Днеска бебе, утре - две, ЮНИ си дойде.

• 32 517
  • 745
  •   1
Отговори
# 645
  • Видин
Ето ме и мен - честито на Lili Pavlova  и  val 86  за прекрасните новини   bouquet
Нагаина  Hug не се натъжавай - ще си докараш депресия, както са ти казали момичетата, намери кой да погледа бебка и излезте заедно или му я остави и направи един шопинг, винаги помага  Hug
това не те прави лоша майка, естествено е да искаш да се разсееш малко...
Иванджелин - така се смях, че щях да се напикая, честно  Joy
Сега да се отчетем, че ви бях обещала след днешния преглед - момата е 3200, слязла е към родилния канал, имам леки контракции и 3-4 см разкритие, доки предвижда до понеделник, вторник да сме се родили, демек около термин, но пък видеозона я показва седмица по-малка тъй че не се знае нищо...освен да чакаме...
аааа...и милата ядеше си юмручето, когато я гледахме, така мило ми стана и искам да си я гушкам вече...аз ще използвам да отида на вечерна разходка да я подканя малко, а на вас целувки  Hug

# 646
На всички вече родили юнски (и не само:) мами - честито! На тези, които чакаме все още - да мине леко и безпроблемно и да се сдобием със здрави, прекрасни бебчета:)

# 647
И аз имам същият проблем с поведението на бебчето, но и двете ми зърна са разранени и буквално през сълзи я кърмя. Мажа зърната с Гармастан, купих си силконови протектори на Авент, нищо не помага Sad Притеснява ме това, че може заедно с кърмата да засмуче и кръв. Ако знаете как да се справя, моля помогнете.

Здравей runaway varna ,
Съжалявам, че се сблъскваш с дискомфорт и ти пожелавам скоро да се почувстваш по-добре.  Hug
Понякога в началото могат да изникнат някои трудности с кърменето, но често няколко малки промени могат да доведат до позитивни резултати и кърменето да продължи спокойно и носещо приятни усещания. Hug

Разраняване на зърната  би могло се предразположи от различни неща. Една от най-честите причини обикновено е начина по който бебето засуква гърдата. Добре би било да се следи да е поставено добре спрямо тялото на майката и да е обхванало добре гърдата.
 - добро позициониране на бебето на гърдата- коремче обърнато към твоето коремче, а ушенцето , рамото и бедрото на бебето, погледнати от теб отгоре, да лежат в една линия, т.е. телцето му да не е усукано.

- добро обхващане на гърдата- с широко отворени уста, обхванало част или цялата ареола, а крайчетата на устенцата да се извити навън, като на тази снимкаl и в това   клипче
 Eто и още едно преведено клипче с най-важното за кърменето, в което има също идеи за добро поставяне на бебето на гърда .

В първите дни и седмици на кърмене гърдите на майката обичайно произвеждат повече кърма, отколкото е нужна на бебето и биха могли често да са препълнени, което може да затрудни доброто засукване на гърдата от бебето. Ако и при вас става дума за това, би могла да изцедиш малко гърдата преди да я предложиш на бебето.
 Някои бебета, когато са твърде гладни, могат да имат трудности да засучат спокойно гърдата. Затова може да следиш за първи признаци на глад : въртене на главичката в посока на гърдата, лапане на ръчички, облизване, сукане на празен ход, неспокойство, и да предлагаш гърда.
 Ако по време на кърмене усетиш някакъв дискомфорт, това е сигнал, че нещо трябва да се промени. В такива случаи би могла да опиташ нежно да прекъснеш кърменето като приплъзнеш чисто кутре в ъгълчето на устничките на бебето и между челюстите, за да освободиш вакуума и да се опиташ отново да го поставиш добре на гърда.

