КЛАСИЧЕСКА ХОМЕОПАТИЯ СПОДЕЛЯНЕ НА ОПИТ И ЗНАНИЯ 28

• 58 445
  • 748
  •   1
Отговори
# 705

Хомеопатията изключва едновременното ползване на две или повече лечебни субстанции или методи. (като правило)
 Минали са двеста години от постулирането на тези правила. Съвременното разбиране за здравето е комплексно. Не можем да отречем огромното развитие на науката от онова време. Следвайки подобни постулати, някой може да реши да не ползва назначени му подържащи медикаменти, защото се лекува с хомеопатия. Това е опасно. Още повече, ако хомеопатът му е без медицинско образование и на своя глава реши да съветва пациентите да спират медикаментите.
Това не е постулат,  Laughing, защото си има доказателства за него.
В скоби пише "като правило". Говорим за нормални случаи. Всяко правило има изключения, като случаят тук не е такъв!
При тежки случаи могат да се съвместяват животоподдържащи медикаменти и хомеопатия КАТО: лечението се забавя кой каквото и да говори, защото в организма постъпват два противоречащи и противодействащи си стимули, единият потиска жизнената сила, другият я стимулира. А там, където две сили си противодействат, на тази граница се води "война". Когато се лекува пациент, приемащ и алопатични медикаменти, хомеопатът трябва да е изключително опитен, меко и постепенно да се намаляват медикаментите под контрол на  КАДЪРЕН лекар, за всеобщо спокойствие!

Второ: (важи за всички хом.л-ва, но все пак е конкретика на случай). Абсолютна глупост е да се дава антипиретик паралелно със спешно л-во като аконит, беладона и прочие. Ако аконитът действаше, той действа със същата скорост, с която се прави картината, тоест ВЕДНАГА (или в съвсем близките часове, ако евентуално дозата не е преценена). Втори ден на аконит, ЛЕКАРСТВОТО НЕ Е АКОНИТ (или потенцията и дозата са ниски и болестта следва естествения си ход). Нурофен СВАЛЯ, аконит ако реши, може да ПОВИШИ, защото жизнената сила, веднъж стимулирана ПРАВИЛНО, може да прецени да вдигне стойностите на температурата, за да може синтезът на клетките-бойци (да говорим на БГ) да се ускори и организмът да се справи по-бързо с вредния агент, причиняващ заболяването. Паралелното приемане на коренно противоположни лекарства дори може да потисне и болестта да се изяви по-тежко, отколкото ако човек е само на нурофен, или е без лекарства никакви.

Трето: Въпросният лекар изобщо не е запознат с хомеопатията, камо ли в дълбочина. (да не забравяме, че темата е за класическа хомеопатия).

Четвърто: Ако някой прочете повечко теми назад, може да се подведе от дипломата по дентална медицина  на Assamas и да приеме "хомеопатичните" му съвети на сляпо. Все още не мога да разбера как е възможно хора да се изказват авторитетно по въпроси, които не са им ясни или поне не уточняват, че това е ЛИЧНО МНЕНИЕ, а не мнение на хомеопатията!

Пето: Дамата говори за вербална хомеопатия. Доста съм чела по въпроса, правила съм лично експерименти, не действа. Идеята на вербалната хомеопатия е да се произнесе името на лекарството по определен начин над вода. Хубаво, само че тръгвам от там, че на български казваме Туя, индийците му казват Туджа. И дотук. Вибрациите на гласовете на хората също няма да обсъждам тук, защото ще се отклоня съвсем. Успокойте се, по никакъв начин това няма да влияе, вече са ви писали къде е проблемът, аз посочих още един.

Шесто: Спокойна нощ на всички Simple Smile

Седмо: защото видях последния ви пост, това е абсурдно предписание, достойно за един бъдещ assassin....

# 706
И тъй като лекарят ви мисли като лекар, а не като хомеопат, защото не е такъв, ви дава две от най-често използваните лекарства при първи симптоми на температура, а ТЕ НЕ СЕ ДАВАТ заедно. Той "лекува" температура, но тя е следствие, симптом. Болестта на детето в момента се нарича ВАКСИНОЗА. И това е, което трябва да се лекува - болестта, а не симптома.
Хвала на такива ползвачи на хомеопатия, защото хомеопат не мога да нарека такъв човек.

# 707
Цитат
Assamas: .....Защо си мислите, че педиатърът може да има неправилен подход в лечнието? Вие педиатър ли сте? Кога прегледахте детето и преценихте състоянието му? .....

Assamas, имаш много странни непрактични разбирания според мен и това се излъчва от почти всяко твое мнение....
До колкото разбирам не си разбрал точно какво е написано, ...........но да кажем че си.

Няма значение, дали е педиатър, невролог, кардиолог, хомеопат или какъвто и да е друг  разбира се че може да има правилен, но може да има и НЕправилен подоход. Това са все пак хора, а хората грешат и не знаят всичко... без изключение. Това страхопочитание  и идолопоклонничество към академичното образование на специалиста което се опитваш да наложиш тук незнам с какво и на кого е полезно.

