МАЙските мами блестят - мънички сърца туптят

• 34 305
  • 751
  •   1
Отговори
# 570
Мади, съжалявам за сполетялото те, много положителни емоции за напред ти желая и скоро да се случи вашето чудо Hug
Таничка, аз по рано някъде бях писала, че предната бременност цялата си я карах с аспирин протект, роди ни се здраво детенце, пу пу пу, за аспирина се носят наистина лоши слухове, но те всички лекарства помагат за едно, вредят на друго, но когато става дума за животоспасяващо  е по добре да се пие нали, щом лекаря ти е преценил може би наистина е по добре да го пиеш, ако имаш доверие на лекаря разбира се, това е най важно,  Hug Аз с тази бременност пих аспирин като видях двете чертички някъде седмица или две вече не помня, но го спрях, понеже никой не ми го беше назначил, зная че помага за закрепване и рещу отлепяне, та така.

# 571
tani4ka111 някъде из другите теми съм чела коментари от мами, че аспирин протект е различен от чистия аспирин...т.е. че по време на бременност са им изписали аспирин протект за разреждане на кръвта, на други дори има някакви инжекции...дано не се налага, че горките, сами си ги бият Sad

# 572
  • Варна
Здравейте, майчета! Днес бях при личния за кашлицата, предписа ми проспан и инфлуцид. Сега си измерих температурата 37,3  Rolling Eyes На инфлуцида пише, че е за заболявания съпроводени с повишена температура, хем не ми се вижда много повишена, обаче взех нещо да се плаша  ooooh! Нали при бременните е нормално да е малко по-висока, за какви стойности става въпрос? Дано всичко е наред  Sad

# 573
Добър вечер момичета  Hug
Сиера Лион това е страхотно..двойна радост за родата  Hug
missmall, да аз съм от Пз  Peace Може да се срещнем някой път да се помотаем заедно  Hug
Честито на виделите сърчице Heart Eyes
Мади  spoko тъжно, но вярвам, че е било за добро и скоро ще имаш щастието отново и ще си имаш здраво бебче  Hug
Каролка, благодаря за рецептата и подробното разяснение  Hug Ще се пробвам да направя пелмени някой ден  Peace
Писанка, мисля че тази температура е нормална за началните седмици..аз моята като я мерих преди три дни също беше 37,2

# 574
  • MUC
Боже, нямате изчитане!
Отварям един прозорец да ви чета и един да пиша, иначе нямам никакъв шанс да спомена всички, които ме усмихнаха или натъжиха...

maDDi, много съжалявам за загубата ви! Стискам ти палци съвсем скоро да си в нова отчетна темичка, където да изкараш успешно докрая!  Hug

Viliianka, честито сърчице!

Veninceto, добре дошла при нас!

CieraLeon, страшен тайминг вадите, браво!  Grinning

Карола, млякото и краставичките къртят!  Laughing

Таничка, аспирин и аспирин протект са различни неща. Аспирин протект май често се изписва на бременни, доколкото съм чела и чувала.

PISSSanka, ти чувстваш ли се с температура? Аз също бях болна доскоро и категорично се чувствах зле, когато термометърът показваше над 37. През останалото време (сутрин примерно) си бях с нормална телесна температура – 36,7-36,9. Доколкото знам, базалната температура е по-висока при бременност, за телесната – не непременно. ЛЛ знае ли, че си бременна? Ако да и ти е изписал тия лекарства, си ги пий.

Аз продължавам да се влача полуболна всъщост. Уж съм по-добре, но ако и утре следобед се усетя с температура, ще ходя на лекар вече.  Tired Поне почти спря да ми се гади.

# 575
Аз пия Аспирин протект заради проблем с NK клетките,но някой ги пият и за разреждане на кръвта.

Темперетурата при бременни в повечето случай е над 37 градуса,но проблемна темперетура се счита,когато е над 37,5 градуса.
В списание "Моето дете" има една рецепта за кашлица
 Инхалация : сварява се  5-6 картофа в 1 литър вода добавят малко евкалиптови листа и ври още 1-2 мин. Сложи тенджерата на масата и сложи кърпа върху себе си и тенджерата. Дишай дълбоко 5-7 мин. Преди инхалацията може да сложиш 1 капка пихтово масло.

Предполагам че евкалиптовите листа могат да се заменят с евкалиптово масло.

Днес си направих олио за тяло против стрии. От 2-3 дена започна да ме сърби коремчето, а съм само в 8 г.с. Нещо избягвам козметиката,че колкото и пречистена да е все слагат някакви консерванти.
Ето и рецептата : Сложих Зехтин EXTRA VIRGIN РАФАЕЛ СAЛГАДО 200 мл. , 1 шишенце пшенично масло на Икаров,1/4 шишенце бадемово масло (може да сложите и повече,но понеже ще мажа цялото тяло не ми се иска да ми растат много косми по краката, а бадемовото масло стимулира разтежа), няколко капки ароматно масло (по желание).

Зехтина не го преварих,защото ще му изчезват полезните елементи.Знам,че за малките бебенца го преваряват на водна баня 30 мин., заради микробите, но при преваряване на водна баня зехтина не завира, което означава,че едва ли умират всички микроби. Смятам,че преваряването на зехтна,което се прави само в БГ едва ли е толкова нужно.

