КЛАСИЧЕСКА ХОМЕОПАТИЯ СПОДЕЛЯНЕ НА ОПИТ И ЗНАНИЯ 28

• 58 448
  • 748
  •   1
Отговори
# 720
Е да де, ама така по телефона без да са говорили да я кара да спира всичко?  newsm78
Това съм го изтървала Blush
Вижте, за всичко си има обяснение. Аз съм на мнение, че когато някой иска от теб нещо, е редно да ти го обясни доколкото може. Ако е вече изградено доверие с времето, не е нужно, поне за мен, само от професионално любопитство бих попитала. А и малцина питат от любознателност, повечето е съмнение Simple Smile, което е разбираемо, когато още не са видени резултати.

http://www.psiholozi.com/3/post/2013/07/220.html#.UeDjFMHuDDc.facebook

Аз се намерих тук Crazy Laughing
Невралгия (макар и еднократна), проблеми в полова система, болки в кръста Joy Joy Joy

Последна редакция: пт, 19 юли 2013, 17:32 от Мечка Малинарка

# 721
broadminded , ще прозвучи еретично, но е твърде възможно например хомеопатът да поиска да спрете това алтернативно противовъзпалително и болкоуспокояващо, за да направите истинско остро състояние, свързано с хроничността в дихателна система. Освен това правилното хомеопатично л-во повлиява болката за отрицателно време.

Може и да въздейства правилното ХЛ на болката за отрицателно време но поне на мен това до сега не ми се е случвало от опита ми с класическа хомеопатия преди два месеца и преди около 6 години, е имам опит и с боаронските истории също без ефект.

Ако не ми повлияе ХЛ до един ден няма как да чакам повече не се търпи напоследък кризите са доста чести, и трябва да почвам пак с старите неща.Та за това не се осмелявам да опитам пак .......

# 722
Според мен трябва индивидуално да се прецени за спирането на алтернативното. Въпреки че съм чувала, че при пациенти, които дълго време са лекувани разнопосочно, някой хомеопати искат дълъг период без никакво лечение, за да се изявят истинските симптоми. Но дали пациентът може да издържи психически е друг въпрос.

Майка ми наскоро беше на интервю и не са й спряли нито едно от л-вата- за сърце, холестерол и капки за очи.

А извън София как си набавяте високи потенции?

# 723
.........
А извън София как си набавяте високи потенции?
Поръчваш си ги хомеопатична аптека от София  , което пак е рисково , защото като ги поръчаш днес , ги получаваш -утре , а до това утре картината ти може да отговаря вече  за трето лекарство ...
Всичко е относително - трябва бързина и яснота , което предполага хомеопатът ти и хомеопатичната аптека да са ти наблизо , за да има адекватна реакция , а не намерения ...и безполезни поръчки на лекарства , които вече не са ти нужни . От това знаете какво следва  Rolling Eyes

# 724
Защо си мислите, че педиатърът може да има неправилен подход в лечнието? Вие педиатър ли сте? Кога прегледахте детето и преценихте състоянието му?
  Има лекари в дълбочина запознати с хомеопатията. Няма такова нещо или се доверяваш на хомеопат или на лекар.
Ако хомеопата работи с лекаря пациента трябва да се довери на лечението на двамата. Освен ако лекуващият не е лекар хомеопат. Особено що се касае за дете, медицинските познания са много важни.

Голата истина! е, че Assamas прави поредния си - успешен - опит да заяви дълбоката си увереност, че хомеопатията трябва да бъде подчинена на любимата му конвенционална медицина.
За пореден път Assamas заявява, че по въпроси, касаещи лечението на хората, право на мнение имат само лекарите. Лавината от лекарски провали в лечението на хора - при иначе поставени правилни конвенционално медицински диагнози - доказва отново и отново, че днешните лекари могат да диагностицират правилно, но нямат идея как да доведат правилната си диагноза до излекуване.

Голата истина! е, че Assamas дълбоко не признава правото на обучения съвестен хомеопат да излекува, ако не превие врат пред неумеещия да лекува лекар, настървено криещ неумението си под дипломата на магистър по медицина.

Голата истина! е, че Assamas още не може да изправи преклонената си главица и не иска да приеме, че други са го направили.

