

Не, не са. Проверих всички набори за този район току-що...
Уточнявам, че всичките 11 места в Оборище бяха в една градина.
По другите набори има в един район 11 места (2008 г.), но са разпределени в 2 градини.
Какво става  newsm78
И аз това се чудя. Става въпрос за 62 ОДЗ филиал на ул Дунав. До преди 2 часа имаше 11 свободни места за набор 2009 год. и 12 места за набор 2008 год. Сега всички са изчезнали. Какво може да е обяснението ?

Ето какво написаха:

Цитат
Нашият отговор:
В 62 ОДЗ филиал ул. Дунав се извърши разместване на групи по решение на Дирекция "Образование". Това наложи промяната.

Поздрави,
Екип за обслужване на ИСОДЗ към Столична община

newsm78 Tired newsm78 ooooh! newsm78

# 878
  • София
v_spasova, благодаря за отговора   bouquet.
 Чудесен "изчерпателен" отговор за дали от Екипа на ИСОДЗ. Просто нямам думи:(

# 879
Пуста система 100 пъти я преглеждах, но няма място където да отбележа че детенце е с ТЕЛК. Има заявка на това, но тя касае друг член на семейството ( майка, баща или брат/сестра ). Днес в телефонен разговор с  директорка на друго ОДЗ г-жата ми обясни,че класирането за нас не ни касаело , подавали се документи на място след което се свиквала комисия която да реши дали да се приеме детето или не ?! Та за това съм и толкова объркана вече...Ще прегледам отново темата назад може да и е убегнало нещо.
По приницип би трябвало така да се процедира при дечица със заболяване, както тази директорка ти е казала - подават се докс на място и се гледат. Според мен - ориентирай се към това ОДЗ.

Да не те излъжа - питай в обратна връзка къде се заявява, че детенце е с ТЕЛК - за да движиш нещата и по двете линии - прием на място и стандартен прием през системата.

Понеже някои дир-ки отказват да приемат документите и почват да обясняват как трябвало през системата да се кандидатства и дете с реално заболяване - затова мамите тук съветват да се иска писмен отказ и след това с него - запитване в СО какво става...
Някои директори по документи 'гледат' деца със заболяваня, но заболяванията са само по документи. И опредено не искат да се занимават с детенце с проблем Sad

За да се ориентираш по-лесно в предните постове - търси мненията на мамма Саня, тя отговаря точно и компетентно.
Много си права за това , че „гледат“ док на децата със заболяване. С такова бездушие се сблъсках тези дни от страна на директорки и възпитателки в ДЗ, че просто ми се гади.

# 880
  • В две мънички очи...
Ако детето е с астма трябваше ли да се заявява някъде при кандидатстването или се кандидатстваше директно в градината?

# 881
Ако детето е с астма трябваше ли да се заявява някъде при кандидатстването или се кандидатстваше директно в градината?
Кандидатства се на място в градината.

# 882
  • В две мънички очи...
А какви документи са необходими?

# 883
Много си права за това , че „гледат“ док на децата със заболяване. С такова бездушие се сблъсках тези дни от страна на директорки и възпитателки в ДЗ, че просто ми се гади.
Според мен това е резултат от многото документи за 'фалшиви' заболявания, с които някои родители се опитват да влязат в градината. Директорките вече по презумция приемат, че си някой парашутист. Ето например онзи ден една позната ми разказа как педиатърката я посрещнала с думите 'Хайде от кога те чакам. Само ти не си идвала да ми искаш бележка, че детето е болно от атопичен дерматит."

# 884
  • София, Люлин-8
Според мен това е резултат от многото документи за 'фалшиви' заболявания, с които някои родители се опитват да влязат в градината. Директорките вече по презумция приемат, че си някой парашутист. Ето например онзи ден една позната ми разказа как педиатърката я посрещнала с думите 'Хайде от кога те чакам. Само ти не си идвала да ми искаш бележка, че детето е болно от атопичен дерматит."

Ужас

Е това не го разбирам да си изкараш детето болно за една градина  #Crazy
Зорлем дърпат дявола за опашката тия хора.
Продължавам да се шокирам от такива случаи въпреки че и аз занам за подобни  Sad
Лошото е че заради такива хора, дечица с реални проблеми са пренебрегвани  Cry

Общи условия

Активация на акаунт