Искам да кажа ... (97)_21.11-27.11.

• 54 677
  • 831
  •   1
Отговори
# 195
Ами то наистина е лесно да се каже 20 лв, но Жаки е права, че не всеки има възможност за такава сума. Ако не занесеш нищо, излизаш виновен, че нямаш пари. Абе кофти вкус остава от всичките тези сметки. Почерпката си е идеална, който с каквото може  да се включи, дето се казва и едно солети да занесеш, пак е нещо.

# 196
Жаклин, не ми се навлизаше в тази тема, но същото си мислех и аз за липсата на възможност.
Другото е, че не всички родители са толкова ангажирани с децата си и това си личи от подаръците, които те носят на съучениците си. Аз не бих позволила синът ми да подари банан и винаги до момента той ми казва - мамо, гласувахме, теглихме, падна ми се еди кой си и се започва едно мислене, разпитване, после ходим заедно, звъня му няколко пъти ако не е с мен, в крайна сметка търся най-доброто решение за похарчване на парите, както каза Белинда  Mr. Green Но има много деца, които или родителите няма да им дадат пари за подарък, защото нямат възможност, или въобще няма и да ги попитат и затова и подаръчетата са им колкото 2 закуски.
Аз също съм му казала, че не може да очаква кой знае какъв подарък, да не обиди детето, което му подарява, защото макар, че са гласували сума, не всяко семейство може да я отдели, ако са две деца в семейството, сумата става двойна и е разход. Но вижте, че пък има деца, които очакват с вълнение този ден...

Аз също харесвам чаши, но не знам дали бих купила.

Давиз, не липса на възможност, а липса на заинтересованост бих казала.

Лакомства за 20 лева, не знам дали ще е навит и не, че не е удачно, напротив, ще си ги хапне детето, а че може да се изтълкува погрешно. Тепърва ще го мисля тоз подарък, първо да видя девойката. Ще се опитам да изхарча най-правилно въпросните 20-25 лева  Laughing

Последна редакция: ср, 23 ное 2016, 10:58 от blackcat6

# 197
  • Mediterraneo
Дори не става въпрос колко са ангажирани родителите с делата на децата си! Ако нямаш как да отделиш 20 лв, и цялата ти ангажираност нищо не означава.

# 198
При нас не се разменят подаръци. Правят си почерпка или викторина със символични награди, осигурени от парите на класа.
По-малките си правят Коледна поща. Една кутия с процеп и всеки може да изработи картичка за когото пожелае. Добър вариант, макар че винаги има шанс някое дете да остане без картичка.
По-миналата година малката (2 клас тогава) написа на приятелите си и после написа за всички, че да не останел някой без картичка  Laughing

# 199
Дори не става въпрос колко са ангажирани родителите с делата на децата си! Ако нямаш как да отделиш 20 лв, и цялата ти ангажираност нищо не означава.

Абсолютно  Peace 
Нашите си разменят до 10 лв. Има и добри попадения, въпрос на желание  Peace
Според мен го има и варианта родителя да е дал нужната сума, ама детето да е оставило част за себе си  Mr. Green

# 200

Полека-лека, май започвам да се натъжавам, най-вече след историята на Жаклин Sad

Руми, а ако някое остане без картичка... пак кофти.

# 201
Аз вече писах, но ме съмнява тази година да има размяна на подаръци сред децата.

ЗА 10лв. може да се купят и хубави неща, далеч не е невъзможно.
Подаръци за 20-25лв. са ми прекалени за размяна в училище.
Ако човек разсъждава от собствената си камбанария на възможностите, ок...но не всеки има такива.
В крайна сметка ако ти искаш да направиш по-скъп подарък - ок, направи го. Но това също се усеща, както и евтиния. И другите деца вероятно ще се разочароват доста, когато видят че детето Х получава по-скъп подарък.

# 202

И в този ред на мисли..идеи за подарък до 15-20 лева за момче на 15? За момиче по лесен избор но за момче... Rolling Eyes

Има хубави книги за футболисти, за музиканти.
Рамка за снимки, може да се сложи в нея картичка на любим певец, спортист.
Ръкавици

Историята на Жаки и мен ме натъжи! Жаки, прииска ми се да те прегърна, просто ме заболя сърцето като си представих как си се чувствала. Може би, защото и моето дете е много чувствително, все преживява нещата.Тъжно е в семейството да няма средства, но в случая е било възможно мъъничко повече време да отдели майка ти и да обмисли подаръка, поне да огледа книжката. но сигурно не и е било това на главата, съвсем не го казвам като упрек.

Тони, наистина е трудно с малко средства да се измисли оригинален подарък.Но, ето-в нашия клас има тризначки, те всъщност са в много добро материално състояние, дори значително над останалите. Но ако бяха със средни доходи, представям си как семейството наред с всичко останало трябва да отдели към 70 и повече лева, само за участие в размяната на подаръци.

