Искам да кажа ... (32)_13.04-19.04

• 49 747
  • 1 499
  •   1
Отговори
# 1 275
  • Пловдив
Аз съм специалист на каша от коприва с орехи. Много съм добра Simple Smile
Би ли дала рецептата си Blush
Пускам си Нова и ..... някакво цигане вие снага пред Кулезич ooooh!
Няма точна рецепта. Според зависи колко коприва има Simple Smile Измитата коприва я слагам в купа и заливам с гореща вода от каната. Оставям за 5-10 минути. После изливам водата. Задушавам лук във вода и малко олио. Орехите ги меля в кухненския робот до консистенция на брашно. Готово е като почнат да пускат масло и се сбиват. Сипвам орехите при лука. Орехите са вместо брашно. Слагам да на око орехи колкото половината количество попарена коприва. Попарената коприва режа на едро, ако самата коприва е ситна не я режа, на око преценявам. Слагам вода или бульон ... пак не мога да обясня колко точно Simple Smile но да речем една-две чаши. Слагам и копривата и варя десетина минути като бъркам. Когато се е сгъстила свалям от котлона. Разсипвам по купите и отгоре слагам сирене и ръсвам малко орехи.

# 1 276
И моята рецепта е като на Янтра, ама понякога нямам орехи, копривата обаче я пасирам, по-лесно ми е.
Да добавя - запържвам лука в олио с масло, а онзи ден сложих и 3 стръка чесън, добре ми се получи Simple Smile
Борил, розето го комбинирам с риба, сирена, бели меса. По-лекичка храна. Консумираме го основно лятото. Допи ми се розе сегааа Blush

# 1 277
Мерси.  И аз допусках  това, вероятно ще избера хубаво сирене.

# 1 278
Скрит текст:
Чек, би трябвало да му изпишат морфин....или друго силно обезболяващо.
С течен аналгин се постига точно нищо.

Скрит текст:
Четох, че има по-модерни неща, морфинът ...  Rolling Eyes То ако е така, ще кажа да му намерят весели цигари, но мисля че трябва да има някакви по-интелигентни методи за обезболяване.

Сори, че очерних темата, но седя, седя и трябва да си кажа. Такава съм.  Blush

Да си кажа друго. Днес във ФБ получих покана за приятелство от Nikki Sixx. Той на мен прати, не аз на него.  Crazy Мислех, че е майтап от фен, но се оказа, че си е той. Аз отдавна съм харесала страницата на Мотли Крю и от време на време коментирам там, но сега явно си е направил негова лична и ми пратил покана. Мислех, че го е направил с няколко хиляди човека, но са само 59.  Flutter Той между другото и на концерта, на който бях снимаше феновете, което не е много обичайно за рок-звезди. А ме е добавил сигурно защото корицата ми във ФБ е снимка на неговия колега, но аз заради надписа съм я сложила.

Скрит текст:

# 1 279
Тук се разразява гръмотевична буря. Хубаво е.

Чек  Hug

Скрит текст:
Преживях тежко боледуване на близък човек, свързано с много физическа болка. Тогава ни изписваха едни обезболяващи пластири, мисля, че бяха Виктанил. Може да попитат като отидат на лекар. Съжалявам за това, през което преминава семейството ти. Знам какво е да си безсилен

# 1 280
Check Please, медицинската марихуана си е достатъчно интелигентен метод. Simple Smile не знам в БГ обаче как е уреден въпроса и дали отпускат с рецепта.

Спахме със сина 3часа след обед. Обаче още ми се спи. Simple Smile
Пуснах едно тесто в машината, ама нещо се замъчи....та и помагах. Да не вземе да ми изгори, че много ще ме е яд.
Ще правя калцоне с кайма и кашкавал. Ако сложа червени чушки обаче както обичам (за вкус) щерката ще има да мрънка и да рови.

# 1 281
Аз днес ще направя тиквички с ориз и пиле взех едно - ще го пека с масло. Ще си сипем по едно вино, че Борил ме подсети Simple Smile
Моят син така рови като направя картофите с копър и чесън, накрая установи че тези, които ядем ние са по-вкусни, обаче има проблем с подправките, като ги види и се е случвало директно да отказва храната, ама то аз съм си виновна, защото вместо да го приучвам, слагам подправки на нас като сипя в чинията, а не в цялата манджа.

# 1 282
  • Ямбол
   Peace Хареса ли ви дъжда навън?  Ама как яко прочисти, много обичам.
Тук вали и трещи, но и слънце пече. Виждам обаче разни цигани и рибари на реката и си стоят там. Не се ли страхуват от светкавиците?

# 1 283
  • Луната ни пази
Разбирам. В такъв случай, щом е безнадеждно, дано скоро всичко свърши. Извинявай, сигурно ще ти прозвучи жестоко, нечовешко, но взимам предвид и това, което си написала в скрития текст. Проклета болест.
Тук те подкрепям, Джули.
Чек, мъжът ми също пиеше течен аналгин за болките, с това започват, защото обезболяващите водят до сърдечна недостатъчност и гледат с най- лекото. Ако не помага, тогава се преминава към нещо по- силно. Мъжът ми почти до края пи течен аналгин, последните дни мина на морфин.

Прегръщам те, силно.

Лина, честито бебче, прекрасно име, прекрасни мерки, да ви е жива и здрава   bouquet

# 1 284
Тук вали и трещи, но и слънце пече. Виждам обаче разни цигани и рибари на реката и си стоят там. Не се ли страхуват от светкавиците?
Ти сериозно ли?  Laughing Да ги е страх, та кой го е страх от светкавици? Рибарите изобщо не им дреме, ако и камъни да падат, те си кибичат. Peace

# 1 285
Shagaya,  Hug.

Лина, честита дъщеричка.   bouquet

# 1 286
Сега се връщам от разходка и ме намокри и мен малко.Засега само прекапа,но пък така е причерняло ,че очаквам всеки момент да затряска ooooh! Докато пиша и чувам как се засили и заваля порой  Confused Дъжд обичам,но тихичък и спокоен,без гръмотевици и наводнения. Много беше страшно миналото лято тук във Варна с тези порои.

# 1 287
  • Варна
Аз нали днес мих прозорци, редно беше да завали.  Crossing Arms
Тъкмо започва при нас.
Чек  Hug

# 1 288
От предния дъжд (20мин) преди няколко дни....колата изглежда ужасно.

Харесала съм си едни сандали, точно каквото търся и ми трябва за тичане след деца. Обаче 80лв. не ми се дават.

# 1 289
  • Ямбол
Ти сериозно ли?  Laughing Да ги е страх, та кой го е страх от светкавици? Рибарите изобщо не им дреме, ако и камъни да падат, те си кибичат. Peace
Ами сериозно. Толкова ли са тъпи. На открито са и е мокро. Наоколо е голо, на 50 метра има сграда, но това ще ги спаси ли при гръм?

Общи условия

Активация на акаунт