На един човек не му е нужно да е педиатър или друг лекар за да може да си направи преценка на себе си или на детето си. Дори е задължително да си направи преценка, за да може да го разбере и лекаря по добре. А лекаря предлага вариантите за лечение които са му известни, крайното решение е на пациента как, при кого и по кой метод да се лекува.

Трябва ли да съм аз хомеопат за да преценя че първия хомеопат който посетих подходите му и действията му са доста странни и не може да ми помогне. Изобщо не трябва да съм хомеопат! Та след това преценките ми се потвърдиха и мнението на хората е подобно, да признавам си не го проучих предварително.
Трябва ли да съм неврохирург за да НЕ се съобразя с мнението на 4 хитови неврохирурзи че съм за операция и ако не съм я направила след 3/4 месеца съм щяла да съм в инвалидна количка защото бил бързо прогресиращ проблема ми. Ами минаха 5 години все още не съм, явно преценката ми за бавна прогресия или застой на проблема излязоха по правилни от на светилата.

Всеки си има все пак някаква малка или по голяма обща култура, интелект, интуиция, мнение....... Взаимоотношенията между лекаря/лечителя и пациента не трябва да са като Господ с простосмъртен, а двама души събрали се да вършат няккава работа и това става с малко по земен и равностоен контакт.

Онзи ден пак някакви фантасмагории беше написал.
Здравната ни система е такава каквато е с много много проблеми, .... дори и да се подобрява - твойта приказка е неприложима. Ще се разболее човек, ще му назначат консилиум ли какво беше от академични и НЕакадемични лечители които да го ?оправят?                                                                                                  
Човек трябва да може да се оправя в средата и в епохата в която живее. Ако чака да се промени здравната система и след това да се лекува, ако иска да оправи първо света а после себе си е загубен....

Последна редакция: пт, 19 юли 2013, 00:58 от broadminded

# 708
Пето: Дамата говори за вербална хомеопатия. Доста съм чела по въпроса, правила съм лично експерименти, не действа. Идеята на вербалната хомеопатия е да се произнесе името на лекарството по определен начин над вода. Хубаво, само че тръгвам от там, че на български казваме Туя, индийците му казват Туджа. И дотук. Вибрациите на гласовете на хората също няма да обсъждам тук, защото ще се отклоня съвсем. Успокойте се, по никакъв начин това няма да влияе, вече са ви писали къде е проблемът, аз посочих още един.
Интересна ми е и на мен вербалната хомеопатия. Но мисля, че това как една дума се произнася на даден език няма абсолютно никакво значение, важно е намерението, което влага произнасящия я. Но да не задълбавам в темата, че едва ли ще намеря съмишленици, най-много Assamas да тръгне да ми обяснява за важността на медицинските познания  Laughing

# 709
  • София
Обикновено само чета, без да пиша, но ми е много трудно да се въздържа...

Чудя се Assamas докога ще продължава да се "изхожда" буквално и дали мисли, че е полезен на някой? Развалената плоча върти едно и също до припадък.
От написаното от него става ясно, че вероятно е добре освен официалната медицина да се съчетава с хомеопатия, да се пие чаша отвара от зъб на змия, косъм от кукумявка, глухарче и вечерна иглика, само по пълнолуние, в ретрограден Юпитер и слънце в 10ти дом!  newsm78

# 710
Бончил, няма нищо общо твоят въпрос. Josepha ми е спестила усилията да обяснявам.

# 711
Бончил1, мисля вече получихте доста отговори на въпроса си.

Лично мнение - ако педиатърът ви има задълбочени познания и правилно разбиране за хомеопатията, то ако вие не се натискате, той няма да ви препоръчва поставянето на ваксини.

# 712

Хомеопатията изключва едновременното ползване на две или повече лечебни субстанции или методи. (като правило)
 Минали са двеста години от постулирането на тези правила. Съвременното разбиране за здравето е комплексно. Не можем да отречем огромното развитие на науката от онова време. Следвайки подобни постулати, някой може да реши да не ползва назначени му подържащи медикаменти, защото се лекува с хомеопатия. Това е опасно. Още повече, ако хомеопатът му е без медицинско образование и на своя глава реши да съветва пациентите да спират медикаментите.
Това не е постулат,  Laughing, защото си има доказателства за него.
В скоби пише "като правило". Говорим за нормални случаи. Всяко правило има изключения, като случаят тук не е такъв!

хахахха, Assamas , има някой неща, които са фундаментални в науката (науките), как ще коментираш например Питагоровата теорема, която е открита и доказана около 500 години пр. н. е и въпреки огромното развитие на науката математика, все още е непроменена и вероятно така ще си остане...това не са постулати, това са основите на науката...

# 713

....................... Съвременното разбиране за здравето е комплексно. Не можем да отречем огромното развитие на науката от онова време. Следвайки подобни постулати, някой може да реши да не ползва назначени му подържащи медикаменти, защото се лекува с хомеопатия. Това е опасно. Още повече, ако хомеопатът му е без медицинско образование и на своя глава реши да съветва пациентите да спират медикаментите.
Peace Няма да го забравя никога - за съжаление./ Не съм си мислила че някога ще подкрепя такова изказване , но ето че е факт . Както е казал народа нЕ ПИТАЙ СТАРИЛО , А ПАТИЛО.

