Искам да кажа ... (117)_10.04-16.04

• 63 422
  • 1 067
  •   1
Отговори
# 480
Дайте идея как да приготвя дреболиите. Не искам да е традиционната дроб-сърма, искам нещо различно. Ако е супа, тип курбан-чорба, може ли да не е с ориз, а с картофи, примерно? Искам да избегна ориза конкретно. Мислех си за дреболии само с гъби, пресен лук и много магданоз, но май трябва да има и нещо за "уплътняване" на вкуса... Мъжете отсякоха - "Няма нужда, ще изпечем месото, ще задушим дреболиите в масло, и готово. Който иска гарнитура - салата". На мен ми се ще обаче да извъртя нещо по-така, за разнообразие. Месо и салати ядем всеки ден, не ми е достатъчно празнично.
Та разчитам на идеите ви.

# 481
Дреболиите на фурна с гъби, моркови и лук, може и малко доматен сок, масло. Става си чудесна гарнитура. 

# 482
Бърдс, и аз мисля като мъжете ти Simple Smile
А за по-празнично - направи салатите по-завъртяни и готово.

# 483
  • София
Добро утро!
Денят ми започна доста интензивно, ако мога така да се изразя.   Crazy
Станах в 6 ч, за да пооправя из къщи преди да дойде жената да чисти. Малко преди 8 ч. си поръчвам такси и с бодра стъпка се отправям към контейнерите, за да изхвърлям боклука. Заедно с торбата с боклука държах малка торбичка с боята ми за коса, както и калъф с очилата с диоптрите ми, тъй като си бях сложила слънчевите. С отработено движение мятам боклука, който описва парабола и пада в контейнера. В същия момент ръцете ми застиват театрално във въздуха, защото осъзнавам, че боята и очилата ми са заминали също в кофата. Стоя и се пуля няколко секунди. Поглеждам в контейнера, а той, разбира се - празен и не ми достигат поне 2 педи, за да ги достигна. Оглеждам се за съседи - никой! Даже и кучкарите на поляната ги няма с кучетата. Очите ми стават огромни и започват да се пълнят със сълзи като в анимационните филмчета. Изправям се на пръсти и се опитвам да висна на контейнера, вдигайки един крак във въздуха, обаче пак не достигам торбичката. И докато правя тая акробатика виждам, че таксито пристига. Почвам да се моля шофьорът да е по-висок от мен (а аз не съм от ниските), за да успее да ми помогне. Обяснявам набързо с треперещ гласец каква е ситуацията и защо съм залепена за контейнера и от колата излиза един сладур метър и петдесе тапишонче, направо ми потекоха сълзи, егати и късмета.  Mr. Green Погледна в контейнера, поклати глава и каза, че има в колата нещо за целта. Измъкна една метална тръба и за нула време ми извади торбичката, даже ми предложи и мокри кърпи да си избърша ръцете. Посмяхме се после на път за офиса и след хиляди благодарности му оставих по-солиден бакшиш да се почерпи.

На въпроса за пазаруването - за Великден не пазаруваме нищо необичайно или в по-големи количества. Ден като ден. Взимам само козунак в събота и толкоз. Днес народът ще се е изнесъл и утре очаквам да е спокойно по магазините.

Вчера мъжът ми и свекърът са заклали агне на село, така че яйцата и агнешкото утре ще ми пристигнат в готов за консумиране вид.

# 484
Дойдох с колело на работа, много готино!
Бях се отказала да меся козунак, но свекърва ми помоли да направя за у тях, нали бабата е на легло, тя по цял ден е ангажирана с гледане и работа, изтощена е, а бабата иска да си хапне хубав козунак, та ще меся! И без друго го дават лошо времето, днес използвах хубавото време и след работа ще покараме преди да се приберем.

# 485
Ле,ле, Тонка!
Представих си те как висиш на контейнера и искрено се посмях за твоя сметка!
И аз не мога да разбера това пазаруване като за последно в тези предпразнични дни. Хайде там където не работят магазините да, ама при нас никой не почива, щото жътва е сега!

# 486
Добро утро!
Денят ми започна доста интензивно, ако мога така да се изразя.   Crazy

Сълзи ми потекоха от смях  Joy
Хубаво е, че всичко е завършило добре  Peace

# 487
Добро утро!
Боядисахте ли си яйцата, а? А?

Сбъдваща- "режим" ли прочетох? Ние защо нищо не знаем за него? Я дай малко инфо!
Яна, както винаги при теб- няма изненади! Всяка торта от хубава по- хубава!
Днес ми трябва малко положителна енергия и стиснати палци, за да предам "нататък". Та, ако може- да ме подкрепите!
Тонка, кое ти е по- комично? Разчистването преди жената или случката с контейнера?
Лято, повече такива емоции ти пожелавам!

# 488
Мари, смело предай нататък, с теб сме.

# 489
  • София
Следобед ще боядисваме яйцата.
Сега ще водя младежите на фризьор, че са като разплетени кошници в главата.

# 490
Тони  Joy
Аз си признавам, че сутрин много съсредоточено хвърлям боклука, за да не си метна и багажчето в кофата...

Аз дреболиите ги правя на чорба, когато се събираме с приятели. Мъжете я обичат, вместо салата за ракията, а дроб сарма никой не яде.

# 491
Ох, Тони смях се много! Joy
А как следобед ще боядисвате яйца, нали днес само сутринта, иначе в събота? Аз трябваше да доставя на майка ми около 15 бели яйца, 15 остават за мен, повече не искам да боядисвам. Обаче днес нали сме с колелата, няма как да ги мъкнем, за да ги предам и се обаждам с гениална идея -аз да боядисам всички, тя тъкмо да си почине, че от 3-4 дена е отпуска и вършее по двор и къща, козунаци ще меси, агне ще пече, дроб-сарма ще прави... И какво чуват ушите ми на предложението: "Супер, майче! Боядисай ги, аз ей сега ще изтичам до магазина ще взема 10 бели и още една кора обикновени, да си оползотворя боите!", "Не бе мамо, целта е да не боядисваш, за какво са ни толкова яйца!?", "Защото ни трябват!!! Айде чао!!!". И те така, сега аз ще имам 36 яйца и тя към 40...Dizzy Face

# 492
А как следобед ще боядисвате яйца, нали днес само сутринта, иначе в събота?
Аз знам, че в четвъртък може през целия ден, а ако е в събота трябва да е до обяд.
Хубав ден на всички  bouquet

# 493
Децата са при свекървата и ще боядисват яйца като станат.
Аз ще боядисвам в събота, но яйца още не съм купила. Simple Smile

Една колежка се опитва да играе к..ски номера, но не е нацелила човека.

# 494
Mър-мяу,
можеш ли да припомниш как ги вариш твоите яйца, защото помня, че си казвала минали години за твоя метод, по който почти няма счупени, с някаква кърпа беше, ама друго не мога да се сетя, само че от теб дойде тази информация.

Общи условия

Активация на акаунт