КЛАСИЧЕСКА ХОМЕОПАТИЯ СПОДЕЛЯНЕ НА ОПИТ И ЗНАНИЯ 28

• 58 464
  • 748
  •   1
Отговори
# 690
Бахови есенции се предписват от обучено лице.
Хомеопатията изключва едновременното ползване на две или повече лечебни субстанции или методи. (като правило)

# 691
Оня ден от любопитство си закупих една книжка от аптеката на Чаталджа за Шуслеровите соли. Това си беше абсолютна самоинициатива от любопитство. Определено нито те, нито Баховите есенции е добре да си ги самопредписва човек. Макар да ги рекламират като възможни. Да не говорим, че за Шуслеровите сори дори и правят комбинации. Което си върви в посока боаронско предписание.

Диди, успех и се наблюдавайте!

Аз и преди съм ви писала - човек просто усеща, когато нещата са добре. И между другото в един момент стига до това просто да няма нужда от посещение при хомеопата си. На мен така сега за трети месец нямах потребност от лекарство и това и щях да му кажа, ако не беше болката, за която ми се наложи да отида. И която си е чисто остро състояние, независимо от основното лечение, което провеждаме. Аз така и не стигнах до лекар да го питам кво ме боли, та не знам от какво ще ме излекува сега Simple Smile

# 692
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Мече, благодаря за поста ти за адаптацията. не беше към мен насочен, но ми беше от полза.

аз реших да не се обаждам на хомеопата, а да изчакам. Малкият продължава да реве, когато излезна и го оставя сам, но според мен е нормално. вече стои седнал на масата и прояде  Party
сутрин си носи обувките да ходим - значи не приема ситуацията толкова зле...

бахови есенции ползвах 1 път - бяхме на път, малкия беше под шок, защото си изгори ръката и ревеше. нямах нищо хомеопатично за случая и му дадах resque remedy. не помогна  Tired

# 693
Тота, а баховите есенции съчетават ли се с хомеопатичното лечение? И кой трябва да ми ги назначи или сама мога?
Дарина, знам че не може така, тя каза че ще прецени пак на проследяването, но най-вероятно това ще даде. Засега реших да й се доверя, макар да имам много съмнения. През септември всичко ще си проличи.  Tired

Диди, аз баховите есенции си ги назначавам сама, макар че си има обучени лица за това. Купила съм си пълния комлект капки. Изчела съм доста по въпроса. Има тема тук за Баховите есенции, в която момичетата могат да ти помогнат.
Моят хомеопат е и бахов терапевт. За раждането ми даде да приемам Rescue Remedy (Бахова терапия) и Arnica (хомеопатия), което ме навежда на мисълта, че Баховата терапия и хомеопатията са съвместими.

# 694
И това, че вашият хомеопат ви е назначил по същество двойна хомеопатия, означава, че са съвместими при всякакви случаи? Grinning
Аз имам само най-общо понятие от Баховите есенции, но съм наясно с принципите.
Раждането може да се приеме като остро състояние (макар че на света няма нищо по-нормално от раждането и месечния цикъл, за съжаление все повече жени мислят по друг начин).
Баховите есенции са подходящи също за хора с много слаба жизнена сила, която трудно би понесла потенцираните хомеопатични стимули. Не значи, че само за това се предписват, разбира се.
Моля да ми кажете кога сте пили арника при раждането и как, ако не е проблем.

Ако някой си спомня, преди време бях дала линк към един форум, където една измислена особа си позволяваше да раздава хомеопатични съвети, което е "иди-дойди", но предписваше и лекарства. Та дотам съм със съветите от неминали добър курс съфорумки...

# 695
Аз за съжаление още не съм открила "нашия" хомеопат и затова ми се налага да правя някакъв микс от предписанията на педиатъра и това, което аз съм успяла да изчета по теми, свързани с хомеопатия.

Имам много въпроси, но сега моля за мнение дали имам основание да се тревожа, защото мисля, че  направих голяма грешка.

Преди малко разтварях гранулки Aconitum във вода за бебето си, което втори ден е с висока температура. Докато разклащах шишенцето бях на терасата и пушех цигара Embarassed
По едно време се усетих, че съм чела, че по време на разклащане разтвора се "зарежда" дори от произнесени думи в същия момент.
Та тревожната ми мисъл е дали съм "заредила" отровите от цигарата  Sad
Простете, ако ви звучи тъпо.

# 696
Аз за съжаление още не съм открила "нашия" хомеопат и затова ми се налага да правя някакъв микс от предписанията на педиатъра и това, което аз съм успяла да изчета по теми, свързани с хомеопатия.

Имам много въпроси, но сега моля за мнение дали имам основание да се тревожа, защото мисля, че  направих голяма грешка.

Преди малко разтварях гранулки Aconitum във вода за бебето си, което втори ден е с висока температура. Докато разклащах шишенцето бях на терасата и пушех цигара Embarassed
По едно време се усетих, че съм чела, че по време на разклащане разтвора се "зарежда" дори от произнесени думи в същия момент.
Та тревожната ми мисъл е дали съм "заредила" отровите от цигарата  Sad
Простете, ако ви звучи тъпо.

Joy как точно да ти отговоря се чудя  Joy

Сега сериозно - по-добре си пийте нурофенчетата, вместо да си самопредписване каквото и да е хомеопатично лекарство!