За да подпомогнеш по-бързото заздравяване на зърната би могла да опиташ някои от следните неща:

- Предлагане на бебето да суче на по-чести интервали. Това от една страна би могло да избегне препъването на гърдите, които могат да затрудняват бебето да засуче правилно, а от друга честото сукане би могло да се осъществява с по-малко енергични и силни засуквания от страна на бебето и така евентуално да се избегне болката.
 -  Поддържане на зърната сухи, излагането им по-често на въздушни бани и ходене поне вкъщи без сутиен би могло да  работи в полза на по-бързото заздравяване. Използването на гръдни щитове или алтернативата им - да поставиш малка пластмасова цедка с изрязана дръжка между гърдата и бельото също би дало възможност на зърната да дишат и заздравяват както и би възпрепятствало болезненото докосване на дрехите до тях.
-  Ако болката в някоя от гърдите е трудно поносима  би могла за период от 24 часа да предлагаш на бебето да суче само от другата гърда, като същевременно с подходяща помпа изцеждаш другата гърда, за да се стимулира лактацията в нея
 - Мазането с кремчета от чист ланолин,наред с другите мерки може да подпомогне процеса на заздравяване.
- Топли и влажни компреси на гърдата и намазването на зърната с малко кърма също могат да донесат облекчение ,но не се препоръчват в случай на гъбична инфекция(млечница)
 - Добре би било също да започваш кърменето от по-слабо разранената гърда, а когато усетиш слизането на млякото в другата,нежно да прекъснеш кърменето и да преместиш на нея бебето. В края на кърменето би могла да подпомогнеш по-нежното пускане на зърното, като издърпаш леко брадичката на бебето или приплъзнеш кутре в крайчеца на устата му.
- Хубаво би било да се избягват всякакви дразнещи и изсушаващи вещества върху гърдите- измиващи препарати,сапун, алкохол, тинктури на алкохолна основа или подобни мазила върху гърдите. Често намазването на малко кърма върху зърната може да има добър ефект, но не се препоръчва при съмнения за млечница.
 При засукването на малко кръв, обичайно не се наблюдават рискове за здравето на бебето, но може да се случи ако например повърне мляко, то да е с по-различен цвят.

Надявам се някои от идеите да се окажат удачни и с позитивен ефект при теб! Ще се радвам пишеш как сте!   Hug

Последна редакция: сб, 22 юни 2013, 08:35 от *Cveteto*

# 648
  • София
Милиса...аз много много не вярвам на тея-родилката да не излиза.вярно-тр да се пази от болни,но пък ако имате възможност-идете.аз по стечение на обстоятелствата не излизах,но ако можех-бих.
Мишел, нагаина,разбирам ви идеално.и аз минах през зверска депресия още в болницата-беше ужасно,никога не съм ревала по тоя бачин и тоолкова силно.но се чувствах добре-а сега ми се реве,но не мога-и време няма.и ми е още по-негативно. Минава. С времето някак свикваш и се примиряваш.мишел-лоша или не аз вече директно Се изключвам за рева-нямАм сили.а нощем заспивам на рев,и се събуждам -пак на него след час два-не нарочно,но явно организма не издържа. Нагаинче,нали помниш и моите перипетии с мъжо...та даже беше и по-зле. Не ща да коментирам мъжкото съсловие... Сега се пооправихме и аз като посъдкам от време на време и нещата са в норма,но нощем ми е отказана помощ и това е... Та просто поговорете и наистина излез мъничко-ако ще до аптеката з памперси или до някое кафенце-разтоварва-само като не чуваш рев и си по-спокоен. Мен не че не ми кънтят ушите 24-часово...
Днес пък ни слагаха ваксина и едното ми девойче такава жална физиономия направи и така заплака,че и аз заплаках с нея...ужас!много е тежко да гледаш същественцето как го боли...
За разранените зърна-с моите раби никакъв лансиникс не помага-и компреси налагах и т н. Оправиха се след 2 свдмици неслагане на гърда и само цедене (покрай цеденето по-трудно Зарастнаха.просто нямаше начин да ги оправи чист вазелин.но това е при мен,де,не казвам че на друг няма да помогне...

За сополите-нали имахме нещо кат хремичка-супер доволна съм от аспиратора на меримар-дърпам всичко чак от гърлото:) и е голям кеф като извадя някоя голяма находка Simple Smile чак ми иде и на себе си да дърпам hahaha

Иванджелин-не съм прочела още че днес имахме малко в повече работа ( но излязохме за първи ден навън-клече,бяхме в твойта градинка-аз съм отвикнала да излизам-хвана ме сенната хрема,засърбя ме всичко...много ми беше неприятно.трима човека на 3 пъти смъкнахме количката и баща ми я буташе по скапаните тротоари...и така ми течеше кърмата-ходих с мокър потник след първия половин час...та не съм сигурна че става въпрос захиперлактация,т е може и да е но е за хубаво защото с консултантката целяхме точно това,за да има кърма и за двете бебета.а дори и по 160 да цедя тя пак не стига Sadно е по-добре от нищо,де.