# 714
Нещо се объркахте, разговорът не тръгна от поддържащо алопатично лечение!

# 715

....................... Съвременното разбиране за здравето е комплексно. Не можем да отречем огромното развитие на науката от онова време. Следвайки подобни постулати, някой може да реши да не ползва назначени му подържащи медикаменти, защото се лекува с хомеопатия. Това е опасно. Още повече, ако хомеопатът му е без медицинско образование и на своя глава реши да съветва пациентите да спират медикаментите.
Peace Няма да го забравя никога - за съжаление./ Не съм си мислила че някога ще подкрепя такова изказване , но ето че е факт . Както е казал народа нЕ ПИТАЙ СТАРИЛО , А ПАТИЛО.

Според мен правилната дума не е комплексно, а ГЪВКАВО.
На мен лекар хомеопат ми каза по телефона че за да отида при него и започна каквото трябва е нужно да не пия нищо друго освен това което ми дава. Май до колкото разбирам и хомеопата  при който уж искам да опитам за трети и последен път мисли същото. Аз не съм много навътре в хомеопаията, но явно е необходимо това.
Е,  за сега не мога да спра това което взимам то не е и лекарство точно, ами така да се каже алтернативно средство, следователно не търся все още хомеопат.
Ако се получи период на затишие на симптоматиката и реша да потърся хомеопат, но да кажем не усещам ефект и настъпи криза и не мога да търпя разбира се прекратявам с хомеопатията.

klem4e, аз мисля че относно случая който сподели преди време, проблема не е че хомеопата не ти е помогнал, ......а че не е преценена правилно стуацията.
Трябвало е да прецени че са настъпили усложнения които той не може да овладее още повече през 500 километра разстояние. И да се откаже, дори самия той да насочи към другия вид лечение, при което хомеопатията се обезмисля до колкото съм разбртала и би трябвало да се спре.
Не виждам комплексност никъде, а гъвкавост.

А точно Assamas не виждам какво патило е, неговото е приказки от хиляда и една нощ, струва ми се че изобщо не знае реално какво става  в здравеопазването в страната ни.

Последна редакция: пт, 19 юли 2013, 14:57 от broadminded

# 716
broadminded, изобщо не е необходимо за хомеопатията да не приемате друго. Има много пациенти, които са на поддържащо лечение и постепенно с възстановяването на здравето се намаляват другите медикаменти до пълното им спиране (само и единствено когато това е възможно да се случи).

Не знам вие какво алтернативно средство приемате, но най-вероятно, ако не е животоподържащо и продължите да го приемате успоредно с ХЛ, то е възможно да не може да се прецени как точно протича процесът на възстановяване.

При първоначалното интервю бях пристрастена към капките за нос. Бях учтиво помолена  Simple Smile от хомеопата да се постарая да ги намаля и даже спра. Те не са жизненоважни както се сещаш Simple Smile е след 5тия ден от лечението вече нямах нужда от тях.

Съвсем друго нещо са лекарства за сърце, антидепресанти и т.н.

# 717
Не знам вие какво алтернативно средство приемате, но най-вероятно, ако не е животоподържащо и продължите да го приемате успоредно с ХЛ, то е възможно да не може да се прецени как точно протича процесът на възстановяване.

Точно това имах предвид, трябвало да преценяват как протича процеса на лечение/възстановяване. Това което взимам не е за животозастраваща ситуация точно, а е така да се каже алтернативно болкоуспокояващо и противовъзпалително..

Освен него без суров чесън и лук, честно не помня дали не беше и черен пипер, а точно тези неща са ми доста необходими. Става въпрос за хронични проблеми с горните дихателни пътища предизвикващи някакъв вид реактивен артрит.

Поне при мен искат да бъдат спрени всичките.

# 718
broadminded , ще прозвучи еретично, но е твърде възможно например хомеопатът да поиска да спрете това алтернативно противовъзпалително и болкоуспокояващо, за да направите истинско остро състояние, свързано с хроничността в дихателна система. Освен това правилното хомеопатично л-во повлиява болката за отрицателно време.
Мисля съм писала поне два пъти за възпалението, което направих на троичния лицев нерв. Знаете как болят нерви (ако някой не го е изпитвал, родила съм две деца с няколко изохквания, тук съм ревала с глас като...мечка)... Crazy и как спасих пункциите ( защото и максиларен синус ми даде проблем), антибиотиците и физиотерапията ( в случая магнит, който подтиска възпаление, а не лекува, тоест пречи му да се изяви и го хронифицира)

# 719
Е да де, ама така по телефона без да са говорили да я кара да спира всичко?  newsm78

Нерв върпален на ръката - за часове ми е минавала болката. Сега едно друго възпаление с всеки изминал час също се променя намаляващо. Но явно то е доста по-тежко от нерва на ръката и определено не е нерв.

Общи условия

Активация на акаунт