КЛАСИЧЕСКА ХОМЕОПАТИЯ СПОДЕЛЯНЕ НА ОПИТ И ЗНАНИЯ 28

• 58 443
  • 748
  •   1
Отговори
# 735
  • Пловдив
има ли значение за хомеопатичното предписание-дали има или няма физическа причина за тиковете при дете?
и ще обясня какво имам предвид-сина ми има различни тикове-но единия е да се пипа,търка,чеше постоянно по носа.По принцип си мълча,но понякога го питам -защо го търка,неговия отговор е винаги"защото ме сърби".
И даже някой път той ми вика"мамо какво му става на моя нос,все ме сърби?"
Дали го сърби наистина не мога да знам,но ако все пак наистина постоянно го дразни и сърби,това не е ли физическа причина,за да се пипа,т.е. има причина да се търка,не е просто така,и различно ли е дали наистина го сърби,или само си мисли че го сърби?
ако сърбежът е на алергична основа,защото той също така ежедневно киха,подмсърча ,т.е. нослето очевидно не е спокойно.

# 736
  • Обетованата земя
И аз с едно въпросче, зъбен абсцес с подута буза и лимфи, повлиява ли се от хомеопатия?

# 737
  • София - Варна - Бургас
аз също пих арника по време на контракциите до разкритието и от тамми по4на коямара , много дълго о тежко нормално раждане

Арника никога не трябва да се пие преди и по време на операция, раждане и т.н. а само след това.

# 738
аз също пих арника по време на контракциите до разкритието и от тамми по4на коямара , много дълго о тежко нормално раждане

Арника никога не трябва да се пие преди и по време на операция, раждане и т.н. а само след това.

Е ДА ДЕ АМА ТОГАВА СИ НЯМАХ И ПОНЯТИЕ ОТ ХОМЕОПАТИЯ

# 739
  • Бургас
Искам да попитам хомеопатите в темата, че нещо съм объркана. Ако общото състояние се подобри, но се появи локална болка (лека болка в сливицата) това дали е в посока подобрение? Само да кажа, че проблемите ми бяха свързани със сливиците.

# 740
 Привет и от мен.
Не знам дали е тук правилното място за задаването на въпроса ми - имам разширени вени, по-ясно изразени на левия крак. Знам,че в хомеопатията не се препоръчва самолечение,но бих се радвала ако споделите мнение за Calcarea Fluorica 9 CH. В един сайт видях,че д-р Михайлов препоръчва това + Hamamelis 5 CH, заедно с Арника. Ако някой има опит в приема  при разширени вени ще се радвам да сподели? Благодаря.   bouquet

# 741
L0v3d, темата е за класическа хомеопатия, предписанията на д-р Михайлов са далече от нея. В никакъв случай не се препоръчва самолечение, най-добре се обърни към добър класически хомеопат  Peace

# 742
Мече, благодаря за отговора!

Аз пак с въпрос. Бяхме на море и вчера забелязах на единия крак на дъщеря ми, близо до сгъвката на слабините леко зачервяване, но не обърнах внимание. Днес е излив 10 см в диаметър, леко подут. Вижда се на две места съвсем малки точки от ухапване. Въпросът ми е възможно ли е да е било кърлеж и да е излязал сам или тя да го е махнала без да иска?Изливът е равномерен, леко подут, розово-червен.

Ще я оставям при баба й извън София и сега се чудя дали да я водя на лекар или да си я прибирам с мен.

# 743
  • София
Soleil*, на мен ми се е случвало подобно нещо и беше инфекция. Беше преди години, хипотезата на лекарите беше алергична реакция, сложиха ми урбазон, не се повлия. След 1 седмица беше огромно и вече лилаво. Мина с АБ. Не познавах хомеопатията тогава. Не е класическа картина за ухапване от кърлеж, но не е съвсем изключено. Все пак това е напълно непрофесионлано мнение. Добре е да го  види някой компетентен според мен. Не ми звучи съвсем безобидно.

# 744

В което няма нищо лошо. Лошото е, че тези, които уж имат, си позволяват да предписват по този начин.

# 745

В което няма нищо лошо. Лошото е, че тези, които уж имат, си позволяват да предписват по този начин.
не Ме4е , по- лошото е 4е си я предписах сама и за малко да стигна до секцио, защото 1 4ас не мога да си родя детето след пълното разкрити(все още не съм сигурна дали положението се усложни заради Арниката , но простосподелям)

# 746
И аз с едно въпросче, зъбен абсцес с подута буза и лимфи, повлиява ли се от хомеопатия?
Съветвам Ви да отидете при зъболекаря и да следвате неговите предписания. Паралелно с това може да Ви дадат да пиете и хомеопатични.

# 747
Есма, благодаря за отговора! Заведох я в провинцията в спешното. Уж казаха, че не може да е кърлеж, но ще я наблюдаваме. Ще видя и хомеопата дали ще предпише нещо.

Будико, моята щерка се чеше по същиия начин по носа. Не бих определила това като тик. При нея сто процента е от алергия, защото зимата изчезва, а и ятествахме към полени.

# 748
  • София - Варна - Бургас
ЗАПОВЯДАЙТЕ В НОВАТА 29-ТА ТЕМА: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=730484.new#new   Hug

Общи условия

Активация на акаунт