И аз уж не правя кой знае какво, но вдъхновена от тук, и печени чушки затворих, и няколко дози лесна лютеница направих.... и туршия искат мъжете.
Направо си взех беля на главата.
1.вариант
2 кг домати и 2 кг червени чушки се нарязват на едро, засипват се с 2-3 с л сол и захар, заливат се с 2/3 ч ч олио и се пече на фурна до извиране на водата.Да остане на мазнина.Подправям с черен пипер и магданоз, пасирам, насипвам в бурканчета и заварявам за 15 минути.
2.вариант
2 кг домати
1,5 кг червени чушки
2 големи патладжана, обелени, осолени и отцедени след 15-на минути
3-4 моркова
3/4 к ч оцет
1,5 к ч олио
2/3 к ч захар
3 ч л сол
Толкова събира моята тава.
Всичко се нарязва на едри парчета.Пече се във фурната, пак докато остане на мазнина.
Добавям черен пипер, кимион малко, магданоз и пасирам.
Насипвам в бурканчета и заварявам за 15-на минути.
И двете рецепти са от темата, малко префасонирани от мен.