Веганството - да споделим опит - 13

  • 35 301
  • 725
  •   1
Отговори
# 720
  • Мнения: 5 714
На онази рецепта с нахут и броколи, много върви и къри, дори и без да се изключва описания сос. Може и с кокосово мляко.

Въобще пролетта правих какви ли не комбинации с кокосово олио, кокосово мляко и къри.

Броколи се ядат много в нашата къща. Няма да мога да изредя всички комбинации. Класика си е броколи, гъби, ориз или киноа; върви с мащерка и риган като подправки. Елдата има специфичен вкус, особено ако е от бланшираната и придава една тежест; не на всичко върви; с булгур също е друг вкус.
Ядем много поници от броколи; всички ги обожаваме.

Еноки не съм яла сурови (по принцип сме фенове на всякакви кухни). Но кладница да. Маринована предварително и малко пъхната в дехидратора за затопляне; става все едно задушено. Гарнирала съм и сурови пици с нея.
Другите са печурки, портобело и шийтаке.

# 721
  • Мнения: 149
И аз съм фен на сурови гъбки, особено ако са младички - печурка, сърнела, кладница, челядинки и булка гъба. За други не се сещам. Понякога ги опитвам още като ги наберем. Най-често ги правя на сурова салата или мариновани.
Броколи съвсем сурово ми идва малко сухо, не е като карфиол да се хруска. Правя микс от зеленчуци - броколи, карфиол, моркови, гъби, тиквичка, лук, целина, зехтин, лимонов сок, чер пипер и х. сол (може и скилидки чесън). Зеленчуците нарязвам на парчета, овкусявам и в дехидратора за около 2 часа.

# 722
  • Мнения: 3 367
Броколи ядем много.На сух тиган с малко мазнина или печени на фурна; без сосове и пр
Също с супи,с киноа/фаро/ориз и на броколни кюфтета
*
тази седмица
-бамя със зелен фасул и домати на манджа ( с и без ориз )
-печени червени картофи и резене
-тиквички/киноа/лук/морков супа
-огромно количество зеленкаш (кейл и шард) на пара,не знам какво ще го правя,вероятно 1/2 ще замразя; 1/2 на салата с лимон и сусам
*
от гъби не разбирам; купувам едни бели и правя супа с ориз и копър

# 723
  • Мнения: 778
2 рецепти, които си хапнах през уикенда

1. https://www.bonapeti.bg/recepti/Kyufteta-ot-leshta-s-bulgur/

А тази рецептичка мислех да я ям 2-3 дена, но една тава изядох за ден  Blush е разбира се без сиренето

https://www.bonapeti.bg/recepti/Kartofi-s-cheri-domati-na-furna/

# 724
  • Мнения: 8 163

Ядем много поници от броколи; всички ги обожаваме.
Как не се сетих за това?! И ние ядем с удоволствие броколски микрозелении.

# 725
  • София
  • Мнения: 5 240
Заповядайте в Новата тема:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=791581.new#new

Ако някой има предложения за първи  пост, да казва  Hug

Общи условия

Активация на акаунт