Искам да кажа ... (97)_21.11-27.11.

• 54 676
  • 831
  •   1
Отговори
# 210
  • София

Тони, наистина е трудно с малко средства да се измисли оригинален подарък.Но, ето-в нашия клас има тризначки, те всъщност са в много добро материално състояние, дори значително над останалите. Но ако бяха със средни доходи, представям си как семейството наред с всичко останало трябва да отдели към 70 и повече лева, само за участие в размяната на подаръци.
Светкавичке, аз затова написах, че другият вариант ми е без размяна на подаръци. Или хубава почерпка за децата.
Разбира се, че не е добре при зададен параметър до 10 лв, да се направи подарък за 20. Все пак трябва да се спази уговорката, за да няма ощетени деца.
Дъщеря ми ходи на училище в друг квартал, уж от хубавите, и честно казано подаръците за РД от децата в класа й леко ме шокираха, тъй като бяха в порядъка 70-80 лв. Чак на такава елитност изобщо не държа, защото ме задължава едва ли не и аз да се ръся в такъв диапазон за подарък.  Rolling Eyes

# 211
  • sofia
А, служебно си правим томбола. То и за това е томбола, даже не се предвижда да има за всички. Има и голяма награда - тя е по-скъпа, другото са точно тип "джъмбо". Все на мен се пада да измислям подаръчетата.

# 212
Не съм ви чела от сутринта, но да кажа.
Пътувахме горе долу добре. Каква беше изненадата, не, ШОКЪТ ми, когато минахме граница някаква, а тя се оказа на Хърватска. Докато съм спяла, съпругът объркал пътят, карал без GPS, знаел го, да, бе, да! Та, обиколохме Сърбия, за да я обикнем. Пристигнахме в Будапеща, където имахме резервация за нощувка, късно вечерта. По план трябваше да пристигнем в Прага около 14ч, но такива зверски задръствания имаше още на 160 км от столицата, че пристигнаме в 17 и нещо. Посрещна ни трафик, мъгла и лошо време.
Апартаментът е удобен и топъл, нямаме парно, не знаем как да си го включим, упътване няма, а този, който знае е в Русия, с руски номер. Обмислям да сложа обява на таблото на блока белким някой ни съжали и обясни. Вчера ходихме до съседната спирка уж в някакъв мол да пазаруваме, то се оказа, че е нещо като пощенска станция на сайта и нямат реален магазин. Впечатления все още нямам. Сега готвя свинско с картофи и ще излезнем до близката площадка за малко.
Хубав и спорен ден!

# 213
Аз съм много против тази размяна на подаръци, защото неизменно някой е разочарован. Друго е в по-голяма възраст, когато може да се направи майтап, но явно и това не винаги се получава. Могат да се съберат по 5 лв от децата и да се направи тържество или да се купи нещо общо. Има и групови билети за кино и може да се организира ходене, или на театър.

Тонката, я знам защо е против личното творчество  Grinning и я разбирам. И аз не винаги съм в настроение да приготвям разни неща. То с цялата тази организация и чудене, човек не може да се зарадва на празника.

# 214
Аз като казвам на сина ми да не си взема и да не яде от на другите, той ме контрира, че ако е така, всеки ще си седи пред подноса и няма да изкарат никакви пари, а целта била съвсем друга - всичко да се продаде и да се изкарат средства Mr. Green
То щото в заведенията все по рецептурник готвят и е чисто, та чисто и прясно, таман купено преди да биде приготвено. Ако някоя мама е мързелива, няма да седне да бърка кексове, та от тая гледна точка няма място за притеснение.

Лято, браво на вас. Всичко ще се нареди, важното е че сте заедно Hug

За творчеството, аз въобще не съм по ръкоделията и ако трябва да рисуваме картичка много ще се изложим. Никой у дома не може да прави ръчни украси, картички и прочее. Чета го, въртя го, накрая като го завърша, няма нищо общо с това, което трябва да е Joy

# 215
  • Някъде там
Аз за това харесвах идеята за плик с лакомства до 5лв за всички и картичка но уви не случих на съмишленици.
На базарите винаги сме участвали и съм се стремяла да е приготвено с качествени продукти.А и едно парче кекс или баница с маргарин няма да навреди кой знае колко,все пак не е цяла баница и консумирана през цялата година, например,поне така мисля.Вярвам че едва ли родител ще вложи в приготвянето развалени и с изтекъл срок продукти.За това съм позволявала на моите да си взимат каквото пожелаят.