Повечето доктори не изписват витамини или ги изписват в по-късни г.с.,защото се смята,че големия прием на изкуствени витамини води до прекалено калциране на костите при бебчо. В тези преходни есенни месеци организма ни отслабва бързо,тъй като малкият фъстък вътре в нас изсмуква всяко поето от нас растително витаминче. Аз лично приемам през ден по една таблетка Мама Вит, а когато излизам сред много хора си мажа ноздрите с боров вазелин (за предпазване от вируси)
На боледуващите препоръчвам да пият чай от шипки ( по възможност брани шипки-плод) и да пият витамин С. При повишена темперетура се пие чай от сушени малини или сушени ябълки.
При болки в гърлото правете гаргара със сол или сода.

Последна редакция: пн, 14 окт 2013, 21:15 от Синя фея 1

# 576
Синя фея 1, интересна рецепта за домашен крем, ако не ме домързи  може и да си направя Simple Smile
Каролка, явно не само аз съм с извратените вкусове  newsm62 newsm62 направо не мога да се наситя на майонеза и сладко. Чудя се каква ли ще е комбинацията между двете?  newsm12 newsm62 Ние двете имаме почти еднакъв термин, така че определено ще се засечем при Недялков.
dely, само 2 пъти досега съм била при Недялков, но съм много доволна от него - страшно спокоен и мил лекар е. И е търпелив, което при мен е важно, защото понякога съм адски досадна с въпросите си - питам за всякакви неща  smile3521

# 577
С олиото мажете цялото тяло. Понякога гадните стрии излизат и на прасците, ако се подуят.

На мен ми се яде кисело и захарни бонбонки, ако може бонбонките да са и желирани и киселки -супер.

# 578

Каролка, явно не само аз съм с извратените вкусове  newsm62 newsm62 направо не мога да се наситя на майонеза и сладко. Чудя се каква ли ще е комбинацията между двете?  newsm12 newsm62

Ето ти перфектната комбинация.  Hug Joy Joy

шоколадов сладкиш с майонеза  Mr. Green

# 579
Здравейте бъдещи мамчета! Досега само ви четох като гост, но вече реших и аз да се включа. Казвам се Меги и се очаква нашето бебоче да се появе на бял свят на 9 май. Засега всичко ни е наред - и сърчице си имаме и с изследванията всичко е наред. Скоро ни предстой и фетална морфология да павим. Много искам и пола вече да знам - тайничко се надявам на момиченце. Надявам се и мн да ме добавите на първата страница Simple Smile

# 580
maDDi много много съжалявам! Cry
Дано вече никой не се отписва от темичката ни!
Добре дошли на всички нови мами!  Hug

# 581
maDDi съжалявам, но мисли, че щом така е станало така е било по-добре. Бъди силна и скоро ти пожелавам да видиш двете чертички  Hug
CieraLeon ние съвсем на никой не сме казали...вече и мен ме гложди. Най-много искам на майка да кажа  Laughing На първото ми раждане тя и ММ бяха неотлъчно до мен искам и сега да е така   Praynig дано успее и този път да дойде  Praynig
На работа вече четвърта седмица отсъствам и една колежка ми писа смс да пита дали съм сериозно болна или да се радва с мен  Laughing Казах ѝ да се радва  Simple Smile Та в известен смисъл един човек знае...ох, чакам с нетърпение да приключи това чакане.  ooooh!
Каролка, за разлика от теб хич не ми е до готвене...вече втора седмица обядвам почти всеки ден едно и също: принцеси с кашкавал и пресни домати.
а иначе ми се иска да хапна едно парче торта....ама  Sick

Megi_b_s добре дошла и леко бременеене с нас  Hug

Лека вечер дами  Hug

# 582
Здравейте!
Направо ви завиждам за апетита от време на време. Аз  нямам проблеми с гаденето, но и никакъв апетит. Мога цял ден на вода да карам.
Тези които приемат аспирин протект, могат да бъдат спокойни. Напълно безвреден е за бебето и за вас. Приемах го и през първата бременност и сега също. Чрез него кръвта се разрежда и позволява интензивно да се кръвоснабдява матката, за да се изхранва плода. Приема се до 32 гест. седмица и след това се спира, за да не се получават силни кръвотечения при раждането.
Хубава вечер на всички  Hug

# 583
Добро утро, мили мами!   bouquet

Каролка, явно не само аз съм с извратените вкусове  newsm62 newsm62 направо не мога да се наситя на майонеза и сладко. Чудя се каква ли ще е комбинацията между двете?  newsm12 newsm62

Ето ти перфектната комбинация.  Hug Joy Joy

шоколадов сладкиш с майонеза  Mr. Green
Абе чувам аз, че колежките правят някакъв сладкиш с майонеза и бил много вкусен! Ама нещо не смея да го пробвам Simple Smile

Мадленка, аз, че хапвам не ми пречи на  Sick  Mr. Green Вече през деня не  Sick , но вечер ставам по два пъти. Отделно до 00 няколко пъти и се сещаш колко спя.. Но се радвам, че ми дойде апетит де, че допреди някой и друг ден от леглото рядко ставах. Пожелавам ти по-скоро да ти дойдат сили и да си наготвиш нещо любимо, да си хапнеш хубаво!  Hug Съдейки по блога ти, домашните ти все вкусотии ядат, охааа  Simple Smile

# 584
Момичета, да ви попитам има ли някоя от Бургас? И да ви попитам в края на месеца трябва да правя биохимичен скрининг и ми е нервно. Вие правихте ли и каква му беше цената? Понеже които съм питала в Бургас цената варира от 65 лв. до 120 лв. ,а някъде четох, че в Майчин дом е около 35-40 лв.

Общи условия

Активация на акаунт