Рецепти за домашни пюрета и каши

• 683 864
  • 1 374
  •   1
Отговори
# 900
Голяма работа че нямат не може ли да попитам.

# 901
Може,но за това има различни теми-там ще получиш повече отговори,а може да разбереш каквото те интересува като четеш,дори без да питаш Stop

# 902
Извинявяам се!

# 903
Някой знае ли, дали се продават някакви уреди за приготвяне на бебешка храна и евентуално на каква цена са  newsm78

# 904
Някой знае ли, дали се продават някакви уреди за приготвяне на бебешка храна и евентуално на каква цена са  newsm78
http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/products_id/12156

това много ми харесва, ама и парите му са хубави Laughing

http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/index.php/cPath/66_67_88

този също е мн хубав, ама ... ще се пробваме без тях  Whistling

# 905
  • София
В момента в Метро има уред за готвене на пара на Елит за около 30 лв, но се продават по два в пакет. Намери още някоя мама и си купете, или купи два и единия го продай в продавалника.

# 906
Рошла,Бора  Hug  Hug  Hug Много ви благодаря! Ще видя тези на Елит,защото другите,ама наистина каква хубава цена имат  Shocked  Laughing

# 907
Здравейте мами!Днеска си купих уред за готвене на пара та искам да ви питам за няколко рецепти и най вече как да приготвям супичките.Много ще съм ви благодарна!

Много хубава придобивка! Толкова много неща можеш да направиш в този уред! Ако детето ти е още малко сваряваш продуктите на пара и после ги пасираш заедно с бульончето - водичката, която слагаш на дъното и в която отиват голяма част от витамините. Като поотраснете не е нужно да пасираш, само малко ги понарязваш и пак смесваш с бульончето. Можеш да си правиш и зеленчуци на пара с ориз и всякакви други зърна (елда, просо, киноа). Месо на пара с гарнитура зеленчуци на пара и т.н.

# 908
А рецепта за домашни сухари/бисквитки без захар и яйца може ли някой да предложи?

Скоро ще въвеждам глутен и като прочетох съдържанието на сухарите, които се продават се отказах да купувам.

# 909
Бисквити "Грахам" (Graham Crackers)

280 г пълнозърнесто брашно
60 г нишесте
1/4 ч.ч. захар
щ. сол
100 г масло, студено и нарязано на парченца
1/3 ч.ч. студена вода

Пресейте брашното, нишестето, захарта и солта в купа. Добавете маслото и  бъркайте, да се получат трохи. Това става в миксер с бъркалки, на ръка ама най-добре било в блендер (на режим „пулс”). Постепенно добавете водата, докато тестото образува топка, ако е все още сухо, внимателно добавете вода, колкото е необходимо. Увиийте тестото във фолио и оставете в хладилника минимум за 1 час.
Загрейте фурната на 190 С. застелете тава с пек. хартия.
Върху набрашнена повърхност, разточете тестото на кора 2мм, нарежете на правоъгълници (или с формички, както си решите), набодете с вилица (за да не се раздуват), поръсете със захар иии. в тавата.
Печете 10-15 минути и охладете на решетка.
Съхранявайте в затворена кутия.

Тези съм ги пробвала, стават малко по-твърди от обикновени бисквити.

Пълнозърнести кракери

Ingredients
•   1 3/4 cups whole wheat flour пълнозърнесто брашно
•   1 1/2 cups all-purpose flour бяло брашно
•   3/4 teaspoon salt чаена лъжица сол
•   1/3 cup vegetable oil растително олио
•   1 cup water чаша вода
•   salt for sprinkling сол за поръсване
Directions
1.   Preheat the oven to 350 degrees F (175 degrees C). загрей фурната на 175 градуса
2.   In a medium bowl, stir together the whole wheat flour, all-purpose flour, and 3/4 teaspoon salt. Pour in the vegetable oil and water; mix until just blended. смеси в купа брашната, солта, прибави растителното олио и водата и бъркай докато се смесят
3.   On a lightly floured surface, roll out the dough as thin as possible - no thicker than 1/8 inch. Place dough on an ungreased baking sheet, and mark squares out with a knife, but don't cut through. Prick each cracker with a fork a few times, and sprinkle with salt. на леко набрашнена повърхност разточи тестото възможно най-тънко, не по-дебело от 1/8 от инча. Прехвърли тестото върху ненамазнена пекарска хартия и маркирай квадрати с нож, но не срязвай до край. Набучи всеки крекер с вилица няколко пъти и поръси със сол.
4.   Bake for 15 to 20 minutes in the preheated oven, or until crisp and light brown. Baking time may be different depending on how thin your crackers are. When cool, remove from baking sheet, and separate into individual crackers.  Печи 15-20 мин в предварително загрята фурна или докато станат хрупкави и светло кафяви. Времето за печене зависи от дебелината на крекерите. След като изстинат ги отстрани от пекарската хартия и ги раздели един от друг.

Тези не съм ги пробвала, оставих английския текст, защото моят превод е приблизителен. Вероятно може да стане и сладък вариант с малко захар. Имам и рецепта с мед, но не знам дали даваш.

А за сухари - не е ли по-добре просто да препичаш леко филийка от хляб? Аз сухари съм купувала само когато сме пътували и няма как да препичам филия.

П.С. Не съм си записала от къде съм взела рецептите, затова се извинявам на авторите, че не мога да ги посоча.

Последна редакция: сб, 19 фев 2011, 16:11 от ariell

# 910
Днес направих каша от равно количество моркови и броколи, към тях добавих 1 лъжица овесена каша, оставих да поизстине и добавих 1/4 авокадо.

Много вкусно се получи, а малката за първи път да отваря така устета към зеленчуково пюренце  Mr. Green

# 911
събирам идеи за закуска и вечеря на човече на 1 годинка, моля, да ни помогнете, че малката саботира менютата ми напоследък  Cry

# 912
Записвам се да следя темичката, просто има страхотна и изключително ценна информация   Simple Smile

# 913
събирам идеи за закуска и вечеря на човече на 1 годинка, моля, да ни помогнете, че малката саботира менютата ми напоследък  Cry
и аз също събирам  идеи и за следобедна закуска

# 914

Аз му давам понякога филия хляб намазана с масло или топено сирене за закуска или кроасан. Не знам редно или не, но само на хляб и хлебни изделия никога не се мръщи. Иначе на вечеря съм правила супа, но по-гъстичка, или просто му давам от нашите манджи.

Общи условия

Активация на акаунт