Искам да кажа ... (32)_13.04-19.04

• 49 751
  • 1 499
  •   1
Отговори
# 585
Не, МЪр, най-много да се подрискаш Wink

То запъртък няма как да сбъркаш.

# 586
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Нино, не съм пробвала с маскарпоне. Това е стара рецепта, още нямаше у нас маскарпоне. Но по принцип всичко ми харесва на мен с маскарпоне, що да не стане.

Аз правя крем ванилия по арменска рецепта:
4 жълтъка се разбиват в една чаена чаша и се долива чашата с вода. В една купа се смесват на сухо 10 пълни супени лъжици захар с 5 пълни супени лъжици брашно. В тенджерата се изсипва сухата смес, после яйцата, бъркаш, после добавяш 1 л прясно мляко, бъркаш и после бъркаш на котлона, докато се сгъсти. Като е готово, прибавяш и две прахчета ванилия.
Много хубава рецепта е, кремът никога не става на бучки. И крем-пита правя с този крем.

Лошото е, че ти артисват белтъците, ама можеш да си направиш забравени сладки или целувки. Или още по-добре - ореховки.

Ох,  Мър, ама ти още ли чакаш шампоана? Joy Joy

# 587
Аз изхвърлям каквото остане, особено яйцата не бих ги яла  ако са варени преди дни. Peace

# 588
Чакам и го дочаках. И другия го нямало, егати скапания магазин, по-лошото е, че милото ми е взел на принципа "най-скъпо = най-добро". Ми свиди ми се да се изкъпя с това сега  Crossing Arms

Но днес си написах първата глава на тезата, още две - и айдеееее, лято здравей, здравейте събота и неделя без да ставам в 8 и да слушам глупости, и без да виждам набори 90-ти, които ми задават въпроса "Ама ти женена ли си!? WTF!?" толкова шокирано, колкото само 90-ти набор може   Laughing

Е, сега тия яйца да ги ям ли, да не ги ли... ама си изглеждаха супер читави.

# 589
Току що изядох две и мисля да изям още две, че ме подсети, Мър. А мама е правила миш-маш. Ще започна да кудкудякам.

# 590
  • София
Ей тия моите мъже ще ме уморят без време. Още не мога да си успокоя разхлопаното сърце. Големият ми син трябваше да се е прибрал някъде преди 45 минути. С това нетипично слънчево време навън се отплеснах и не следях часовника и когато преди малко видях колко е часа наистина ми призля, защото както знаете "да не ти се случва това, което майка ти си мисли" . Звъня на мъжа ми, не си вдига телефона, втори път - същото, трети път - пак така. Тъкмо награбих дребните и хукнах да издирвам момчето и срещнах съседка, която само като ми видя лицето и преди да ме поздрави каза: "Твоите  поливат тревата долу"... Как ли съм изглеждала се чудя. След това от облекчение явно ми прилоша, бумти ми пулса в ушите и ме блъсна главата  ooooh!
Ще ги набия като се качат. И двамата!  Crossing Arms

# 591
Чакам и го дочаках. И другия го нямало, егати скапания магазин, по-лошото е, че милото ми е взел на принципа "най-скъпо = най-добро". Ми свиди ми се да се изкъпя с това сега  Crossing Arms

Но днес си написах първата глава на тезата, още две - и айдеееее, лято здравей, здравейте събота и неделя без да ставам в 8 и да слушам глупости, и без да виждам набори 90-ти, които ми задават въпроса "Ама ти женена ли си!? WTF!?" толкова шокирано, колкото само 90-ти набор може   Laughing

Е, сега тия яйца да ги ям ли, да не ги ли... ама си изглеждаха супер читави.

А бе яж ги, великденските яйца имат специална сила и устойчивост.

На принципа на твойто мило съм получила бая парфюми, които не ми допадат от мойто мило.

