Сватба 2018 - II-ра част

• 51 897
  • 730
  •   1
Отговори
# 75
Малък град малък куверт може и повече зависи от избора ние преценихме че това което влиза в нашия куверт е достатъчно доволно а и алкохола си го внасяме ние

# 76
Joanita , флорист не мога да препоръчам, защото ние имахме малка украса в ресторанта. Поръчах цветя за масите от https://www.elegantz.bg/ в Бургас на ул. "Шар планина" 29 в "Братя Миладинови". Много съм доволна, защото казах какъв бюджет съм определила и каква идея имам и ги направиха много хубави. Букета си го поръчах от http://clivia-bs.com/aboutus , зад съда се намира. Очарована бях от букета си. Жената е много мила и дава идеи и се справи повече от перфектно и може да предлагат и други сватбени услуги. Балони с хелий поръчахме от http://www.desiko.net/kontakti.php . Карат ги на място в ресторанта.  В темите Сватба 2017, мисля че  имаше предложени флористи за Бургас - https://bg-bg.facebook.com/emaflowers/ . Надявам се отново да съм била полезна RelaxedRelaxed

Последна редакция: чт, 19 окт 2017, 12:10 от KikiMoon

# 77
Здравейте и от мен Simple Smile
Аз днес съм отпуска и ще се нарадвам на хубавото време. Смятам да си пробвам късмета да отида до Общината и да питам дали вече не записват часове за сватби 2018, тъй като първо ми казаха от Януари, после фотографът ми каза "Ходи и питай, на всички сватби, които имам, винаги са имали записани часове преди НГ", после една позната ходи да пита, уж ѝ казаха от Януари, но можело и по-рано да започнат, можело Ноември, можело края на Октомври и аз се побърквам от тази неяснота... да обявят една дата, от която започват записванията и да се знае, какво е това размотаване само.
Нашите куверти са около 40лв. Не знам точно колко ще излезе, тъй като имаме списък с примерни менюта и тях съм смятала, но ни позволяват, ако искаме, да направим разместване на компонентите и да си направим наше меню, след което ще му калкулират цената, та аз това смятам да направя и ще видим колко ще излезе.

# 78
Цитат
Здравей.

Аз също имам подобен "проблем".

Няма много избор във Варна за големи сватби - Вентура в Аспарухово, хотел Елена на Златни, Хоризонт, Аква, Бриз, Интернационал, бившия Димят и май са това

Хотел Аква е може би най-ужасният,който видяхме. Има огледала на едната стена, все едно е било фитнес салон. Много е нисък тавана. Супер подтискащо е и има и колони. Още като влязохме и погледнахме залата с ММ се спогледахме въпросително... нещо екзистенциално като" Какво, по дяволите, правим тук?"

Относно ресторанта Свети никола, ако естествено говорим за един и същ. Ние ходихме в ресторанта на комплекс Свети Никола. По пътя към Златните май се намираше. Не е зле ресторанта, но в никакъв случай не е за голяма сватба и имайте предвид че е на две нива и е много възможно , ако някой попрекали с алкохола, да си обели носа. На мен лично там не ми допадна това че е на две нива и че завесите, които уж щяха да сменят скоро бяха оранжави!!!!

# 79
Не знаят от кога ще записват часове?! Аз бях решила да ходя в понеделник така че ще видим какво ще стане дано да не е напразно

# 80
Не знаят от кога ще записват часове?! Аз бях решила да ходя в понеделник така че ще видим какво ще стане дано да не е напразно

В другите градове масово гледам, че обявяват от 01.11, не знам защо тук така се правят...

# 81
  • София, България
Най-сигурно е да звънкате по телефоните на конкретната община да попитате. Навсякъде е различно.... На едно място дават да се изнесе книгата за истински изнесен ритуал, на друго не дават. На едно място записването е е от 1.11, на друго можеш и две години по-рано да си запишеш час. Simple Smile

# 82
Bride2Be, добре дошла сред нас, надявам се все така да ти е приятно тук! Веднага те вписвам в списъка със сватби. Simple Smile
Момичета, някак изведнъж забелязах как всички много навлязохме в темата за сватбите. Simple Smile Докато в началото беше една еуфория и лутане какво ни чака, то сега направо много се усеща как времето напредва и малко по малко всеки си реализира плановете.