Последна редакция: сб, 22 юни 2013, 00:21 от Kanari

# 649
Въпрос към ЛЛЛ

Искам да попитам относно бучките в гърдите - от какво може да са - от препълнена - неизпразнена гърда или от запушен млечен канал. От вчера насам лявата ми гърда е много напрегната  и на няколко места ме боли - пробвах с цедене, обливах се с гореща вода и пробвах с компреси с със затоплена морска сол - имам временно облекчение - и когато махнаа компреса - забелязвам отчетливо зачервяване на болезените места. Днес също пробвах и с компрес със спитр и риванол - най - ме облекчава той. Та въпросът ми е -  това запушени канали ли са или препълване на гърдата - трябва ли да стимулирам със сучене и помпата или не....? Как да спомогна отпушването на канал?

Привет  DramaQueen,
има вероятност втвърдяванията на гърдата ти да са от запушен канал, както и ти си предположила. Confused Виждам, че Ина е на 9 дни и е възможно вече при образуване на тъй нареченото преходно и майчино мляко да се препълнят гърдите докато организма ти отговори конкретно на нуждите на бебето. Щом усещаш гърдата си напрегната и болезнена е възможно от препълване на гърдата с мляко да са се образували участъци с по-гъсто мляко, които може да предизвикат запушване на каналчета.

За облекчаване на болката в тази гърда може да помогне топъл, но не горещ душ/компрес/ преди сукане и студените компреси след кърмене. Обичайно майките с подобни напрегнати гърди ползват „грейка“ от половин-литровите пластмасови бутилки пълни с топла вода, които придържат на мястото. Виждам, че от тях си получила временно облекчение, но те е препоръчително да се правят непосредствено преди кърмене, защото топлината помага за разширяване на каналчетата и потичане на млякото. Може да е удачно да стартираш кърменето с гърдата със запушването – така бебето би могло със сукане да отпуши каналчето и да облекчи напрежението в нея. След като бебето се насуче може да е удачно да си сложиш хладен компрес на мястото, който би следвало да успокои и облекчи дискомфорта, който усещаш. Често майки споделят, че честото слагане на бебето да суче от твърдата гърда им помага тя да се изпразни добре, за да се отпушат каналите. Въпреки това, ако до следващото хранене усетиш напрежение или дискомфорт, а тя не иска да суче може да изцедиш леко за облекчение.

При други жени с подобни проблеми помага и прясно зелево листо без твърдата жила в средата да се увие около проблемната гърда, или пък просто да направиш компрес от извара на гърдите, като и в двата случая зърното и ареолата не се покриват с компреса.

При запушване на каналите много добре се отразява приемът на лецитин 1000-1200 мг - ако желаеш би могла да го обсъдиш с лекуващия те лекар. Лецитина е хранителна добавка, която действа като емулгатор (пречи на мастните частици в кърмата да се слепват и да запушват каналчета), обикновено майките я приемат до 3-4 таблети за 24 часа, а като отшуми болката се намалява с по 1 на седмица. Приемът на лецитин се спира, когато проблема с бучката/запушването напълно отшуми.

Болките може и да се облекчат от по-широки блузи и сутиен, който не притиска прекалено гърдите. При сън често се случва да се притисне гърдата  и също да боли. Може да избягваш да носиш чанти през рамо, които да имат досег с болящата гърда.

Надявам се, някои от предложените мерки да ти помогнат да се намали напрегнатостта на гърдите и скоро кърмата да успее да се регулира според нуждите на бебето. Ще се радвам да споделиш през идните дни как се чувствате и ти и бебето!
Hug

Последна редакция: сб, 22 юни 2013, 09:46 от Tony_st

# 650
Lili Pavlova  и  val 86-  честито! Бъдете здрави и щастливи всички в семейството!   bouquet

Вчера нещо изтрещях в тая жега и задух, като ми стана зле, даже 1 час подремах, че усетих ужасна умора...Баткото го отнесе най-много, ама и той явно от жегата изперква, та.....Вечерта и мъжа ми го отнесе, ама и той си го позаслужи честно казано.... Crossing Arms

Днес вече съм по-добре, направих си един от любимите сладкиши, хапвам сега с кафето....Та така.

