БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 60 048
  • 735
  •   1
Отговори
# 495
  • Мнения: 807
аз си ги пасирам и омешвам с кисело мляко /по-голям процент/,добавям ядки ако имам- за малко във фризера - става като сладолед - чудесен десерт за лятото

# 496
  • Мнения: 22 867
Момичета, помагайте! Имам около 400 грама пресни малини в хладилника, много бяха сладки и узрели, а днес са вече киселеещи, мога ли да ги оползотворя, не ми се хвърлят. По лесничките рецепи съм аз Wink

Мерси!

Нещо такова:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=297129.msg16164155#msg16164155

Понеже е избягала снимката от темата с рецептите, ето така изглежда крамбълчето.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=297129.msg25399895#msg25399895

Последна редакция: чт, 06 авг 2015, 12:15 от labrex

# 497
  • Мнения: 5
Добър ден, искам да попитам, откъде мога да намеря яйца с двоен жълтък ?
От София съм и благодаря предварително Simple Smile

# 498
  • Мнения: 494
Как точно се действа с желатина, когато се използва за глазиране на плодове върху торта? Правя си цялото количество и мажа, а остатъка хвърлям, или?   #Milti

# 499
  • София-Младост
  • Мнения: 24 078
Как точно се действа с желатина, когато се използва за глазиране на плодове върху торта? Правя си цялото количество и мажа, а остатъка хвърлям, или?   #Milti
Направи половин пакетче, иначе мажеш и хвърляш.

# 500
  • София
  • Мнения: 3 716
Anonimen_3, labrex, блгодаря за идеите!   bouquet Малинов крамбъл направих, е, леко ми кипя във фурната и наистина стана зверски сладко, но трите порции вече са изядени, мисля,че и останалите три няма да издържат дълго... 

# 501
  • Мнения: 22 867
Anonimen_3, labrex, блгодаря за идеите!   bouquet Малинов крамбъл направих, е, леко ми кипя във фурната и наистина стана зверски сладко, но трите порции вече са изядени, мисля,че и останалите три няма да издържат дълго... 

Еее, аз съм виновна, пропуснах да напиша, че го пека в едно по-дълбоко продълговато  съдче вместо в плитка тавичка. Embarassed Ама то е, защото скоро не съм го правила. Радвам се, че е одобрено!  bouquet

# 502
  • Мнения: 9 456
Добър ден, искам да попитам, откъде мога да намеря яйца с двоен жълтък ?
От София съм и благодаря предварително Simple Smile

защо са ти точно с двоен  жълтък? Не стават по заявка, рядко се случват на кокошките, обикновено минават за нестандартни и не ги продават. Питай при търговците на яйца.

Благодаря за включването, пеп-4о!   Hug
Вече спокойно ще експериментирам  Blush
За да не е спам - има ли някаква тънкост, която трябва да се спази при правенето на туршии с този фикс? В един форум четох, че е много важно маринатата да не изстива, за да е добър резултата?

Пробвала ли си лютия? Леко пикантен, или доста лют е?

Мисля и сладко да пробвам  Crazy

не е много лют. Ядва се. Марината се залива гореща. Спазвай точните указания на пакетчето. Само оцет може да сложиш повечко, щом искаш да е по кисело

# 503
  • София
  • Мнения: 1 154
Направих сладкиш с къпини по рецепта за боровинков пай на "Вкуснотека" и сега се чудя как да го съхранявам - дали в хладилник или в купа на стайна температура  newsm78 Препоръки?  Whistling

# 504
  • Мнения: 10 580
Направих сладкиш с къпини по рецепта за боровинков пай на "Вкуснотека" и сега се чудя как да го съхранявам - дали в хладилник или в купа на стайна температура  newsm78 Препоръки?  Whistling
Сладкишите с яйца съхранявам в хладилник лятото.

# 505
  • Мнения: 471
Здравейте  момичета ,
как да изпържа патладжан без да стане  мазен и ако може да е хрупкав ... Имам спомен ,че се топеше във разбито яйце със вода  /без брашно/  или нещо подобно , ама не мога сега да се сетя , а съм накиснала във солена вода  патладжаните ...
Извинявам се ако е обсъждано скоро , пропуснала съм

# 506
  • Мнения: 366
Добър ден ! имам въпрос-какъв шоколад ползвате за ганаш и брауни .Знам че е най-добре да с 60% какаова маса ,но трудно намирам такъв ,а и търся по-достъпен .Приемам всякакви идеи ,знам че има момичета ,които често правят шоколадови изкушение ,за разлика от мен. Embarassed

# 507
  • Мнения: 7 070
normas, аз си ползвах готварския шоколада на Лидл за торти, брауниси, кремове, ганаши и всичко шоколадово, което ти дойде на ум. Говоря в минало време, понеже сега нямам Лидл на близо, иначе пак бих го ползвала.
И аз с въпрос.
не ми втасва хяляба. Не знам защо. Вече три часа, като вече повече от час е на ниски градуси във фурната и пак не мръдва. Досега винаги е ставал... Мога ли да направя нещо, че след два часа трябва да ходя с него на барбекю. Правен е с жива мая, не със суха.

# 508
  • Мнения: 366
Благодаря ти Михаела за информацията но Лидл ми е много далеч .Що се отнася до хляба ,ти шупна ли предварително маята ,за да разбереш дали е годна . ooooh!Чувала съм ,че може да се пече ,без да се изчаква да втаса ,направо в студена фурна,слагаш тавата и тогава включваш фурната -на долен реотан и след като се надигне ,включваш и на двата.Не знам дали ме разбра(като че ли Лабрекс имаше подобна рецепта),Потърси на Гугъла хляб без предварително втасване и бягай за суха мая.Успех ти желая  Peace

# 509
  • Мнения: 5 983
Моля за бърз отговор Blush На колко градуса се пече ориз?

Общи условия

Активация на акаунт