Аз за тортата да се включа - не мисля, че ще избера от тези, т. нар. "голи торти". Бях показвала идеята ми за торта в старата тема. Мисля да имаме една малка за разрязване, а за самите гости да има мъфини. За вкус още не знам. Аз самата съм фен на шоколадовите торти и трудно харесвам друг вкус, но ще видим какво ще изберем. Честно казано не знам колко време преди сватбата трябва да го свърша това - да отида, да говоря, да избера модел и вкус и да поръчам.
Повечето сладкарници искат тортата да се поръча поне 7 дни преди сватбата , а някъде дори 2 седмици по-рано.

# 83
Здравейте и от още една бъдеща булка Simple Smile)) Изчетох всичко и много ви се радвам! 
Дата е 05.05.2018 г. в гр. София, като за сега съм отметнала ресторант (резиденция Тера), църква (Света София), фотограф, видеооператор и DJ.
А утре е денят в който за първи път ще се видя в булчинска рокля, стискайте палци Smile

# 84
Здравейте и от още една бъдеща булка Simple Smile)) Изчетох всичко и много ви се радвам! 
Дата е 05.05.2018 г. в гр. София, като за сега съм отметнала ресторант (резиденция Тера), църква (Света София), фотограф, видеооператор и DJ.
А утре е денят в който за първи път ще се видя в булчинска рокля, стискайте палци Smile

Моят рожден ден е на 05.05.  дано да ти донесе само щастие датата!

# 85
Здравейте, нека и аз се включа със сватба през 2018 : ) Казвам се Радост и мога да ви дам някои препоръки на база моя опит със запитванията към ресторанти във Варна и Св. Константин и Елена и Златни пясъци.
По-нагоре някой беше споменал х-т Вентура/ Варна..Определено НЕ го препоръчвам, защото: Залата е тъмна и неприветлива, хотелът се намира на пътя, а изнесени ритуали се правели в дворчето метър на 4 метра..Освен това е скъпо за условията, които предлагат.
Обстановката в Естрея палас ми хареса, единствено не ме удовлетвори, че музиката трябвало да се намаля в 23:30.
Бриз - по-скоро не.
Препоръчвам на Златни пясъци х-л  Берлин Голдън и Лилия.
Това е от мен, желая на всички прекрасна сватба! Simple Smile

# 86
Хайде идвам на отчет Simple Smile
Имахме късмет днес и успяхме да запишем часове както за граждански брак, така и за църковен и вече ми олекна Grinning

# 87
Имахме късмет днес и успяхме да запишем часове както за граждански брак, така и за църковен и вече ми олекна Grinning

Много се радвам за вас! На мен по телефона ми казаха първите работни дни на 2018 да отида сега не записвли....

# 88

Много се радвам за вас! На мен по телефона ми казаха първите работни дни на 2018 да отида сега не записвли....

Ние отидохме първо в Общината, там ни записаха имената и ни дадоха декларации, които да попълним. Казаха ни, че трябва да отидем до ритуалната зала да запишем час, а тези декларации, заедно с медицинските, трябва да ги занесем в Общината някъде 10 дни преди сватбата. В ритуалната зала ми казаха, че било раничко, но щом съм отишла, ще ни запишат, а и като чуха, че в Общината са ни приели, явно това надделя. Записаха ни и там ми казаха, че ще трябва да отидем да платим таксата някъде 10 дни преди сватбата, но след като сме занесли декларациите и медицинските в Общината.
След това в църквата пак смятам, че ни записаха, само защото им казах, че имаме вече час за гражданския брак. Там една жена голямо четене чете дали може на тази дата и аз стоях със свито сърце, но накрая каза "Добре" и ми се смя като ѝ казах, че камък ми е паднал Grinning Дръпна ми една лекция какво означава да си християнско семейство и, че църковният брак в днешно време е просто мода и това беше.

# 89
  • София
В Пловдив на едно място се прави всичко, защо е това разкарване при вас?  Simple Smile

За църковния брак в интернет може да проверите на кои дати не може. По мой спомен по време на пости, задушници и в някои конкретни дни.

Общи условия

Активация на акаунт