Второкласници

• 50 364
  • 759
  •   1
Отговори
# 585
  • София
От тези задачи от миналата година как се решава 7-мата? Кога се провежда това състезание? В момента съм сигурна, че и половината няма да успее да реши човека ако му ги дам...

kiara02.1985 - моят има същия проблем с правописа, не че не ги знае и не ги чува, че са там, но ги пропуска, логопеда каза, че и по това ще работят, освен за Р-то.

# 586
Влизам да се оплача.В чудо се виждам с това моето дете-голямото/кой знае какво ще е с малкото/.Този БЕЛ му е голяма мъка.Имат да пишат съобщение.От два дни обяснявам как се пише,гледахме заедно какво са писали в тетрадката,чете го поне 10 пъти,обяснявахме се на какви въпроси трябва да отговаря за да е налице съобщение,примери давах.И днес ми заявява,че не може,не го разбира и няма как да си напише домашното.Е,казах му така да обясни на госпожата и да не го пише като не може.Ами така де,няма аз да го пиша или диктувам.Направо нерви нямам.
Вие имате ли такива проблеми?

Ох и ние сме същите като добавим че правописа на мойта кукла доста и куца хем постоянно я карам в къщи да се упражнява правим диктовки проверки на думите,и даже като и дам да преписва пак яде букви а и си пише някои думи така както на нея си и харесва.
  Ние при препис правим повече грешки, отколкото на диктовка  Twisted Evil Все си мислех, че след първи клас, ще е по-съсредоточена Simple Smile

# 587
  • у дома с любимите си хора
С математиката проблеми няма-човека е напред с метериала/едва го удържам,че дробите го интересуват вече/.
Със съчиненията и преразказите също няма пробелем.Обикновено той си ги пише на упражнителна тетрадка и аз само поправям пунктуационни грешки,после преписва на чисто в домашната.Не се меся и идеи не давам.Съвети относно изказ -да,но дотам.Творческия елемент е изцяло оставен на него-въображение не му липсва.
Обаче тези правила по БЕЛ го побъркват.Днес пак го затиснах да пише съобщението.Казва ми на какви въпроси трябва да отговаря,обаче като го напише се получава една каша.Ще го помъча още малко.

# 588
От тези задачи от миналата година как се решава 7-мата? Кога се провежда това състезание? В момента съм сигурна, че и половината няма да успее да реши човека ако му ги дам...

kiara02.1985 - моят има същия проблем с правописа, не че не ги знае и не ги чува, че са там, но ги пропуска, логопеда каза, че и по това ще работят, освен за Р-то.
За ябълките и крушите ли ?
2я + 3к = 3я + 1к => 1я=2к => 2я=4к

# 589
  • София
оффф...схавах я най-после Simple Smile мерси

# 590
  • София
Черноризец Храбър ще се проведе на 01.11.2013г. Подробности  тук

Мисля да го запиша.
Angel_Dust, не бъди толкова сигурна. Аз така си мислех и за моя, а той ме изненада.  Лично за мен, тези задачи изискват повече логическо мислене, а децата си имат техен начин на мислене, който е доста различен от този на възрастните.

Излязоха резултатите от входните нива по БЕЛ - има 5, защото на последната задача - да се състави изречение от дадени думи е написал "Косенцето-Босенце направило си гнезденце", вместо ....си направило гнезденце.

# 591

Може ли да споделите кое е помагалото. Би ни било от полза нещо такова в което са по синтезирани основните правила.
Иначе го пробвахме това с юмрука, ама ми се видя почти еднакво и с е-сен и с ес-ен.
А за броя на сричките детето няма проблем, защото поне това правило го е научила и никога не греши. Колкото са гласните толкова са сричките. Но как се оформят не мога да и обясня. И в училище не са им обяснявали нищо подобно
Примерно и думи като есен или оцет. Оцет също би трябвало да е о-цет.
Ето това имам за 1 класhttp://www.book.store.bg/p93251/sbornik-diktovki-za-pyrvoklasnic … ra-arnaudova.html

# 592
  • Sofia
.....

Излязоха резултатите от входните нива по БЕЛ - има 5, защото на последната задача - да се състави изречение от дадени думи е написал "Косенцето-Босенце направило си гнезденце", вместо ....си направило гнезденце.

