Събраните рецепти на Кана

  • 59 153
  • 160
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 832
Закуска 1

В чиния се нарежда 1  цял ред  шунка или бекон, отгоре 1 ред домати на кръгчета, които се поръсват с чубрица или босилек, може  и малко сол. Ако имате, добавете и  зелени чушки. Най-отгоре 1 ред кашкавал, да покрие всичко. Пуска се за 2 мин в микровълновата (кашкавалът трябва да се разтопи) Ужасно вкусно, лесно и бързо.

Рецептата е от тук: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=675266.0

# 16
  • Мнения: 832
Кокосови палачинки

1) Тесто за палачинки:
3 яйца
25гр кокосови стърготини
50гр разтопено масло
1 щипка сол

2) Гарнитура:
маскарпоне
кокосови стърготини
ванилова есенция
2 ч.л. мед
банани
ягоди/горски плодове (може и замразени)
шоколадови люспички за декориране (има ги в Кауфланд)

Приготовление:

1) Палачинки - яйцата се разделят на белтъци и жълтъци, белтъците са разбиват на сняг със солта, а жълтъците с кокоса. На тиган се разтапя (на средна температура) маслото и после се изсипва при жълтъците и се разбъркват. След това жълт. се изсипват при белтъците и се бъркат с дървена лъжица до хомогенна смес. Пекат се на останала мазнина в тигана до златиско от всяка страна. Стават на вид като маериканските бухнали палачинки или като нашите опалянки.   

2) Гарнитура - маскарпонето се разбърква с 1 ч.л. мед и ванилията + кокоса до хомогенна смес. Ухае фантастично! Бананите се нарязват на шайбички, а ягодите се измиват и почистват.

Финален вид:
Палачинките се мажат с 1 пръст дебел пласт от крема от маскарпоне, отгоре се нарежда втори пласт банан, а върху него ягодите. После се полива с 1ч.л. мед на тънка струйка (медът стига за 2-3 палачинки). Накрая се поръсва с шоколадовите люспички.

Рецептата е от тук: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=675266.0

Последна редакция: пн, 11 ное 2013, 19:28 от кана

# 17
  • Мнения: 832
Яйца по панагюрски

за 2 порции:
4 яйца
1-2 кофички кисело мляко
червен пипер
масло

Яйцата се сваряват без черупките и се слагат в купите с кисело мляко. Маслото и червеният пипер се запържват, след което се заливат яйцата.


# 18
  • Мнения: 832
Пиле с козе сирене и сушени домати

2 бр пилешки гърди
50 г козе сирене /сирене „Салвия”- 25-30 г /
100 г бекон
1 патладжан
1-2 стръка мента
30 г сушени домати
2-3 с.л. зехтин
сол на вкус

За дресинга

2 с.л. зехтин
1 с.л. тъмен балсамов оцет
1 скилидка чесън

1. Разрязваме гърдите по дължина, за да оформим джоб и посоляваме. В джобовете поставяме сирене, сушени домати и мента. 
  2. Притискаме краищата на месото и завиваме целите гърди с тънки филийки бекон. Пържим в сгорещен зехтин 2-3 мин. Поставяме в тава и печем във фурна на 220 градуса около 15 мин. 
  3. Нарязваме патладжана на кръгчета, посоляваме и оставяме да се отцеди. Пържим в сгорещено олио. 
  4. В същото олио запържваме чери доматите, които предварително сме прорязали от долната страна. 
  5. Подреждаме в чиния патладжана и чери доматите и върху тях поставяме изпеченото филе. Поливаме с дресинг от балсамов оцет, зехтин и чесън. 

Рецептата е от тук: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=675266.0

# 19
  • Мнения: 832
Брауни по адаптирана рецепта на Жак Пепен

150-200 грама тъмен шоколад (ако се сложат 200, става по-голямо количество, примерно 6-8 порции)
50-75 грама печени лешници или просто сурови орехи
100 грама масло
2 ванилии
2 яйца
(евентуално малко портокалов сок или есенция ванилия/ром или малко ликьор за аромат и вкус)

Шоколадът и маслото се разтопяват в микровълновата или на котлона. Ядките се счукват. Към шоколада и маслото се добавят ванилията, яйцата и ядките. Пече се в намазнена тава, а още по-добре форма за торти с отделящо се дъно, покрита с фолио. Вречето за печене е 15-20 минути - на 180 градуса. Вади се от фурната още леко мек и привидно суров (да се виждат мехурчета). Може да се гарнира с бита сметана

Рецептата е от тук: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=675266.0

# 20
  • Мнения: 832
Сиренки във форми за мъфини (7 бр.)

•   170-200 гр извара
•   130-150 гр сирене
•   3 средно големи яйца
•   Подправки по избор – чубрица, риган, шарена сол, чесън, ким, червен пипер и т.н.
•   Може да се добавят ядки и/или кашкавал

Сиренето и изварата се смесват натрошени в купа. В отделна купа се разбиват яйцата и се добавят към сиренето и изварата.Трябва да се получи гъста смес.
Добавят се подправките и се пълнят хартиените формички.
Пече се на предварително загрята фурна на 180-200°(горна и долна).
След изпичане се вадят от формичките, за да не останат влажни.
Сиренките стават изключително вкусни, така че може да помислите и за удвояване на дозата продукти.

