Майчини инстинкти или с други думи как нападнах кучетата!

• 14 672
  • 251
  •   1
Отговори
# 240
Оф, стига с форумските закани. Нито един кирлив въпрос в това общество не е решен като за хората; губите си времето да се репчите по форумите само.

# 241
  • София
Оф, кажи според теб какво трябва да се направи или поеми инициативата по-добре.
И да си кажа първа, за да не ме пратиш да чета по-назад какво си предложила - четох те. ТИ какво направи?

# 242
Не го бях погледнала от този ъгъл, Хърмаяни, благодаря ти.  Peace Явно съм склонна да приемам някои типове изказвания по-буквално, отколкото може би трябва. Но все пак...

Хексе, популация пак ще има, защото тия дето хвърлят, няма да си ги кастрират преди това. А нали не мислиш, че е по-лесно да се събират/кастрират/евтаназират неясен брой кучета, вместо това да се свърши веднъж и след това да се наложи железен контрол над кучкарите?

# 243
  • Варна

Хексе, популация пак ще има, защото тия дето хвърлят, няма да си ги кастрират преди това. А нали не мислиш, че е по-лесно да се събират/кастрират/евтаназират неясен брой кучета, вместо това да се свърши веднъж и след това да се наложи железен контрол над кучкарите?

Аз не съм против кастрирането и контрола, и е ясно че ще се изоставят кучета, но и тези кучета трябва да бъдат прибирани, а не връщани след обработка. И как може да се изисква нещо, без общината държавата сама да го изпълнява.

# 244
Съгласна, прибират се, разбира се. Едва ли трезвомислещ човек би искал животните да живеят по улиците. Държавата, т.е. компетентният орган е този, който следва да наложи и поддържа контрола, това е единственото, което аз искам от нея.

# 245
....... ТИ какво направи?

Аз не живея в страна, където глутници кучета в столицата (!)  нападат и разкъсват хора; от моите данъци също не се плаща на некадърниците, чиято (платена) работа е да не допускат това.

Но ще ти дам начална идея за нещата, които бих направила; и то без да съм се замислила сериозно, просто видях въпроса ти и ме подразни глупостта му (и по-точно, искането на обяснения от мен; защо не искаш обяснение от гуспожата, дето нищо съществено не е направила за конкретните опасни кучета дето утре ще захапят твоето дете).

1.   Ще засипя моята община с писма и оплаквания.  Ще снимам всеки бедмомен дзвер, ще записвам дата и място и ще го поствам на сайт или по друг начин ще пазя „досие“.  Ще разпратя до вестниците.
2.   Ако Фандъкова каже „не мо‘а, такъв е законът“, ще замоля общината да формулира как според тях трябва да се промени закона и след това, ако обичат, да си поговори с нейната партия за проекто-закон, който работи за нея. И също така да променят закона за опасните животни (ако въобще има такъв).  Глоби за хранещите.  Има начини полицаите да се стимулират, ако събирането на глоби по тези сигнали им се брои към бонуса, например.  
3.   Ще се свържа с народни представители и партии.  ГЕРБ има какво да губят, ако не се справят с този проблем.
4.   Ще проуча възмножността за иск в Европейския Съд за Човешките Права (макар че аз лично не виждам директен иск, но бих помислила).
5.   Ще погледна какъв е законът за свобода на информацията и ще искам от моята община да ми покаже разчет на средствата, похарчени за бездомни кучета. Ще потам някой одитор кой има право за поиска одит на тези сметки. Ще попитам каква е наказателната отговорност за измами в тези сметки.  
6.   Ще подканя всички други познати, приятели и съфорумци да направят това, значи умножи всички тези писма, позвънявания и обмисляне на (възможни и невъзможни) целенасочени действия - по много пъти.

Не мога да повярвам, че мислещи същества си хабят енергията да пишат глупости по форумите („браво, че се просна пред кучетата, миличка“ (ама следващия път ако легнеш на земята пред наистина озверели кучета, дотам ти беше гръцмуля де); „хайде да се стреляме с пушки“), вместо да си впрегнат мозъчните клетки какво може всеки един да направи за да не живеят с ежедневния страх да не те разкъсат глутници кучета.  Как не ви омръзна от чупки „ох, от мен нищо не зависи“, „ау, ама нека пък някой друг да го направи“ и тотален карт бланш за безхаберие и безотговорност от страна хората, които са избрани от вас и на които се плаща от вашите пари.
Спирам да пиша, защото е пълна диващина от мен да се искат обяснения, вместо от общината, например.

# 246
  • Tам през Атлантическия океан
....... ТИ какво направи?

Аз не живея в страна, където глутници кучета в столицата (!)  нападат и разкъсват хора; от моите данъци също не се плаща на некадърниците, чиято (платена) работа е да не допускат това.