# 697

Хомеопатията изключва едновременното ползване на две или повече лечебни субстанции или методи. (като правило)
 Минали са двеста години от постулирането на тези правила. Съвременното разбиране за здравето е комплексно. Не можем да отречем огромното развитие на науката от онова време. Следвайки подобни постулати, някой може да реши да не ползва назначени му подържащи медикаменти, защото се лекува с хомеопатия. Това е опасно. Още повече, ако хомеопатът му е без медицинско образование и на своя глава реши да съветва пациентите да спират медикаментите.

# 698
DarinaK, още преди да пиша, знаех, че ще предизвикам насмешка и рискувам дори подигравки Simple Smile... но когато съм притеснена за детето си, мога да понеса и това.

Тази мисъл ме "тресна" изведнъж.. сигурна съм, че скоро дори по тв предаване мисля, някой обясняваше, че това е най-новото течение в хомеопатията - вече не се разреждат вещества, а само се разклаща вода, която се зарежда с енергии

Другото, което искам да отбележа, преди да ме сметнете съвсем за луда:
1.Лекарството ми го предписа днес педиатърът, не съм го купила на своя глава.
2.Панадол и нурофен не мога да давам, защото детето получава зверски диарии със слуз и кръв от тях, които после влачи със седмици.

Още веднъж се извинявам за лаишкия въпрос.

# 699
Това, което не разбирате явно, е, че не цигарата Ви е проблемът.

# 700
Бончил1, всеки един от нас има избор. И ти имаш - да се довериш на педиатъра си или да намериш вашия хомеопат.
Има тема "Информативно за хомеопатията", в тази тема непрекъснато говорим, има и доста книги по въпроса.
Алексче ти преведе моя пост - цигарата ти е най-малкия проблем.

И по друг начин да го кажа - хомеопатичните лекарства, дори и за остри състояния са индивидуални, съобразени с индивидуалната картина. Дозата е индивидуална и е необходимо да бъде предписана минималната такава. Ако на едното дете при висока Т е било показано да приеме лекарството Х в дозата У, то това не означава, че при другото дете с висока Т ще бъде същото. На първото дете може да са му студени ушите и топъл носа и плюс високата Т, която се е покачила бавно и се е задържала. На другото може да са му горещи краката и внезапно да е вдигнало висока Т. И всяко от тях ще има нужда от точно определено ХЛ, в точно определена потенция и с точно определена минимална доза.

Неправилното хомеопатично предписание може да доведе до по-лоши последици, отколкото би могло да се случат от приема на някое алопатично.

Изборът е изцяло ваш!

# 701
 Защо си мислите, че педиатърът може да има неправилен подход в лечнието? Вие педиатър ли сте? Кога прегледахте детето и преценихте състоянието му?
  Има лекари в дълбочина запознати с хомеопатията. Няма такова нещо или се доверяваш на хомеопат или на лекар.
Ако хомеопата работи с лекаря пациента трябва да се довери на лечението на двамата. Освен ако лекуващият не е лекар хомеопат. Особено що се касае за дете, медицинските познания са много важни.

Последна редакция: чт, 18 юли 2013, 23:18 от Assamas

# 702
Мисля вече да се отпиша от тая тема.

# 703
Assamas, я пак ме прочети!

Ако иска да се доверява на педиатъра си - да се доверява на него и да дава на детето си точно това, което е предписал. Къде съм казала да не го прави? Къде съм казала, че предписаното лекарство не е правилно?

Коментара ми за самопредписанията е преди разясненията на дамата за посещение при педиатър. Тя самата пише, че си нямат хомеопат и прави микс от предписания на педиатъра и интернет пространството.

# 704
Мисля вече да се отпиша от тая тема.
Ще ми бъде съвестно, ако с глуповатия си въпрос съм станала повод за това Blush
Не съм неграмотно боса по темата, въпреки, че може би точно така изглежда.. просто съм доста пренавита тези дни.. и умората от денонощните грижи ме срина.. "изпуших" с една дума Peace

DarinaK, няма как в един-два поста да обясня какво имах предвид под "микс"..
Ето конкретно днешният ми избор:

Отивам и съобщавам на педиатъра, че детето ми е вдигнало темп. 24часа след поставяне на ваксина. Няма други симптоми. Питам какво да правя, тъй като и двамата вече сме се убедили, че с Панадол и Нурофен при него не става. Тогава той ми изписва Aconitum 9CH и Belladdonna 9CH, като ми обяснява да разтворя по 5гр. във вода в две отделни шишета и да редувам през 15-20мин. От всичко прочетено през годините и от личен опит, аз решавам да потърся веднага информация в нета за двете лекарства и избирам да давам само първото, тъй като преценявам, че е по-подходящо за детето и освен това да го давам през по-голям интервал.
Откакто се прибрахме, съм дала 2пъти и за първи път от 48часа насам темп. спадна и Слава Богу детето е видимо по-добре, защото освен високата темп. , той беше и много отпуснат, плачлив, не се хранеше..

Никак не е лесно да се правят избори, когато става въпрос за най-милото ти.. но това е както  изпитание, така и призвание на родителя.

Желая спокойна нощ на всички Hug

Общи условия

Активация на акаунт