Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Възпитание и родителство отвъд технологиите

  • 1 550
  • 4
  •   1
Отговори
  • Мнения: 1 173
На 07 ноември 2015 г. в Зала 3 на НДК ще се състои третото поредно издание на конференцията за деца и технологии Digital KidZ.

Фокусът на организаторите пада върху предизвикателствата, които създават технологиите при отглеждането и възпитанието на децата в условията на един модерен, бързоразвиващ се и пълен с технологични и дигитални предизвикателства свят.

Повече от 10 експерти в областта на технологиите и детската педагогика ще споделят своите съвети за ранно детско развитие, как интернет променя четенето, мисленето и паметта, каква е ролята на изкуството за възпитание на емоциите и защо наблюдаваме цикличност в детското развитие. Милена Манова ще засегне темата за “хиперактивността”, а Симо от БГ Радио ще споделя за своята “Мисия татко”.

Традиционно на сцената на Digital KidZ ще се появи и дете – тази година това е третокласникът Борис, който ще сподели своето усещане за това как технологиите променят живота и образованието му.

Като част от програмата с творчески работилници, съпровождащи форума, Samsung ще даде възможност на децата да се забавляват истински, композирайки музика с таблети и да създадат своя собствена приказка, а Vivacom – как ученето може да е забавно чрез иновативните платформи VIVA Cognita и VIVA History.

DigitalKidz включва:
•   Форум с практични съвети за родители и учители;
•   Целодневна програма с творчески работилници за деца на възраст 4 – 10 години
•   Изложение на неправителствените организации, които работят в областта на децата със специални потребности

Билетите за Digital KidZ вече са в продажба на уеб сайта на събитието – http://digitalkidz.eu/

Петима потребители на BG-Mamma ще получат безплатни покани за конференцията за деца и технологии Digital KidZ.
За да сте един от тях, напишете като коментар в настоящата тема своето мнение за това по какъв начин технологиите могат да бъдат от полза за развитието и възпитанието на децата.

Последна редакция: ср, 04 ное 2015, 08:25 от Редактор*

# 1
  • Мнения: 374
Дигиталните технологии са неизменна част от съвременното ежедневие. Моята дъщеря е на почти 4г и от скоро са и интересни всякакви логически задачи- свързани с откриване на разлики, финна моторика и други.
Начин по който тя се забавлява и всъщото време научава нови неща е чрез такива игри на телефона. Разбира се , че се опитвам това да е лимитирано във времето.

# 2
  • Мнения: 541
Децата учат най-лесно чрез игра. Всяка добре направена, т.е. направена с грижа за тях компютърна игра ще им бъде полезна и нещо повече - ще придобият нови знания и умения, при това по приятен за тях начин.
Синът ми /който е на 8 години/ беше много впечатлен от scratch - програма, която дава безкрайни възможности и на малки деца да създават свое пространство, да програмират свои идеи.
Присъствах на първото издание на Digital Kidz и определено беше много полезно и за мен, и за детето.
Той много се забавлява с една игра /ще пропусна името, за да няма съмнения, че я рекламирам/. Накратко играта беше свързана с танци - образите на изпълнителите бяха леко замъглени, имаше схема на движенията им по време на танца и децата трябваше да имитират и да следват указанията. При успешен опит получават звезда. Като родител аз бях доволна от това, че играта го мотивира да се движи, че научава имената и песните на нови за него изпълнители, че се учи да танцува. Имаше и състезателен елемент, който усилва мотивацията.
Освен компютърните игри много харесвам и роботизираните настолни игри и смятам, че те трябва да се популяризират сред децата от двата пола /не случайно споменавам "двата пола", защото все още има предразсъдъци, че конструкторите и подобен тип игри са подходящи само за момчета/.

# 3
  • София
  • Мнения: 1 621
Технологиите могат да бъдат от огромна полза за развитието и възпитанието на децата тъй като развиват тяхното въображение и аналитичен начин на мислене.
Днешните деца са израснали с таблети, телефони, смарт телевизори, компютри и се справят с тях прекрасно от ранна даже бебешка възраст.
В много световни образователни системи мястото на дигиталните технологии е от съществено значение за образователния процес - децата имат е-учебници, използват различни апликации спомагащи учебния процес и изучават активно дисциплини свързани с технологиите и комуникациите.
За мен те са бъдещето и достъпен начин за въздействие, наблюдение над специфичните умения, развитие и възпитание на децата от всички възрасти.

# 4
  • Мнения: 840
На всички потребители, заявили желание да присъстват на събитието Digital KidZ ще бъде изпратено лично съобщение във форума с информация за получаване на поканите.

Общи условия

Активация на акаунт