# 216
  • Бургас
Моите са още малки и нямам впечатления относно размяната на коледни подаръци. Дано скоро не се налага да правя нещо за някакви базари,че съм с две леви ръце и ще се излагаме Simple Smile
Обаче , видях на Катето сандвичите и те са се справили повече от добре  Wink

# 217
  • Пловдив
Аз като цяло съм от майките с най-голямо участие в класовете и групите и на трите ми деца. Основно защото имам време. И отговарям и за няколко приятелски деца на заети родители  да ги включвам в моите занимания Simple Smile Моите неща винаги са хит Simple SmileSimple SmileSimple SmileSimple SmileSimple SmileSimple Smile Леле, умря циганката... обаче разбирам и всички други - някои са ужасно заети, други не са толкова креативни, някои имат финансови затруднения....

Една година бях сварила 30 бурканчета домашно сладко от портокали, всяко имаше рецептата, разпечатана на крафт хартия, вързана с конопени върви. Ужас, и сама си го причиних.  Crazy Crazy Crazy Crazy Луда някаква.

Миналата година направиха децата коледни ароматизатори - гледам че на приятелите на моя син ОЩЕ им висят някои. Аз само разбърках сместа, децата ги изрязаха, опекох и после те им връзваха канап.

# 218
Мен лично ме притеснява повече хигиената пред маргарина, честно казано. Едно парче баница с маргарин няма да го отрови, но замърсени продукти, могат да го направят.

# 219
  • София
Тонката, я знам защо е против личното творчество  Grinning и я разбирам.
Сватя, аз не го умея творчеството просто.  Grinning Мога само да бродирам, но няма да седна да бродирам коледни мотиви и да затрия една камара време. Меденки, сладки, кексове - абсурд да направя за базара, а и не смятам, че е редно да се носи храна, независимо кой и как я е приготвил. Не че Кати не си беше купила меденки миналата година и си ги изяде с кеф.  Laughing Абе мразя тия базари и това си е.

# 220
  • Някъде там
Янтра,дай рецепта за ароматизаторите,да направя за подарък на роднини.

# 221
  • Пловдив
Мен лично ме притеснява повече хигиената пред маргарина, честно казано. Едно парче баница с маргарин няма да го отрови, но замърсени продукти, могат да го направят.
Не знам, аз не се притеснявам чак толкова. Моите деца ядат наред, каквото им хареса. Давам им по 10лв и ги пускам в навалицата Simple Smile Тази година обаче ще кажа на директора, че аз ще организирам базара, не ми хареса миналата година как беше подредено hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha Пак бяха затлачили фоайето, аз искам всеки клас да си седи в собствената стая. И без това основните пазаруващи са си от всеки клас родителите.

# 222
Янтра, ама вие и родителите ли пазарите? При нас само децата си купуват и учителите, едните купуват от другиге, после разменят, да става търгаша Laughing

# 223
На такива базари и най- злоядите деца прояждат  Laughing
Не се втелявам толкова , и аз смятам че от 2-3 вредности няма да стане нищо чак пък толкова фатално.
Често ядем по заведения и тем подобни, въобще не си правя илюзии как се готви там  Naughty

# 224
  • Пловдив
Янтра,дай рецепта за ароматизаторите,да направя за подарък на роднини.
Рецепта.... к'во да ти кажа..... Значи - килограм брашно, килограм сол, вода на око да е твърдо тесто, ама е ПОД две чаши, защото бях наляла в мярката и ми остана. Сложих изостанало кафе, старо какао, джиджифил на прах, кардамом, карамфил, черен пипер, канела, ванилия, някаква изостанала подправка за тика масала, абе изпразних шкафа от всички отворени пакетчета подправки и ги насипах вътре Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Резултата - https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/12360109_102080942 … f&oe=58B4021A И миришеше силно поне 3-4 дни Simple SmileSimple SmileSimple SmileSimple Smile

Според мен основното е да се сложи канела, карамфил, кардамом и черен пипер. Всичко друго е според какво имаш за изхвърляне в шкафа.

Общи условия

Активация на акаунт