Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 30
  • Мнения: 17 173
Днес правих торта "Василия". Благодаря на labrex, че я сподели  Hug (не си спомням, кой е авторът на рецептата  Embarassed ). В момента е в хладилника, но моите мъже не дочакаха 12 часа да престои  Embarassed Много ни хареса. Предполагам, че утре ще е още по-вкусна  Peace

Ех, да имаше как да пратиш едно парченце, чудна тортичка е.  Heart Eyes Много се радвам, че се е харесала, утре със сигурност ще е още по-вкусна, може би и защото свършва. : Grinning Рецептата е на Цецето, а тортата е наречена на дъщеричката ѝ.  Ами, с лееека завист Laughing, приятно похапване и утре на тортичка!   bouquet

# 31
  • Варна/София
  • Мнения: 23 294
labrex  Hug Направих я с всички екстри, препоръчани от авторката на рецептата  Peace Стана супер  Peace

# 32
  • Мнения: 789
Момичета, дали знаете откъде мога да си купя бадемово брашно, но бяло? Гледах едно на Балчо, но то е от цели бадеми и седи на тъмно кафяви точки.

# 33
  • Мнения: 7 023
Видя
Момичета, дали знаете откъде мога да си купя бадемово брашно, но бяло? Гледах едно на Балчо, но то е от цели бадеми и седи на тъмно кафяви точки.
В Лидл видях нещо такова наскоро, има бадеми във много разновидности,беше си точно брашно ,но пишеше нещо друго. Нов асортимент е от миналият месец.
 

# 34
  • Мнения: 789
Видя
Момичета, дали знаете откъде мога да си купя бадемово брашно, но бяло? Гледах едно на Балчо, но то е от цели бадеми и седи на тъмно кафяви точки.
В Лидл видях нещо такова наскоро, има бадеми във много разновидности,беше си точно брашно ,но пишеше нещо друго. Нов асортимент е от миналият месец.
 

Моля те, ако ходиш скоро, погледни пак и ми пиши къде точно се намира и как изглежда. Моят мъж пазарува там днес, но естествено такова чудо нямало...
Сега ровя в нета и гледам, че разликата в цената на брашното от белени бадеми и на това от небелени е доста голяма. Та се чудя заслужава ли си. Рецептата, която гледах, беше с бяло. Дали би станало еднакво добре и с небелено  newsm78

# 35
  • Мнения: 7 023
Рафтовете след брашното,на най-долният -първо започва брашно,готова смеска за хляб и после различни ядки,стафиди ,бадеми в пликове.Може другаде да е подредено по различен начин.
Но персонала е любезен и ще ви насочи,но на тези бадеми пишеше нещо като бланширани,но си беше брашно за мен.Имаше и филирани и натрошени май.
 След малко отивам ще погледна пак и ще пиша с точност.

# 36
  • Мнения: 17 173

Момичета, преди дни някои се оплакаха, че не им се получава млечната майонеза. Няколко пъти я правя със следните пропорции и става чудесна, ако някой има желание, може да пробва. С по-малки количества продукти е, става човек да се прежали:

•   Прясно мляко — 50 мл
•   олио — 100 мл
•   лимонов сок или оцет — 1/2 ч. л.
•   сол — на вкус
•   горчица — на вкус (аз слагам половин ч.л.)

Всичко в чашата на пасатора и за по-малко от минутка е готова. Ето как изглежда, белите снимки нещо не ми се отдават, но все пак:


Скрит текст:




Не става много, 150-160 мл по деленията на чашата. Peace

# 37
  • Мнения: 1 554
Много хубаво ми се получаваше, от майка ми знам 1 към 3 е мляко и олио, просто не знам защо взе да не става, освен бабата, от която взимаме млякото, да го е поразредила  Mr. Green Ще пробвам и с мляко от кутия освен...

# 38
  • Мнения: 2 556
labrex, много хубава изглежда майонезата и ще я пробвам непременно  Hug Досега не съм правила млечна. Надявам се да се получи от първия път.

# 39
  • Мнения: 7 023
Утре в училището на синът ми ще има изложба на домашна храна и моля за интересна идея за оформяне на питка.Като се изпече да не си изгуби формата.
  Няма подходяща висока тава в момента и се чудя дали да не я опека във формата за торта или да ползвам само борда?
 

# 40
  • Мнения: 17 173

labrex, много хубава изглежда майонезата и ще я пробвам непременно  Hug Досега не съм правила млечна. Надявам се да се получи от първия път.

Sea lights,пробвай с малкото количество, просто да видиш какво се получава и дали ще ти хареса. Досега съм правила по рецептата в темата ми в Любими, един път ми е станала по-рядка, но не съвсем на вода. Използвам мляко от магазина, 3,6% масленост. Тези дни няколко пъти правих по рецептата от поста ми по-горе, нито веднъж не стана рядка, просто ми трябваха малки количества, пък в тоя ветрилник не ми се тича до магазин. От днешната правих майонезените сладки на xenia, след малко ще ги покажа. Peace

Ето ги:

Скрит текст:

Последна редакция: пн, 09 дек 2013, 18:30 от labrex

# 41
  • София
  • Мнения: 10 638
Имам 7 капсули есенция горчив бадем. ooooh! Бяха 8, едната я сложих в блатовете на една тортичка и..... хич не ни допадна вкуса. Какво да правя с останалите 7?


Ако има някой любител на този аромат с удоволствие ще му ги подаря.

# 42
  • Мнения: 21
Здравейте! Има ли такова чудо като мая за кисело мляко  Shocked? Баща ми е в чужбина и иска да му пратя такава мая по негов колега. Днес обиколих Варна, всички ми казаха, че не са чували за такава мая. Баща ми е уверен, че има, неговите колеги всичките си носели от България и си подквасвали прясното мляко с нея  Thinking Явно самото име не е мая, а бактерия? Как да го търся това нещо, някой знае ли?

Onna-bugeisha , имам същата есенция, ужасна е. Наскоро направих една голяма сладка за детски рожден ден, която ще остане на детето за спомен и написах на картичката - "Нека това е единственото горчиво в живота ти!"  Laughing

# 43
  • Мнения: 118
Не съм чувала за такава мая, аз изпращах на сестра ми/в чужбина/ мая за сирене, ако има такова чудо и аз ще изпращам  Rolling Eyes

# 44
  • Мнения: 157
Да не би да става въпрос за мая за сирене? Тя е течна и се слага в прясното мляко за да се подсири и след това се оставя да зрее,така се прави сирене,а за кисело мляко му трябва само закваска от кисело мляко Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт