Нашите кухни-58

• 86 995
  • 746
  •   1
Отговори
# 120
# 121
  • На брега
m@msy, да разбирам, че сте одобрили модела на кухнята, договорили сте се с майстора и в понеделник я започвате?
Ами стартовата линия сте, както се казва. Разбирам ти основанията да бързаш да я завършиш и да пускаш жилището под наем за да върнеш максимално бързо инвестицията все пак. И mileneira е пуснала кухня с големи вратички, и мен има нещо чисто визуално, което ме притеснява в тези шкафчета, но не мога да разбера какво точно е Mr. Green. Имаш много на брой вратички с различни размери и са много хаотично и несиметрично разположени по горния и долния ред на кухнята. Аз разбирам, че не харесваш големи вратички, но погледни и от друга гледна точка - практичната. При отварянето и затварянето, тръшкането и подпирането върху пантите на тези n на брой 30 сантиметрови вратички след време има риск да провиснат и да се разкривят. Начупва се линията. По-лесно е да пристегнеш и подмениш пантите на 1 вратичка, а не на 2, нали. Искала си и да е по-евтино... Да обкантиш и да купиш панти и дръжки на на 2 вратички от по 30 см, вместо на една от 60 не е по-евтино мисля, но щом те дразнят големите вратички -добре Peace. Имаш само едно чекмедже от 30 см отстрани до мивката, вероятно ще е достатъчно за квартиранти. Виж кухните, които са публикували нагоре съфорумките. Някой използват различни дръжки върху шкафчетата си. На мен това ми допада.
Каква ти е идеята за шкафа залепен за хладилника? Да събират багажи ли в тази надстройка? Няма ли гардероб в спалнята? Остави го поне без надстройка и без стъклените вратички. С обикновени лавички, като библиотека. Тук има някакъв с допълнително затворено пространство между лавиците, ако толкова държиш да има, но си прецени дали вратичката да е точно до средата (отново 30 см) или да е по-асиметрична и по-голяма. Остави си го просто, като библиотека нагоре. Нали е дневна.

# 122

Гледам и не вярвам на очите си, какво е това недоразумение - обувките при фурната!!!  Shocked

# 123
 Laughing Верно, ужас просто еееее ама тия дизайнери като вземат да се престарават та чак се забравят.

# 124
  • На брега

Гледам и не вярвам на очите си, какво е това недоразумение - обувките при фурната!!!  Shocked
Joy Падат се в антрето всъщност. Не знам защо са ги подредили така на показ!

Последна редакция: пт, 06 мар 2015, 12:15 от NovaTema

# 125
  • Раковски
Най-вероятно между фурната и обувките има преградна стена, смятам нещата се през една стена.

# 126
И моето разположение на бокса е същото като на m@msy и както и да го въртя проекта не успявам да направя по-големи вратички. Много искам подобна кухня като показаната от mileneira, но не се напасва симетрията.................сън не ме хваща вече.

# 127
Айде и аз да се запиша в тази нова тема! Нямаше ме 20 дни на линия и толкова неща съм пропуснала! Всичко изчетох! Simple Smile Нашата кухня ще я монтират след 15.03. Купихме мивка и смесител на BLANCO, цвят Jasmine от серията Silgranite. Уредите са поръчани и платени, и така чакаме само старта! Нямам търпение вече! Simple Smile) Естествено ще има и снимки!
Но,четейки в 57ма тема,стигнах до постовете за тази система COMPAIR FLOW 150.... Тъй като ми е голямо вълнение и около аспиратора,особено от както прочетох за значението на Фи-то и чупките....Бихте ли ми разяснили какво означава това, препоръчвате ли я....изобщо да повдигам ли въпроса пред фирмата, вече поръчахме и платихме аспиратор на Фабер......