# 725
Специално с лекарствата имах лудия късмет един Човек да ме снабди буквално с над 500 л-ва и съответните потенции от тези, които не внасят Боарон, респективно не могат да се намерят в малките населени места. И понеже правя само това, в което вярвам, без да се интересувам от чужди интереси, ако на някой някога му се наложи нещо спешно, за да не чака поръчка, ако е наблизо и може да дойде до Пазарджик, ще му дам лекарството, което му е изписано.

Голата истина, от месеци се опитвам да разгадая кой се крие зад този никнейм. Като филолог и езиков експерт търся нишката, която да свържа с нечий познат изказ, но...не мога Laughing. Което е абсолютно нищожен мой трепет в сравнение с вярата и удоволствието от факта, че все повече хора ( в това число и хомеопати), мислят, и мислят, и мислят...

# 726
Голата истина, от месеци се опитвам да разгадая кой се крие зад този никнейм. Като филолог и езиков експерт търся нишката, която да свържа с нечий познат изказ, но...не мога...

Какво значение има кой "се крие" зад някакво измислено име?
Важно е какво се казва, а не кой го казва.
Ако казвам истината, мога да се наричам и Голата лъжа! - все едно, истината си е истина, колкото по-гола, толкова по-добре.
Ако хората се научат да разпознават Истината, по-добре да забравят имената, но да запомнят само НЕЯ.
Ако хората загубят способност да различават лъжата от истината, и Исус да се появи тук, ще бъде низвергнат.

# 727
Цитат
абсолютно нищожен мой трепет в сравнение с вярата и удоволствието от факта, че все повече хора .... мислят

Цитат
от месеци се опитвам да разгадая кой се крие зад този никнейм. Като филолог и езиков експерт търся нишката, която да свържа с нечий познат изказ, но...не мога...

Е, сикотичният пациент си е сикотичен Joy.

# 728
Защо си мислите, че педиатърът може да има неправилен подход в лечнието? Вие педиатър ли сте? Кога прегледахте детето и преценихте състоянието му?
  Има лекари в дълбочина запознати с хомеопатията. Няма такова нещо или се доверяваш на хомеопат или на лекар.
Ако хомеопата работи с лекаря пациента трябва да се довери на лечението на двамата. Освен ако лекуващият не е лекар хомеопат. Особено що се касае за дете, медицинските познания са много важни.

Голата истина! е, че Assamas прави поредния си - успешен - опит да заяви дълбоката си увереност, че хомеопатията трябва да бъде подчинена на любимата му конвенционална медицина.
За пореден път Assamas заявява, че по въпроси, касаещи лечението на хората, право на мнение имат само лекарите. Лавината от лекарски провали в лечението на хора - при иначе поставени правилни конвенционално медицински диагнози - доказва отново и отново, че днешните лекари могат да диагностицират правилно, но нямат идея как да доведат правилната си диагноза до излекуване.

Това не е точно така. Лекарските провали в лечението при мноого хора са факт, да.
Но и диагностицирането не е толкова лесно и там също лекарите ежедневно бъркат и скачат от диагноза на диагноза и провеждат експериментални лечения, за да изключат това или онова заболяване. Много хора обиокалят месеци и години кабинетите на лекарите без диагноза и много сменени такива.

Ако става въпрос за примерно някакво очеизвадно образование, да дигнозата е лесна. Но в повчето случаи ситуациите са по заплетени и дори се действа на сляпо по налучкване нюх и интуиция защото ако се чака да се открие точна диагноза може и да стане късно.

Пример: Преди време си направих експеримент микробиологично изследване на гърлен секрет в един и същи ден в различни лаборатории, ......ами излязоха различни резултати. Е кое е вярната информация по която да се предприеме лечение, не се знае. И с кръвни изследвания в различни лаборатории в един ден се е получавало същото в едната положителни в другата отрицателни резултати. Била съм при трима специалисти от една съща специалност, и излизам с написани три различни диагнози. примери много........

На пръв поглед може и да изглежда точна наука конвенционалната медицина, но лично за мен е доста относителна. Именно диагностицирането е едно от слабите звена според мен...

