Пациентки на ЦРЗ Надежда - тема 55

• 74 945
  • 745
  •   1
Отговори
# 735
На мен ми слагат атропин заради кривия канал. Така доктора влиза по- лесно. По- горе описах повече от година стимулации и пункции и само една хубава яйцеклетка, която се оплоди ,но не преживя размразяване. Представете си всеки месец пункция /или почти всеки месец/ и като се събудиш чуваш "лоша яйцеклетка" , просто на последната пункция се сринах психически. Говорих с доктора за донорска и му казах, че сестра ми е съгласна. Така започнахме прегледите с нея и тя ми стана донор.
Герда, извинявай, ако днес си имала час при доктора и визираш тези с протекциите, да кажа, че аз бях една от тези, които влезнаха без номер, но бях за лепило. Имах час за 12.30, но ме повикаха в кабинета към15.40ч. Не искам да изглежда така, сякаш съм с протекции.

# 736

Мога ли да попитам момичетата, които ще имат трансфери на 15ти колко им е лигавицата тия дни?

# 737
Нека ви кажа малко за донорите в България. Имам досег с тези проблеми от около година и са ми ясни нещата.
Защо мислите фондът не финансира жени, които имат нужда от ДЯ? Или защо се чака половин година и повече, докато за една жена се намери донор?
Защото няма донори. Защото дарението на яйцеклетки е толкова непопулярно, че половината жени не знаят, че има такава възможност, а половината на тези, които знаят си мислят, че:
1. Яйцеклетките, които дарят са техни бъдещи деца.
2. Ще им се изчерпа резерва.
3. Няма да могат повече да забременеят.
4. Ще им се объркат хормоните от стимулацията.
...и куп подобни глупости, които не са верни, но и не помагат донорите да станат повече.
Двойките, които се нуждаят от такава процедура са 30 хиляди, а донорките до момента - 2000. Кофти статистика, но това е истината Confused

# 738

Мога ли да попитам момичетата, които ще имат трансфери на 15ти колко им е лигавицата тия дни?
На 6.09. беше 11мм

# 739
  • София
Нека ви кажа малко за донорите в България. Имам досег с тези проблеми от около година и са ми ясни нещата.
Защо мислите фондът не финансира жени, които имат нужда от ДЯ? Или защо се чака половин година и повече, докато за една жена се намери донор?
Защото няма донори. Защото дарението на яйцеклетки е толкова непопулярно, че половината жени не знаят, че има такава възможност, а половината на тези, които знаят си мислят, че:
1. Яйцеклетките, които дарят са техни бъдещи деца.
2. Ще им се изчерпа резерва.
3. Няма да могат повече да забременеят.
4. Ще им се объркат хормоните от стимулацията.
...и куп подобни глупости, които не са верни, но и не помагат донорите да станат повече.
Двойките, които се нуждаят от такава процедура са 30 хиляди, а донорките до момента - 2000. Кофти статистика, но това е истината Confused

+1
А и много от тези които се нуждаят от донорска яйцеклетка, не са наясно с нещата.Иначе нямаше да има изказвания като "Не съм готова за донорска яйцеклетка"

Герда, май нямаш идея какво предизвикателство е да вземеш кръв на дете. И ако си сам шанса да успееш клани към 0

# 740
  • София/Стара Загора
Заповядайте в новата тема, ако имате предложения за нови неща на първата страница, казвайте

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=941403.new#new

# 741
А,Надин, детето си беше цяла жена. Laughing
Танита, на кой ден лигавицата ти беше 11 мм, пиеш ли някакви хапове?

# 742
  • София
Е Герда, ти не уточни на колко години е. Каза "дете", за това и писах Simple Smile

# 743
Дете е на акушерката, а не че е малко дете. Laughing

# 744
  • София
Герда, на 12 ти ден ми беше 9 мм, но това е само на Естрофем, от денс включвам утрогестана и се надявам да стане повече, трансферът ми е за 15ти.Днес ми се обади ембриоложката, на 15ти в 15 часа ми е трасфера.Подложих я на кръстосан разпит и доста интересни неща ми каза. Каза ми, че ембриона ми е много хубав и това, че е останал последен не означава, че е най нефелен.От замразените взимали на случаен принцип и не означавало, че последния останал е най- лош.Също ми каза, че бластоцист плюс клетки въобще н е означавло нещо лошо, а че самият ембрион сам изключва ненужните му клетки, което значело че е "умен" ембрион.Освен това бил голям с някакви си кухина, която означавало нещо хубаво, бе демек ме надъха Joy

# 745
  • София/Стара Загора
Момичета, пишете в новата тема  Hug

Общи условия

Активация на акаунт