Но ще ти дам начална идея за нещата, които бих направила; и то без да съм се замислила сериозно, просто видях въпроса ти и ме подразни глупостта му (и по-точно, искането на обяснения от мен; защо не искаш обяснение от гуспожата, дето нищо съществено не е направила за конкретните опасни кучета дето утре ще захапят твоето дете).

1.   Ще засипя моята община с писма и оплаквания.  Ще снимам всеки бедмомен дзвер, ще записвам дата и място и ще го поствам на сайт или по друг начин ще пазя „досие“.  Ще разпратя до вестниците.
2.   Ако Фандъкова каже „не мо‘а, такъв е законът“, ще замоля общината да формулира как според тях трябва да се промени закона и след това, ако обичат, да си поговори с нейната партия за проекто-закон, който работи за нея. И също така да променят закона за опасните животни (ако въобще има такъв).  Глоби за хранещите.  Има начини полицаите да се стимулират, ако събирането на глоби по тези сигнали им се брои към бонуса, например.  
3.   Ще се свържа с народни представители и партии.  ГЕРБ има какво да губят, ако не се справят с този проблем.
4.   Ще проуча възмножността за иск в Европейския Съд за Човешките Права (макар че аз лично не виждам директен иск, но бих помислила).
5.   Ще погледна какъв е законът за свобода на информацията и ще искам от моята община да ми покаже разчет на средствата, похарчени за бездомни кучета. Ще потам някой одитор кой има право за поиска одит на тези сметки. Ще попитам каква е наказателната отговорност за измами в тези сметки.  
6.   Ще подканя всички други познати, приятели и съфорумци да направят това, значи умножи всички тези писма, позвънявания и обмисляне на (възможни и невъзможни) целенасочени действия - по много пъти.

Не мога да повярвам, че мислещи същества си хабят енергията да пишат глупости по форумите („браво, че се просна пред кучетата, миличка“ (ама следващия път ако легнеш на земята пред наистина озверели кучета, дотам ти беше гръцмуля де); „хайде да се стреляме с пушки“), вместо да си впрегнат мозъчните клетки какво може всеки един да направи за да не живеят с ежедневния страх да не те разкъсат глутници кучета.  Как не ви омръзна от чупки „ох, от мен нищо не зависи“, „ау, ама нека пък някой друг да го направи“ и тотален карт бланш за безхаберие и безотговорност от страна хората, които са избрани от вас и на които се плаща от вашите пари.
Спирам да пиша, защото е пълна диващина от мен да се искат обяснения, вместо от общината, например.

От  страни/ от далЕко  е лесно , нали  Laughing ?

Идеите са добри и навън сработват още от 1. точка  Wink

# 247
     Точки 4 и 5 заслужават особено внимание.
     Не е нужно да се ходи в Страсбург (то не е и възможно, ако не са изчерпани способите тук), но искове срещу общината може да предяви всеки пострадал. Ако не се лъжа в предните теми обсъждахме спечелени дела по ЗЗД. Може би ако редовно се плащат обезщетения от бюджета ще има ефект.
     За Закона за достъп до обществена информация не се бях сетила. Всеки гражданин може да направи искане по този закон и да оповести отговора публично. Струва си да се опита. Ако някой го направи, да сподели и тук.

Алиса, по първите точки обичайно хората получават отговори с надути фрази, но никакви реални действия не се предприемат. Познавам хора, които с години пишат къде ли не, искат, пращат съобщения и до медиите. Резултат няма.

# 248
Аз мисля, че ключовият елемент е масовостта на действията. И в това отношение съм твърд песимист.  Tired

# 249
      Джина, изразът добър до глупост чувала ли си? Екзалтацията по повод някакъв проблем не е доброта. Слаби нерви му казвам аз. Впрочем, като толкова държиш да се спазват законите, защо нападаш Дорис? Тя е имала законово основание да протестира срещу отглеждането на котки във входа. Или трябва да спазваме само закона за защита на животните, тези които защитават хората - кучета ги яли.

Нееее ! Дорис не търсеше законовото си основание да протестира ! Тя търсеше да активизира армията на отровителите !
 И не наричай екзалтация различното мнение на една от вас , дето сте я награкали  цяла глутница тука  , Хърмаянке  !

# 250
Альо, я внимавай как се държиш, моля! Смотяначка не съм те наричала, нали? Нервните изблици да си си те случват у дома, насаме. Тук пишат нормални и куртурни хора.
Я ми кажи къде точно съм казала/написала, че кучетата ги тровя и че трябва да се тровят?  Shocked
[/quote]

Да  наричаш непознати хора хахави и тъпи , това ли ти е културата ?! Ти първа започна с квалификациите , така че нервните изблици у дома , насаме , са твои !
Смотанячке !

# 251
  • Sofia
И то не за първи път.
Тази тема приключва.

Общи условия

Активация на акаунт