Последна редакция: сб, 20 юли 2013, 10:37 от broadminded

# 729
На пръв поглед може и да изглежда точна наука конвенционалната медицина, но лично за мен е доста относителна. Именно диагностицирането е едно от слабите звена според мен...
 broadminded , много си права . Това беше основната причина да се насоча към хомеопатията , защото не веднъж съм чела че хомеопатията не се интересува от диагнози , а от картината на състоянието ти , което признавам си ми беше трудно да разбера . Е , разбрах го след много четене и обяснения от тук пишещите във темата , но пък това не ни застрахова от провал във лечението.
Важно е медицинското образование , в което се уверих .
Важни са и разстоянията м/у пациент и хомеопат  , т.е. - личните контакти , а не лечение по телефона , защото майките виждат едно , а хомеопатът вижда друго .
Важно е и бързият достъп до хомеопатичните лекарства.

# 730
И това, че вашият хомеопат ви е назначил по същество двойна хомеопатия, означава, че са съвместими при всякакви случаи? Grinning
Аз имам само най-общо понятие от Баховите есенции, но съм наясно с принципите.
Раждането може да се приеме като остро състояние (макар че на света няма нищо по-нормално от раждането и месечния цикъл, за съжаление все повече жени мислят по друг начин).
Баховите есенции са подходящи също за хора с много слаба жизнена сила, която трудно би понесла потенцираните хомеопатични стимули. Не значи, че само за това се предписват, разбира се.
Моля да ми кажете кога сте пили арника при раждането и как, ако не е проблем.

Ако някой си спомня, преди време бях дала линк към един форум, където една измислена особа си позволяваше да раздава хомеопатични съвети, което е "иди-дойди", но предписваше и лекарства. Та дотам съм със съветите от неминали добър курс съфорумки...

Arnica трябваше да приема веднъж преди секцио-то, веднъж непосредствено след това и по веднъж на втория и третия ден.
Далеч съм от мисълта да раздавам хомеопатични съвети, просто споделих конкретен опит  bouquet

# 731
Нямах предвид, че вие раздавате такива съвети Peace, а тук не само аз сме виждали до какво може да доведе това.
Стана ми ясно. Арника преди раждане е рисково, ако бъде доказано лекарството, тоест ако бъдат изявени някои негови симптоми от пациента, могат да настъпят усложнения - ригидна шийка на матката; да не ви хване упойка (ако не дай си боже се наложи) и т.н.. В темата мисля имахме вече два случая на жени, докарали си проблеми с превантивно пиене на арника преди раждане. В хомеопатията има превенция, но не и по този начин, по който хората разбират този термин.

Арника след раждане - може би да, ако родилката няма друга ясна картина на лекарство.
Предписанието е тип боаронско: схематично, несъобразено с индивидуалните особености и изобщо картина на пациента в зависимост от ситуацията.

Последна редакция: сб, 20 юли 2013, 20:42 от Мечка Малинарка

# 732
аз също пих арника по време на контракциите до разкритието и от тамми по4на коямара , много дълго о тежко нормално раждане

# 733
кое е антидот-самото кафе или кофеинът в него? Как е по у4ебник?4ето
х, 4е Туя се вло6ава особено от кафе и може дори да се антидотира. Не ме пра6тайте да питам хомеопата, плийз!
Досега не съм се антидотирала от кафе, но пък ако Туя е толкова 4увствителна, мога поне да опитам да не
пия или да пия без кофеин?

# 734
Спорен е въпросът с антидотите. Това, че човек обича нещо, не означава, че то не го влошава. Ако влошава - да се избягва по време на лечението. Ако не влошава - може.
Например човек с високо кръвно налягане като прекалява с кафето. Макар че кафето не вдига пряко кръвно, а адреналина. Реално това е антидотът, съставката. Защото има безкофеиново кафе, което няма проблем да се приема.
 Е, няма лошо да се намали количеството по време на лечение. Ако хомеопатът ви го е забранил, независимо дали ви влошава или не, може да направите тази "жертва", стига да "не откача" човек без кафе, бира, цигара и прочие. Ако хомеопатът не ви е казал, няма смисъл да се стресирате излишно, но ако прекалявате с количеството, може да го намалите.
(пиша умишлено в множествено число, защото този отговор не засяга само твоя въпрос)
Ако всички пациенти тип Туя бяха еднакво чувствителни, щяха да си пият лекарствата в едни и същи потенции. (е, изключвам в момента възприемчивостта и реактивността като компоненти).
Затова се решава индивидуално

Общи условия

Активация на акаунт