Най-добрите (и безвредни) съдове за готвене - 3

  • 345 043
  • 1 494
  •   1
Отговори
# 330
  • Мнения: 10
Имате ли наблюдение на Pyroflam? Безвредни ли са?

# 331
  • Пловдив
  • Мнения: 789
Имате ли наблюдение на Pyroflam? Безвредни ли са?

Безвредни са. Потребителка беше описвала много подробно готвенето в тях, даже със снимков материал.
Дай опция печат на страницата и потърси по думата Pyroflam, трябва да ти излезнат резултати. Може и в старата тема да е било обаче.

p.s. Намерих
пост 278 - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=492830.1275;topicrefid=20

Последна редакция: ср, 19 ное 2014, 10:10 от portokalche

# 332
  • Мнения: 4 370
Препоръчайте ми супер не залепваща, безвредна тава.

# 333
  • Мнения: 1 732
На ИКЕА кутията е литър и половина. Аз сирене държа в нея. Нямам за манджа. А в силаргановите тенджери може да се държи манджа, нали? А емайлирани, от отези старите, дето са бели отвътре, нали също може да се ръджи манджа?

Нормално ли е по съдовече 18/10 да се образуват и виждат едни дъги?

И пак искам да питам за този тиган дали е вреден:
http://shop.gamaelit.bg/product/dalbok-tigan-focus-s-kapak-%C3%B … tvmomc#ad-image-0
да, аз съхранявам в Силарган без притеснения, в хладилник. В здрав емайл също няма проблем да  се държи храна, да.
Дъги по стоманата обичайно се образуват при реакция със солите, които са във водата при готвене. Понякога е от прекалено силната Т на готвене (най- вече това се получава при готвене на газ ). Почистването обикновено става лесно с р-р на лимонена к- на или на оцет. Може да се вземе и специален препарат за стомана.
Посоченият тиган според мен съдържа PTFE. Peace
А н и , ползвам най- обикновени, керамични. Не че не залепва изобщо, но много лесно се почистват- само с гъбка и сапун.

# 334
  • Мнения: 7 995
Много ти благодаря за подробния отговор! Ами аз имах керамичен, обаче така полепна, че не можах да го изтъркам.  Сега ползвам чугунен, обаче не знам защо снощи като пържих яйца и те залепнаха. Може да не ми е било загрято олиото.  Единственото, за което ми трябва по-дълбок тиган е за пържене на риба. Силарганова тенжера дали може да се изоплзва за тази цел?

# 335
  • Мнения: 1 732
Много ти благодаря за подробния отговор! Ами аз имах керамичен, обаче така полепна, че не можах да го изтъркам.  Сега ползвам чугунен, обаче не знам защо снощи като пържих яйца и те залепнаха. Може да не ми е било загрято олиото.  Единственото, за което ми трябва по-дълбок тиган е за пържене на риба. Силарганова тенжера дали може да се изоплзва за тази цел?
Не знам, мога само да предполагам, защото нямам опит с риба и месо. Готвя само веге храна. Моят керамичен тиган ми служи перфектно за палачинки. Ако случайно ми залепне първата, то е защото не съм загряла достатъчно тигана и не съм го подготвила правилно - с първото му омасляване.
Като почистя веднага залепналите остстъци и оставя тигана още малко да се нагрее, всички следващи палачинки стават идеални- печени;  без повторна омаслителна подготовка.

# 336
  • Мнения: 1 961
Знаете ли, че керамиката е леко радиоактивна? Не са добър вариянт съдове от керамика

# 337
  • Мнения: 1 416
Знаете ли, че керамиката е леко радиоактивна? Не са добър вариянт съдове от керамика

А така, това пък от къде дойде, аргументирай се  Naughty

# 338
  • Пловдив
  • Мнения: 2 102
Някой ако си търси Le Creuset 22 см. още 3 часа ще е на 85 паунда, това е страхотно намаление за тази марка http://www.amazon.co.uk/gp/product/B00NXOKV4K/ref=gb1h_img_c-2_4 … pf_rd_p=559374667

# 339
  • Мнения: 7 995
Мерси, take a smile, Аз на моя керамичен правих крутони. Разбърках ги с малко олио в една купичка и после ги сложих в чистия тиган. Това олио полепна, особено по стените. Станаха целите на капчици. С палачинки и аз нямах проблеми.

# 340
  • Мнения: 762
Намерих един керамичен тиган който май отговаря на изискванията до 450 °C + 100% PTFE-/PFOA-free

http://www.amazon.co.uk/Kuhn-Rikon-Ceramic-Induction-Frying/dp/B … pd_bxgy_kh_text_y

# 341
  • Варна
  • Мнения: 920
Аз този тиган вече 2 пъти го препоръчвам темата, та да стане и 3-ти сега. Ползвам го от 3 години мисля и съм доволна. Правя палачинки в него. Скоро го смених за по-голям размер.

# 342
  • София
  • Мнения: 2 521
Някой има ли такъв тиган да си каже мнението моля?
По описание изглежда безвреден, а дали залепва?
Четох ревютата в амазон, но бих повярвала и на вас.

http://www.amazon.com/Kyocera-CFP26BK-Ceramic-Nonstick-10-Inch/dp/B00I5HE646

# 343
  • Варна
  • Мнения: 1 107
Аз този тиган вече 2 пъти го препоръчвам темата, та да стане и 3-ти сега. Ползвам го от 3 години мисля и съм доволна. Правя палачинки в него. Скоро го смених за по-голям размер.
Аз съм много доволна от тази тава, вече година я ползвам. Лесно се мие, не е супер тежка и става и за миялна.

# 344
  • Мнения: 10
Има ли безвредни мултикукъри? Препоръчайте моля.

Общи условия

Активация на акаунт