На всички дами пожелавам един страхотен пред- и осмомартенски уикенд!!!! Напук на лошото време, много усмивки! Simple Smile

# 128
Ескарлата, ще се опитам да обясня каквото зная. За да имаш добра вентилация в помещението, в което се гхотви ти ътрябва: 1. Добър и мощян аспиратор, чийто въздухообмен да е 10 Х кубатурата на помещението. 2 За да се осигури тази мощност не е достатъчно само аспираторът да има тези технически качества, но и въздуховодите, т.е. тръбите, които отвеждат засмукания от аспиратора въздух извън помещението да са с достатъчно голям диаметър (т.н.Ф) измерва се в милиметри като ти кажат Ф 100 разбираш тръба с диаметър 10 см, което е малко за мощните аспиратори. Трябва да е минимум 120, а най-добре 150мм. Според законите на физиката за движение на газове ( в случая аспирирания въздух с парите) Съпротивлението нараства с удължаване на тръбата( т.е. пътя) и намаляване на размера, както и ако има чупки по пътя. А това намалява и ефективността на аспиратора, увеличава шума и натоварването на мотора му. Така че ако нямаш предварително изградена система в стените, няма какво да се притесняваш - можеш да си сложиш какъвто размер тръби искаш и наистина е най-добре да са тези правоъгълните , които са много добре изчислени и са точно за целта.  Аз за съжаление не бях инструктирала майстора, който ни ремонтира апартамента и той, понеже селско дете обичливо, поставил каквато смята тръба за добре - 100 см, вградена в гипсоботушен трегер под тавана, където върви заедно с въздуховодите от баните. После успя да убеди ММ да не се разбива и сега съм в пълен тупик, като как ще работи и гърми аспиратора ми, който е с 850м3 циркулация. Та непременно се погрижи да ти направят вентилацията като хората.

# 129
Mumbas,  много много благодаря за отговора!!! Именно от това се притеснявам много, а свекър ми гледа лековато на тези неща, а ММ отсъства с месеци от страната и пропуска много от работата покрай апартамента. И не искам комбинация от свекър + "селско дете обичливо" =и накрая нищо. Та сега благодарение на отговора ти, ще мога по-компетентно да се изкажа пред семейния съвет и да звуча правдоподобно. Имах тези притеснения,не знаех как да ги обясня, но ето тези думи ще са ми от помощ.

Още веднъж много благодаря, mumbas!  Hug  bouquet

# 130
mumbas,
По назад в темата бях чела дискусия, кои въздуховоди са с по-добра шумоизолация и някой беше постнал снимка точно на правоъгълните...........Понеже ми предстои изграждането на нова кухня реших да споделя прочетеното пред ММ, понеже той се занимава с подобни работи - е, съжалих.........Изнесе ми цяла лекция как тези правоъгълните правели по-голям шум от старите алуминиеви и рифловани............Ще се опитам да се наложа, защото по преценка ще ми трябва около 1,5 м тръби и даже да не ги харесам както той твърди, няма да е скъпо, ако ги подменя...........

# 131
Момичта, много добре ви разбирам. Имам си го същият в къщи, който първо твърдешеза аспиарторите: " не може един кюнец с моторче да струва Такива пари, а на мен пусто окото ми все лепне на едни 3-4 цифрени суми  Joyа после подкрепи майстора да не разбива. Кандиса поне на по-свестен аспиратор след като му изчетох и изгледа доста ю-тюбски файлове. Не се отказвайте. Алуминиевите гъвкави тръби имат размера, но са тънки и много шумят по време на аспирация. Правоъгълната система е специално създадена за този вид аспирация има много статии за нея. За съжаление е просто по-скъпа. При нея е решен прехода на чупките по -добре. Както и да го дискутираме мисля, че е германска система за въздуховоди, май те по-добре инжинерстват подобни неща от нас. 

# 132
Мумбас , абсолютно същата история е при мен, тръбите правят чупки и айде в отдушника на банята, абе кво да ти кажа при мен е комбинация от пиян всеможещ майстор и разбиращ друг майстор ,на който гледа да му е лесно след това. Сега променям мястото на асриратора , но тръбите ми вече са заложени, та незнам какво ще правим и изобщо при тази картинка може ли нещо да се направи. Изобщо незнам какво е фи-то и дали може нещо допълнително сега да се измисли.

# 133
Милинейра, нямам представа как е при теб , но ако можеш да изведеш въздуховода навън ще е най-добре. Хубаво е да потърсиш съвет от някой строителен инжинер или интериорен архитект. Има един форум на СХЛ  - http://www.bgremonti.com/forum/ , можеш да се реистрираш и да попиташ - момчетата са много отзивчиви.

# 134
  • виртуално
А откъде могат да се закупят тези пластмасови тръби за въздухопровод. Трябват ми около 1.5м с един ъгъл и диаметър 15см ?

Общи условия

Активация на акаунт