Софѝя започва да усеща къде е "мекото на баницата" дето има една приказка Laughing Обича да е гушната хитрушата Wink , веднага млъква, иначе започна да надава глас.

# 651
Мечо Пух   аз пък днес съм така Crossing Arms Криво ми е,мърморя на домочатието.Малката от 5ч. сутринта само придремва и мърмори-иска да се гушкаме иначе не заспива  ooooh! Цялата къща хаос,всеки разхвърля и заминава.До сега се карах на големите,да видим малкия бяс кога ще си го отнесе и тя  Simple Smile Не ме разбира още иначе и тя щеше да е в торбата  Mr. Green
Ми то му писва на човек в един момент.Не стига ,че ММ не ми помага изобщо с домакинска работа, а и баби не искаме вкъщи да се мотаят.И какво...всичката на мен ,деца 3 броя къща,пране ,манджи, разходки  #2gunfire аааа....
Намрънках се и на вас Embarassed Laughing

# 652
`Bobby`- разбирам те напълно  Hug

И двете деца спят Crazy Софѝя от поне 2 часа, а баткото просто още не е благоволил да се събуди....Днес би всички рекорди.

# 653
  • София
Боби...и ти си герой..3деца и къщА...ужас ooooh!

# 654
  • Видин
Банда, здравейте  Hug да се преброим неродилите - останаха ли още като мен 2 в 1?
Ние с ММ днес ходихме на разходка в Калафат, да видим Дунав мост 2 и Дунава от другата страна, по-късно ще кача снимки във фейса, че тука е сложно, много добре си изкарахме, ама страхотна жега навън, то се не трае, сега съм си взела сладичко и нестий и съм си пуснала климатика  Grinning
Хайде нямаме ли нови бебета?  Hug

# 655
Ха- ха, фокси 24 да не го направите румънче бебето  Wink Приятна разходка. Аз днес успях да направя дъъълга разходка с  Теодор - кърмих го навън и продължи да си спи( досега като излезем и заплачеше, чак в къщи се успокоявоше) Дано така да продължава- пу-пу. Много е освежаващо.

# 656
Бях се зарекла докато не родя да не гледам такива филми, но не се стърпях и си пуснах Боен кон на Спилбърг.....от началото, до края на филма не спрях да рева като дете... Sad

# 657
KutcoPile гледай сега,че после и да искаш да плачеш на филм може и да нямаш тази възможност . Simple Smile
Не съм го гледала този филм,но забелязах,че откакто станах майка чувствителността ми е много изострена и се разстройвам от най-малкото нещо-дали от радост или от мъка.Не че плача,а просто ме стяга гърлото едно такова задушаващо ooooh! луда работа  Crazy

Аз да ви питам...как я смятате тази година с плажа? Тука из къщи се готвят вече да се водят на плаж-бащата с децата,а мен ще ме оставят с беба вкъщи. Не че много ми се ходи да излагам блажено телеса и да заемам половината плажна ивица  Mr. Green обаче от сега взех да се дразня,че аз съм вързана за малката и няма как да ходя освен ако не я помъкна и нея ама малка ми се струва. В интерес на истината никога не съм водила децата до годината на плаж и се чудя колко трябва да е голямо бебчето,за да го заведем? Thinking

# 658
За море или планина съм чула ,че е добре да се планува дълга отпуска за да може бебето да се климатизира. Първите три дена не се ходи по плажовете...при завръщането - пак има тридневна климатизация. Така се избягвали здравословните проблеми от смяната на обстановката, надморската височина и т.н. Иначе не виждам проблем да се ходи на море ( планина) с новородени. Само да има условия.

# 659
  • Бургас
Как сте момичета, аз да се запиша и днес, че да не си помислите, че съм отишла да раждам .. да, ама не.Седим си 2в1 и без индикации за раждане ... явно ще си бременея още  newsm78
Нямам търпение ММ да си дойде от работа и да поизлезем някъде, че цял ден сама се сдухах, а не ми дават да излизам вече сама, че да не стане фал из трасето Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт