КРУИЗИ /тема 8/

• 117 336
  • 745
  •   1
Отговори
# 645
# 646
  • До морето
Благодаря, проверих за децата, но ги таксува и тях. Ще чакам друго  Laughing

# 647
  • Варна
Благодаря, Bled, точно това четох преди няколко дни. Реших да се върна да чета последните няколко теми точно заради описанието на портовете и разни ценни неща, които сте коментирали като насоки и препоръки.
Наче за Meraviglia, определено се оглеждам и за по-добра цена през Ноември, въпреки че ме съмнява да паднат под 359€, но пък знае ли се... ще чакам, аз си имам потвърден букинг така или иначе.

# 648
 Приятели,
сега и аз имам нужда от помощ. Това са една част от пристанищата от следващият ми круизен маршрут, другите съм ги посещавал и знам как да се организирам, но за тези нищо не откривам. Пишете моля тези които сте ходили на тях къде спират корабите, ние сме с Коста магика, и как най-пълноценно да оползотворим времето на престоя/Лансароте е твърде малко. 

о-в Лансароте (Аресифе) Испания 13:00 19:00
 о-в Тенерифе (Санта Круз) Испания 08:00 17:00
 о-в Мадейра (Фуншал) Португалия 08:00 17:00 -

# 649
  • София
Приятели,
сега и аз имам нужда от помощ. Това са една част от пристанищата от следващият ми круизен маршрут, другите съм ги посещавал и знам как да се организирам, но за тези нищо не откривам. Пишете моля тези които сте ходили на тях къде спират корабите, ние сме с Коста магика, и как най-пълноценно да оползотворим времето на престоя/Лансароте е твърде малко. 

Мадейра

Тенерифе

Имаше и Лансароте, но нещо ми се губи. Ще го търся...

# 650
Приятели,

Мадейра

Тенерифе

Имаше и Лансароте, но нещо ми се губи. Ще го търся...

Благодаря ти Блед, разгледах и двете пристанища, прочетох какво си написала, но за тенерифе немога да преценя дали само Лоло парка/ и незнам как да стигна до него/ или само Санта крус.
За мадейра нещата са май много лесни-има туристически автобус който спира близо до пристанището и срещу 20 евро на човек може да се обиколи целият Фуншал и лифта още 15 евро в двете посоки. Само лансероте с това късо време не знам какво да правя. Въобще, ама въобще не ми се купуват екскурзии от кораба.

# 651
Mariposa_Malva, скоро гледах круизите на този кораб, та най-ниска цена имаше за 10 декември, с деца и такси към 1200 долара ..

# 652
  • Пловдив
Домино, за ФУНШАЛ - били сме два пъти на круиз там, единия път бяхме два дни, другия път бяхме даже до 16 часа. Това, което аз бих ти препоръчала, е -слизаш на пристанището, минаваш пеш през парка Санта Каталина /намира се точно срещу пристанището, качваш се по едни стълби/, много е красив, после слизаш надолу , минаваш през центъра и вървиш в посока Кейбъл кара. Гледаш да го хванеш до към 11 часа /предостатъчно време има да си разгледаш централната част с градините/, качваш се, слизаш на Тропическите градини, разглеждаш ги /уникални са и много ти ги препоръчвам/, след това се връщаш надолу , като можеш с типичния тобоган /скъп е,сваля те само на не повече от 1 км надолу, но си е част от удоволствието/, ако си с тобогана, можеш да продължиш до центъра пеш /около 20-30 минути макс/, ако не си с него, си взел двупосочен билет за лифта и си слизаш с него. Би трябвало да се оправиш до момента на качване на кораба. Това бих направила аз, ще си спестиш парите за рейса, само да гледаш отвън това и онова ... все пак там няма Колизеум, интересни са паркове, градини, цветя, атмосфера... Обожавам Мадейра, сега ще ходим там и без круиз. Това е най-красивото място, което съм виждала!
За b] Санта Круз, Тенерифе[/b] - много добре си помисли за Лоро Парка. Миналата година бяхме ангажирали един познат да ни чака на пристанището!, закара ни направо до Лоро Парка, разгледахме го, чакаше ни след това пак и бяхме точно на кораба /16 часа/. бих ти препоръчала екскурзия. Рейса, който тръгва от Санта Круз е от една автогара, до която трябва да стигнеш или пеш /20-30 мин/, или с такси. Там рейсовете са редовни, но нечести, и бях изчислила, че ми остава на Лоро Парка само час-два, не е достатъчно. За това или с такси тур, или с екскурзия от кораба /излиза около 20 евро плюс 20 евро за вход, до колкото си спомням, на нас ни излезе същото/, или си наемаш кола... В самото Санта Круз няма какво да се види, не е интересно. Има едно красиво селце Сан Кристобал , до което се стига с трамвай, ако се откажете от Лоро Парк, може да идете там плюс Санта круз, но аз МНОГО препоръчвам лоро Парка. За Лансероте не мога да ти помогна, още не сме били там  Simple Smile ето обяснение за Тенерифе - Има няколко автобуса, като този е най-директния- номер 103
http://www.titsa.com...nea&IdLinea=103
Хваща се от централната автогара да я нарека Santa Cruz (Intercambiador) - Avda. 3 Mayo. От пристанището най-лесно ще ви е с такси до тази автогара, надали ще мине 10евро. Пътува се максимум час до Пуертото,. Oт там може пеш за 10-на мин до парка или с безплатното влакче от центъра.

Последна редакция: пн, 23 яну 2017, 15:27 от luba_rizova

# 653
Домино, за ФУНШАЛ - били сме два пъти на круиз там, единия път бяхме два дни, другия път бяхме даже до 16 часа. Това, което аз бих ти препоръчала, е -слизаш на пристанището, минаваш пеш през парка Санта Каталина /намира се точно срещу пристанището, качваш се по едни стълби/, много е красив, после слизаш надолу , минаваш през центъра и вървиш в посока Кейбъл кара. Гледаш да го хванеш до към 11 часа /предостатъчно време има да си разгледаш централната част с градините/, качваш се, слизаш на Тропическите градини, разглеждаш ги /уникални са и много ти ги препоръчвам/, след това се връщаш надолу , като можеш с типичния тобоган /скъп е,сваля те само на не повече от 1 км надолу, но си е част от удоволствието/, ако си с тобогана, можеш да продължиш до центъра пеш /около 20-30 минути макс/, ако не си с него, си взел двупосочен билет за лифта и си слизаш с него. Би трябвало да се оправиш до момента на качване на кораба. Това бих направила аз, ще си спестиш парите за рейса, само да гледаш отвън това и онова ... все пак там няма Колизеум, интересни са паркове, градини, цветя, атмосфера... Обожавам Мадейра, сега ще ходим там и без круиз. Това е най-красивото място, което съм виждала!
За b] Санта Круз, Тенерифе[/b] - много добре си помисли за Лоро Парка. Миналата година бяхме ангажирали един познат да ни чака на пристанището!, закара ни направо до Лоро Парка, разгледахме го, чакаше ни след това пак и бяхме точно на кораба /16 часа/. бих ти препоръчала екскурзия. Рейса, който тръгва от Санта Круз е от една автогара, до която трябва да стигнеш или пеш /20-30 мин/, или с такси. Там рейсовете са редовни, но нечести, и бях изчислила, че ми остава на Лоро Парка само час-два, не е достатъчно. За това или с такси тур, или с екскурзия от кораба /излиза около 20 евро плюс 20 евро за вход, до колкото си спомням, на нас ни излезе същото/, или си наемаш кола... В самото Санта Круз няма какво да се види, не е интересно. Има едно красиво селце Сан Кристобал , до което се стига с трамвай, ако се откажете от Лоро Парк, може да идете там плюс Санта круз, но аз МНОГО препоръчвам лоро Парка. За Лансероте не мога да ти помогна, още не сме били там  Simple Smile ето обяснение за Тенерифе - Има няколко автобуса, като този е най-директния- номер 103
http://www.titsa.com...nea&IdLinea=103
Хваща се от централната автогара да я нарека Santa Cruz (Intercambiador) - Avda. 3 Mayo. От пристанището най-лесно ще ви е с такси до тази автогара, надали ще мине 10евро. Пътува се максимум час до Пуертото,. Oт там може пеш за 10-на мин до парка или с безплатното влакче от центъра.

Много ти благодаря за ценните съвети, виждам, че екскурзията от кораба за лоло парк е 54 евро на човек което май си е толкова и при индивидуалното организиране, разбира се ако не споделим таксито с други, но за сега най-добре от кораба. незнам какво ще видя и с корабната екскурзия, защото е дадена с продължителност 5.5 часа. За Фуншал определено на лифта ще се качим и после с този тобоган, който още не съм гледал какво представлява. Още веднъж много благодаря.

# 654
  • Пловдив
Домино, ето тук http://www.horariosdofunchal.pt/guia-en/#p=20 , разгледай го, има много полезна информация за градски транспорт , как и за колко време може да стигнете тук и там във Фуншал. Има и къде са спирките на рейсовете, може да ползвате, ако искаш, за по-бързо предвижване.

# 655
  • София
Благодаря ти Блед, разгледах и двете пристанища, прочетох какво си написала, но за тенерифе немога да преценя дали само Лоло парка/ и незнам как да стигна до него/ или само Санта крус.
За мадейра нещата са май много лесни-има туристически автобус който спира близо до пристанището и срещу 20 евро на човек може да се обиколи целият Фуншал и лифта още 15 евро в двете посоки. Само лансероте с това късо време не знам какво да правя. Въобще, ама въобще не ми се купуват екскурзии от кораба.

Когато слизаш за първи път в Санта Крус моя съвет е не отивай толкова далеч, Loro Parque. Веднага ще ти кажа как да стигнеш с автобуси, има няколко. Но само пътуването ще ти отнеме около 3 часа в двете посоки. Автобусите спират на десетки спирки.
Парка си заслужава, но не да отидеш да го видиш и да се върнеш, грешка.

Мадейра и на мен ми е любима, мога да ти говоря безкрай, но Любка е била точна...

Лансароте не е никак сложно, но можете ли да вземете кола, за да съм точна.
Там всичко се върти около Cеsar Manrique, местен художник. Ако можеш прочети за него...
Той казва "...Ще превърна моя роден остров в едно от най-красивите места на планетата ..."

Последна редакция: пн, 23 яну 2017, 19:13 от Bled

# 656
  • around the world, where the heart belongs
luba,  би ли споделила от къде ще летите до Мадейра и коя част препоръчаваш за нощувка?

А по темата за круизите - аз търся нещо изгодно за кратък круиз по възможност май/юни, ама не се намира ..  Confused

# 657
  • Пловдив
luba,  би ли споделила от къде ще летите до Мадейра и коя част препоръчаваш за нощувка?

А по темата за круизите - аз търся нещо изгодно за кратък круиз по възможност май/юни, ама не се намира ..  Confused
Дада, ще летим от Лондон, с Томсън флай. Двупосочен билет /без багаж/ за ДВАМА човека е 100 паунда /ако искаш багаж - още около 40 общо/. Без пари. А до Лондон, се знае, има ежедневно полети, да не кажа по два дори. Разбира се, трябва да се има предвид, че сега там е зима и извънсезон /до колкото може да се каже, че има такава риба там/ и може би за това са толкова евтини полетите, може би към април-май, когато май е най-ок човек да отиде, ще е по-скъпо. За там сме избрали за база Фуншал, тъй като реших да не вземаме кола под наем, а да ползваме турове, също и междуградски транспорт. Ако човек спи някъде другаде, категорично ще му трябва кола, те са малки селцата и градчетата и няма как. Ако се ходи за почивка, казват, че района на Лидо /в едната част на Фуншал/ са съсредоточени повечето хотели, имат си и плаж, всички турове минават от там. ама понеже ние отиваме за пешеходен туризъм , не става за плаж началото на февруари, та няма да спим в този район. Ще спим в едно хотелче, което съвсем случайно открихме миналата година, след като се возихме на тобогана - тръгнахме пеш към центъра и това е първото място, където може да пиеш кафенце по пътя  Grinning. Очарова ни, прекрасна гледка, малко ,китно, невероятна красота. Взехме визитката. Сега въобще не ми се търсеше визитка, но първия хотел, на който му харесах местоположението и цената беше същия, с оценка в букинг почти 9 е. Та, нарекох го съдба. Ще кажа дали ми е харесало като се върна. В момента една приятелка е там, но спи в Мачико /близо до летището е/, в апартамент. Изключително доволна е от апартамента, за две седмици им е излезнал около 250 евро, даже си има и гараж  Grinning. те обаче си взеха кола  под наем, за две седмици 140 евро. Та, в момента да отиде там човек на топло /16-20 градуса/ е по-евтино от ски-почивка в Бг.
Съжалявам за офа.

# 658
  • around the world, where the heart belongs
Благодаря за споделеното.  bouquet  Наистина сме извън темата, да вземеш да направиш една отделна за острова Wink Много полезна информация. Аз гледах полети от Барселона юни месец, около 200 лева на човек, чудех се дали не пропускам по-добър вариант. Но сега като каза Лондон виждам, че от там има цени през май по 150-200лв. Имам си въпроси, но си запазвам правото да те питам на лично  Simple Smile

# 659
  • София
Снимка на седмицата

На снимката: MS The World
Писала съм за този кораб, още малко отново...

Това не е просто круизен кораб, а Резиденция с частни апартаменти.
165 частни жилища на вода. Корабът обикаля непрекъснато света, а собствениците живеят на него.

Има всякакви по вид жилища от най-малките до супер луксозни. Най-скъпият апартамент е с шест стаи и струва 13 мил. $. Най-евтин е едностаен 208 хил. $.

Корабът се движи и пътешества на базата на таксите за поддръжка от собствениците.

Следващия подобен кораб се нарича Utopia и трябваше да е готов миналата година...
Той ще бъде с 200 частни жилища...

ПРОМОЦИИ

Costa Diadema
10/12/2017
Скрит текст:
Jour 1   France   Marseille   -   17:00
Jour 2   Espagne   Barcelone   09:00   19:00
Jour 3   Espagne   Palma de Majorque (Espagne)   08:00   17:00
Jour 4   En Navigation   En Navigation   -   -
Jour 5   Italie   Civitavecchia (Rome)   08:00   19:00
Jour 6   Italie   La Spezia   09:00   20:00
Jour 7   Italie   Savone   07:00   17:00
Jour 8   France   Marseille   08:00   -

249 евро/с таксите/

MSC Divina
29/04/2017

Скрит текст:
Saturday, April 29   Miami, FL      7:00pm
Sunday, April 30   At Sea      
Monday, May 1   At Sea      
Tuesday, May 2   St. Maarten   9:00am   6:00pm
Wednesday, May 3   San Juan, Puerto Rico   8:00am   4:00pm
Thursday, May 4   At Sea      
Friday, May 5   Nassau, Bahamas   Noon   6:00pm
Saturday, May 6   Miami, FL   7:00am   

309 евро

Costa Mediterranea
03/02/2017 + още дати до 19/02

Скрит текст:
Friday, February 3   Barcelona, Spain      5:00pm
Saturday, February 4   Marseille, France   9:00am   5:00pm
Sunday, February 5   Savona, Italy   9:00am   4:30pm
Monday, February 6   Naples (Capri), Italy   2:00pm   8:00pm
Tuesday, February 7   Palermo, Sicily, Italy   9:00am   4:00pm
Wednesday, February 8   Valletta, Malta   9:00am   2:00pm
Thursday, February 9   At Sea      
Friday, February 10   Barcelona, Spain   9:30am   

355 евро

Monarch, Pullmantur
25/09/2017
Скрит текст:
1
Las Palmas de Gran Canaria
Einschiffung
17:00 Uhr

2
Seetag

3
Seetag

4
Seetag

5
Seetag

6
Seetag

7
Seetag

8
Seetag

9
Philipsburg (Kleine Antillen)
08:00 Uhr
18:00 Uhr
10 Stunden
10
Seetag

11
Willemstad (Curaçao)
09:00 Uhr
19:00 Uhr
10 Stunden
12
Oranjestad (Aruba)
07:30 Uhr
15:30 Uhr
8 Stunden
13
Seetag

14
Colón (Panama)
07:00 Uhr

14 дни 395 евро

£100
USE PROMO CODE: VIVA100
https://www.vivavoyage.co.uk/?utm_source=RCL+%26+CEL+-+Viva+Sale … ;utm_medium=email

Последна редакция: ср, 25 яну 2017, 23:00 от Bled

Общи условия

Активация на акаунт