Рецептата е от тук: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=675266.0

# 21
  • Мнения: 832
Шкембе в масло

Шкембето се вари, нарязва се на ленти, запича се с многооо масло и червен пипер, и накрая се разбърква с чесън.

# 22
  • Мнения: 832
Салата с риба тон и авокадо

1 консерва риба тон в собствен сос
1 авокадо
1 по-голям домат
лимонов сок
сол
черен пипер на вкус

Авокадото се намачква на пюре, разбърква се с парченцата риба и нарязания на малки кубчета домат. Добавят се подправките на вкус.

Рецептата е от тук: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=675266.0

# 23
  • Мнения: 832
Пилешка супа с броколи и карфиол

половин пиле
половин килограм пресни гъби
2-3 моркова
броколи, карфиол
2 яйца
4-5 с.л. кисело мляко
малко оцет
сол на вкус

Пилето се поставя с нарязаните моркови във водата и се сварява. В хода на варенето се добавят и нарязаните на филийки гъби. Месото се изважда, обезкостява и накъсва на парченца и отново се прибавя към супата. Последните десетина минути се добавят накъсаните на розички карфиол и броколи, на които им трябва много малко варене. Слага се сол на вкус.
Застройва се със смес от 2 яйца, няколко лъжици кисело мляко, в която капвам малко оцет, или лимонов сок, за да не се пресече.

Рецептата е от тук: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=675266.0

# 24
  • Мнения: 832
Шишче с кайма и тиквичка

1 тиквичка
150 гр. овкусена кайма
2 гъби печурки
4-5 зелени маслини
парче червена чушка
кашкавал

Нарязваме гъбите и чушката на малки парчета. Обезкостяваме маслините и също ги нарязваме.
Добавяме ги при каймата и я омесваме добре. Измиваме тиквичката и я нарязваме на кръгчета. Слепваме всяко парче тиквичка с кайма, като започваме и завършваме с колелце тиквичка. Промушваме шишчето от край в край. Завиваме го с парчето фолио и го печем в загрята до 200 градуса фурна 25-30 минути. След това махаме фолиото рендосваме отгоре кашкавал и отново запичаме за няколко минутки.

Рецептата е от тук: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=675266.0

# 25
  • Мнения: 832
Шункови рулца - първи вид

Продукти:
500 г кайма
1 лук
1 буркан гъби
200 г шунка
200 г кашкавал
черен пипер, сол

Начин на приготвяне:
На дребно нарязаният лук, каймата и гъбите, заедно с подправките се запържват в тиган за около 10 мин. Вземат се по едно парче от тънко нарязаните шунка и кашкавал. Слагат се едно върху друго и се слага по една лъжица от сместа. Завиват се на рулца и се пекат в умерена фурна за около 20 мин. Добър апетит!

Шункови рулца - втори вид


Шунковите кръгове  се мажат на тънак слой с кайма, завиват се на руло и се слагат плътно в малка тавичка. Прави се сос от сметана, чесън , черен пипер магданоз, риган
Залива се върху рулцата, отгоре се покрива с насрърган кашкавал и се пече на 200 градуса около 15 мин.

Рецептата е от тук: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=675266.0

# 26
  • Мнения: 832
Запържена кайма с яйца

Запържва се каймата(1/2кг) с лук. Овкусява се със сол, черен и червен пипер. Нарязват се два средно големи домата почистени от семките. Добавят се 4 яйца и на слаб огън се запържва още минутка.
Пожелание се добавят 2-3 лъжици течна сметана.

Рецептата е от тук: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=675266.0

# 27
  • Мнения: 832
Патладжанени пици

Патладжанът се нарязва на колелца. Колелцата се нареждат в леко намазнена тавичка. Пекат се почти  до готовност .След това се слагат различни неща отгоре - лук, домати, нарязани на кубчета , филе и кашкавал. Или се слагат неща които имате в момента. После се пекат, докато се запече кашкавала.

Рецептата е от тук: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=675266.0

# 28
  • Мнения: 832
Солени кокосови бонбони

Продукти за една доза (около 15-17 бонбона):

50 гр суров бадем
350 гр извара
150 гр котидж сирене 4.5%
1 пакетче кокосови стърготини (100 гр)

Изваратар заедно със сиренето се объркват, към тях се добавят шепа нарязани на ситно сурови бадеми и се бърка до получаване на хомогенна смес. По желание може да се добави и любима подправка. Оформят се топчета, като в средата се поставя един суров бадем.
Овалват се в кокосовите стърготини и се поставят в хладилник за около половин час.

Рецептата е от тук: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=675266.0

# 29
  • Мнения: 832
Опалянки
(Стават за сандвичи)

3 яйца
100 грама крема сирене "Филаделфия" и малко сол

Отделят се белтъците и жълтъците. Белтъците се разбиват на сняг с малко сол. Отделно се разбиват жълтъците със сиренето. Накрая внимателно сместа с жълтъците се добавя към белтъците. Пекат се в намазнена тава под формата на 6 купчинки - за трийсетина минути на 150 градуса.


Последна редакция: пт, 15 ное 2013, 17:29 от кана

Общи условия

Активация на акаунт