МАШИНА ЗА ХЛЯБ - 59-та ТЕМА

• 85 420
  • 750
  •   1
Отговори
# 450
  • Перник
Sunny kiss, играли сме го това с едно DVD - възможно най-евтиното - купихме го за детето - да си гледа филмчета. 3 дни преди да изтече гаранцията се повреди. Оказа се, че не може да се оправи и ни дадоха ново. След около година, този път 2 седмици преди изтичане на гаранцията и то се повреди. Отново ни дадоха ново, но понеже нямало същия модел доплатихме 10 лв. за такова с USB port  Joy Което си работи вече няколко години.

# 451
Брат ми има Горение, майка ми - Финлукс - и двете машинки правят прекрасен хляб, когато брашното е хубаво, маята прясна и се наблюдава тестото от време на време.

mama Tin, би ли попитала майка ти дали има поддържане на топлината след изпичане? Не видях да има посочено такова при двата модела, които гледах. На единия има отложен старт, а на другия не е писано да има, а за мен и това е важно.
Специално машинката на майка ми има подгряване 1 час след края на печенето Simple Smile

# 452
Брат ми има Горение, майка ми - Финлукс - и двете машинки правят прекрасен хляб, когато брашното е хубаво, маята прясна и се наблюдава тестото от време на време.

mama Tin, би ли попитала майка ти дали има поддържане на топлината след изпичане? Не видях да има посочено такова при двата модела, които гледах. На единия има отложен старт, а на другия не е писано да има, а за мен и това е важно.
Специално машинката на майка ми има подгряване 1 час след края на печенето Simple Smile
  bouquet

# 453
  • UK
Здравейте,

накупила съм брашно от лимец, пълнозърнесто и от елда, искам да направя хляб по отделно със всяко или в някаква комбинация, ако ми помогнете с рецепти   bouquet

# 454
  • Варна - Черна гора
И аз все се каня да се споделя, какво се случи с хлебопекарната, която купих на родителите си през Септември 2014 год. от ЛИДЛ.
След двадесет дневно ползване се "изядоха" ушичките на казанчето. От сервиза препоръчаха закупуване на ново. Според тях самия уред е напълно изряден (имаме диагностичен лист за това твърдение).Така и направихме, но след няколко ползвания забелязахме, че и при новото казанче има износване. От кол центъра на Лидл ме посъветваха да опиша подробно проблемацията с машината и отново в сервиза.  След няма и 5 дни ни изпратиха нова хлебопекарна.
Но това, което констатирах е, че при първия уред изобщо е нямало подгряване, нито първоначално, нито по време на втасванията. Реотана се е включвал само при печене  Mr. Green. От сервиза, според мен, изобщо не са тествали хлебопекарната. Като са видели износените перки на казанчето много бързо са приключили с диагностиката. Може би, поради липса на подгряване да се износват перките, знам ли  Thinking
По-важното е, че сега имаме работещ уред. А какъв хляб прави ...  Grinning

# 455
  • София
Може ли изпитане рецепта за хляб с подправки - в книжката към хлебопекарната има, но се използва бутермилк, което незнам з какво да заменя  Thinking
А пшенично брашно тип 550 в Германия на кое наше отговаря?

# 456
Може ли изпитане рецепта за хляб с подправки - в книжката към хлебопекарната има, но се използва бутермилк, което незнам з какво да заменя  Thinking
А пшенично брашно тип 550 в Германия на кое наше отговаря?
Прясно мляко с малко лимонов сок / Можете да го получит като смесиш 1 с. л. лимонена киселина (оцет) с 1 ч. ч. мляко и го оставиш да престои за около 10 мин докато се пресече./
 А брашното и на тип 500 / даже тип 500 пише че е с пепелно съдържание 0,55 понякога ./

# 457
Здравейте,
благодарение на ентусиазираният ми мъж от вчера съм с нова придобивка - хлебопекарна. Естествено изникнаха и някои проблеми, а именно към хлебопекарната липсват мерителна чашка и лъжичка. В рецептите от книжката някои продукти са задени с дозиращите принадлежности.  Молбата ми към Вас е, ако някой има такъв модел хлебопекарна да качи снимка отблизо на мерителната чашка и лъжичка, за да мога да се ориентирам какви точно ми трябват и да си закупя подобни. Благодаря Ви!
 Модела на хлебопекарната е Primera Ebb 010 / FIF Ebb 010

http://imp.supertoinette.com/recettes/MAP/notice/notice_primera_ … =_FIFI_EBB010.pdf

http://ecostory.net/category/Cooking?page=2

И във форума потребителки са споделили , че имат хлебопекарна FiF http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=225379.150

# 458
всякаква мерителна чаша и лъжички вършат работа. не си мисли ,че има специални такива за всяка марка. само трябва да съобразиш  измерването да бъде за брашно или ако е комбинирана да включва и брашно.
най-точното мерене е на око - следиш тестото и добавяш брашно. може да се наложи да използваш повечко брашно , отколкото е по рецепта

# 459
  • София
...най-точното мерене е на око - следиш тестото и добавяш брашно. може да се наложи да използваш повечко брашно , отколкото е по рецепта

И най-калпавата кухненска везна е по-добра от най-набитото око Mr. Green.

Поне ще си сигурен, че ще ти се наложи да добавиш 1-2 лъжици брашно а не една - две шепи.

# 460
А една мерителна чаша и мерителна лъжичка колко грама/мл е?  Питам понеже в рецептите ми е написано така:

Eau/ вода  270  ml

Margarine/Beurre /масло   1 GC (голяма дозираща лъжичка)

Sel/ сол    1 3/4 PC ( малка дозираща лъжичка)
Lait en poudre/ сухо мляко   1 GC

Sucre/ захар     1 1/2 GC
Farine type 550 / брашно 380 g
Levure sèche /суха мая  1 PC

# 461
А една мерителна чаша и мерителна лъжичка колко грама/мл е?  Питам понеже в рецептите ми е написано така:

Eau/ вода  270  ml

Моята е Краун, а на майка ми е Силвъркрест. И на двете мерителните лъжички са еднакви.

малка дозираща лъжичка - 1 чаена лъжичка
голяма дозираща лъжичка - 1 супена лъжица

# 462
Много Ви БЛАГОДАРЯ! Flowers Bouquet Това доста ме улеснява! Дано няма повече съсипани хлебчета. Тепърва ще се учим да боравим с новата придобивка. Simple Smile Темата е много полезна и има доста рецепти,ще я следя.

Поздрави!

Последна редакция: пн, 18 май 2015, 22:05 от Sneji_B

# 463
само внимавай ,че има разлика в големината на лъжиците. и чаените , и супените не са всичките еднакви.

# 464
  • Sofia
Eau/ вода  270  ml

Водата и брашното можеш да мериш в грамажи. Мл. вода отговарят на гр.
Ако решиш да ползваш прясна мая също в грамове. На 100 гр. брашно 1 гр. прясна мая. Прясното мляко също меря в грамове, а не ползвам мл., вместо вода. Можеш да заместиш водата и сухото мляко с прясно общ грамаж. Една чаена лъжичка е около 5 ml, и една супена лъжица е около 15 ml
А за мл. може да ти служи и всяко бебешко шише за мляко. За вода, мляко и др.

Общи условия

Активация на акаунт