И петица за това  ooooh! егати...  Twisted Evil

# 593
Да споделя, че съм страшно разочарована от учителката за самоподготовка. Дъщеря ми редовно има грешки в домашните, които изобщо не са забелязани. На няколко пъти хващам задачи, които съвсем явно не са й станали ясни. Просто сега напълно оценявам миналогодишната учителка, която беше абсолютно съкровище. Питах дъщеря ми защо не пита учителката, когато нещо не й е ясно. Тя отговори, че питала, но учителката говорела по телефона и й казвала - така е, така е - както го е написала. Говорела по телефона?! Не знам практика ли е или единичен случай, но направо кипя вътрешно.

В тази връзка - искам помощ от приятел за тази задача (от допълнителен сборник е, този, с който работят в училище):
Намислих си едно число. Ако разместим цифрите на десетиците и единиците му, ще получим първото число от четвъртата десетица. Кое число съм намислим?

Ние получихме отговор 13 (ако първото число от четвъртата десетица е 31 и разместим десетиците и единиците му става 13). Но се колебаем с 14 (41->14).
Аз че съм зле с математиката, зле съм, но чак пък задача за втори клас да ме затрудни Embarassed

# 594
"Обръща се внимание, че тя има 10 редици (това са десетиците и числата, от които е образу-
вана всяка от тях: първа десетица – числата от 1 до 10; втора десетица – числата
от 11 до 20, и т.н.). Тук трябва да се открои разликата между например числата от
шестата десетица и числата, които имат шест десетици. "

Значи 13 Simple Smile

# 595
  • София
Влизам да се оплача.В чудо се виждам с това моето дете-голямото/кой знае какво ще е с малкото/.Този БЕЛ му е голяма мъка.Имат да пишат съобщение.От два дни обяснявам как се пише,гледахме заедно какво са писали в тетрадката,чете го поне 10 пъти,обяснявахме се на какви въпроси трябва да отговаря за да е налице съобщение,примери давах.И днес ми заявява,че не може,не го разбира и няма как да си напише домашното.Е,казах му така да обясни на госпожата и да не го пише като не може.Ами така де,няма аз да го пиша или диктувам.Направо нерви нямам.
Вие имате ли такива проблеми?

Ох и ние сме същите като добавим че правописа на мойта кукла доста и куца хем постоянно я карам в къщи да се упражнява правим диктовки проверки на думите,и даже като и дам да преписва пак яде букви а и си пише някои думи така както на нея си и харесва.
  Ние при препис правим повече грешки, отколкото на диктовка  Twisted Evil Все си мислех, че след първи клас, ще е по-съсредоточена Simple Smile
А аз си мислех че само моето е така....на диктовка отличен.....на препис...БАлгария и БЪлкан ooooh!
А същите думи в диктовката са ОК
И цели думи пропуска....бърза човека.....е ама това много ме нервира,аз не го пришпорвам и не го мъмря за оценки.....той си е много добре....дори отлично....стига да не бърза
Ама и моите грешки все са били от бързане..

# 596
Че те децата ако не бързат, кой  Joy

И моят се справя с диктовките по-добре, отколкото като преписва  ooooh! Гледа едно, пише каквото си иска  Crazy

# 597

Вече сме на осем!Почерпете се! Simple Smile

# 598

Вече сме на осем!Почерпете се! Simple Smile
    Да е живо и здраво детенце, много късмет да има!
 Ама сега бива ли с такива калорични закуски да започваме седмицата newsm78, ама хайде...за здравето на детето ще си хапна....бонбончета, а и тези курабийки ....мммм...и още мааалко сладки Embarassed, абе я да доям чинийката LaughingМВълшебни!

# 599
Да е живо и здраво второкласничето. Да расте щастливо и обичано.

Колкото до грешките и аз забелязвам същата тенденция - на диктовки се справя по-добре, отколкото при препис на текст.

Общи условия

Активация на акаунт