Последна редакция: ср, 23 ное 2016, 11:08 от Светкавица

# 203
  • Mediterraneo
Точно историята на Жаки ми върна спомени и от моето детство. Нашите винаги са намирали начин да участваме пълноценно в събитията в класа( от размяна на подаръци, през екскурзии и абитуриентски), но имах съученици, които просто не можеха. Виждахме, понаучавахме това- онова, после започвахме да помагаме, както можем. Трудно е за такива семейства, затова подобни инициативи трябва да са много добре обмислени, най- вече от класната на съответния клас.
И най- вече- трябва да възпитаме децата си да оценяват жеста, а не материалната му стойност! На моите деца към момента никога няма да им направи впечатление евтиният подарък, напротив- винаги искрено се радват. Последно на РД на голямата едното дете дойде с малка плюшена играчка и стикер за вратата( от тукашните "левчета"). Е, стикерът веднага се залепи на вратата( Усмихни се преди да влезеш), а с плюшката детето продължава да спи нощем, вече 6 месеца!

# 204
Сесили, аз лично ще се постарая да купя подарък до каквато сума са се разбрали. Нито искам да е по-малко, нито видимо повече, защото знам, че точно така ще се получи. Съгласна съм с това, което казваш Peace

# 205
  • Някъде там
Сетих се че на приятелка детето всяка година си разменяха картичка и пликче с лакомства до 5 лева.Идеята ми хареса.Когато бяха малки го предложих на една среща,повечето майки отказаха  ooooh! нямало да се радват децата,те си чакали подаръци.Което ме изуми но повече не посмях да кажа нищо.Явно много родители не мислят като нас тук.

# 206
      Темата за подаръците ме подсети за едно фирмено парти.

Вие за деца говорите, че са разочаровани, а какво се случи при нас.Така стоят нещата, че в последните години коледното парти минава вяло, повечето колеги се познават от десетки години, скучничко е. И веднъж за едно парти аз реших за направим томбола. Събраха се по около 5лв. на човек, съответно набързо от левчето се купиха в общи линии "боклучки".Имаше един-два по-хубави подаръци, да е по-интересно- бутилка шампанско , луксозни бонбони и т.н.Както и химикал за 50ст.,например. Към всеки подарък аз измислих закачливи стихчета и идеята беше да се получи веселба. Например- малко портмоне за около 2лв и стихче :"През Новата година тлъсти премии да има" и ако се паднеше на счетоводителката щеше да е смях. Какво, обаче се получи- като децата- не виждат майтапа, а защо този подарък бил такъв, оня онакъв. Но това си е томбола, не размяна на подаръци. Тези, които го инициирахме, не повторихме, разбира се.

# 207
Ние с колегите също разменяме малки подаръчета, не знам дали има разочаровани, получавала съм какво ли не, забавно е, не е нужно да е нещо от полза, макар да има и такива подаръци.

# 208
  • Някъде там

И в този ред на мисли..идеи за подарък до 15-20 лева за момче на 15? За момиче по лесен избор но за момче... Rolling Eyes

Има хубави книги за футболисти, за музиканти.
Рамка за снимки, може да се сложи в нея картичка на любим певец, спортист.
Ръкавици
Светкавица изключително много ти благодаря.Момчето е футболист и ще поразпитаме за да измислим нещо футболно.Много хубави идеи ми даде.Благодаря Hug

Историята на Жаки и мен ме натъжи! Жаки, прииска ми се да те прегърна, просто ме заболя сърцето като си представих как си се чувствала. Може би, защото и моето дете е много чувствително, все преживява нещата.Тъжно е в семейството да няма средства, но в случая е било възможно мъъничко повече време да отдели майка ти и да обмисли подаръка, поне да огледа книжката. но сигурно не и е било това на главата, съвсем не го казвам като упрек.

Тони, наистина е трудно с малко средства да се измисли оригинален подарък.Но, ето-в нашия клас има тризначки, те всъщност са в много добро материално състояние, дори значително над останалите. Но ако бяха със средни доходи, представям си как семейството наред с всичко останало трябва да отдели към 70 и повече лева, само за участие в размяната на подаръци.
Светкавица изключително много ти благодаря.Момчето е футболист и ще поразпитаме за да измислим нещо футболно.Много хубави идеи ми даде.Благодаря Hug

# 209
  • Пловдив
.Досадни са ми на мен,ама пък децата се кефят и се наяждат доволно. Кой и как е приготвял сладкишите е друга тема... newsm78.Предпочитам да не си купува моят син,ама...не сме имали проблеми до сега  Praynig.
Е нали всички се стараем. Аз знам, че от моето "нещо" първо моите деца ще ядат и не приготвям боклуци. Наясно съм, че за някои маргаринът не е боклук и сигурно има неща с маргарин ... или други такива някакви не съмвсем здравословни - бои например ... но не мисля, че някой ще прати откровено гадно нещо, защото и неговото дете ще го яде.

Общи условия

Активация на акаунт