# 592
Onna-bugeisha Hug

Я по-добре ги цункай по челата Wink

# 593
Нино, много приятна тортичка става от останали козунаци. Правиш си един класически крем-ванилия, изпичаш леко около чаша-две орехи и нарязваш козунака на филии, като отстраняваш кафявата част. Редиш плътно филиите, сиропираш леко със сок от кайсиев компот или с прясно мляко, отгоре крем, после орехи и така докато ти свършат продуктите. Оставяш за два-три часа в хладилника и после нападате. Много лека, ароматна и приятна торта. Жалко, че никога не ми остават козунаци, та я правя от купешки.
Светълчо, правя подобна торта без орехите, че детето не ги обича.
От курабии също става. Имам цяла чанта раздадени и утре сигурно ще спретна една такава лека и приятна тортичка.

# 594
Покрай филмчето вчера, стигнах до певеца Тоше Проески, който пее македонският вариант на песента от филма. И сега го слушам как пее различни песни. Ама много красота, младост и талант в това момче, а вече да го няма.
Ух. Животът е радост и тъга.

Отивам да папам миш-маш при мама, докато Онна не ме е подпукала мене с моите съвети Blush

# 595
  • Пловдив
Килограмите при нас нямат нищо общо. Дъщеря ми е висока 135 см и на стол главата ще й опира в тавана на колата.
Големия ми син е 146см и още е на buster seat -  долната част на стола 18-36. И е на 8 години.

# 596
Аз тая година нито яйца боядисах, нито с козунаци се снабдих. Но пък забъркахме едни портокалови мъфини с детето, от къде му щукна да са точно с портокал, не зная, но се получиха много приятни. 12 броя излязоха, тъкмо ми напълниха формичката. Като знам колко сладко ядем у нас, половината сигурно ще заминат в коша.

Аз моето дете много си го харесвам, пу-пу. То е ясно, че си го обичам, но и си го харесвам като характер. Скрита лимонка ми е той, не е бърборко, определено предпочита да слуша вместо да говори. Не бих понесла дете, което постоянно говори, ужасно ме напряга (не само при децата). И е много разбран от съвсем малък. Случвало се е няколко пъти да истеряса, толкова не съм свикнала, че изобщо не зная как да реагирам.

Вчера ми стана много тъжно сутринта, щото ми се разсърди нещо момчето, че много съм го юркала да бързаме, не искаше дори да ме гушне като го оставих в училище. Като му видях тъжните очички щях да ревна. Има точно като моите очи (само с по-дълги мигли), много ми е странно да виждам част от себе си у него, при все, че е най-нормалното нещо.

# 597
Загледах видеото от сватбата ни, случайно ми попадна пред погледа, и се скъсвам от смях... видеото ни е уникално, такива лафове, даже сега гледам запис от колите, ах какви неща е понесло моето име  hahaha Та се сетих колко зор видях докато ангажирам този видеоператор, но не съжалявам нито за ходенията до Пловдив, за да организираме идването му, нито за парите, честно. Ама бъдещите ни деца ще трябва малко да пораснат, преди да го гледат или ще изпуснем първата част с основен герой баща им + чичовци и тем подобни индивиди  Crazy

# 598
Флорче, много приятно ми стана, като те прочетох. И аз съм така - много си харесвам децата.

Нино, този Тоше Проески и аз го открих тук, покрай една приятелка, която е негова голяма почитателка. Феновете му го обожават, имат си организация и правят благотворителни кампании в негова памет, подкрепяйки различни благородни каузи, ащото той е бил голям благотворител.

Последна редакция: ср, 15 апр 2015, 23:32 от svetal4o27

# 599
Днес мъжът ми замина за чужбина, ще отсъства 6 дни, много ми е самотно и гадно. Разделяме се изключително рядко и не се чувствам добре сама. Толкова съм свикнала да е на другия диван, че сега, като го гледам празен ми се доплаква. Страх ме е, че ще лети със самолет, когато сме двамата не ме е страх, но сега, когато е сам откачам. Хванало ме едно такова минорно настроение.
В петък имам адски много работа, две групи важни и претенциозни клиенти, едната колежка е болна и ще трябва да я замествам, Жаки няма кой да я гледа, ще е лудница.
Без съпруга ми не мога да се оправям изобщо, свикнала съм той да се грижи за повечето неща, липсва ми. Малката го търси и плаче, с него спи и ще имаме голяма драма довечера.
Само да си дойде жив и здрав.

Общи условия

Активация на акаунт