Сватба 2018 - II-ра част

• 52 258
  • 730
  •   1
Отговори
# 300
Момичета, май сме писали преди, но кажете как поканихте кумовете официално. На меб сег ни предстои и не съм сигурна какво да взема.
Оле да си призная,ние не знаехме,че има разни ритуали и просто ги поканихме в нас на вечеря+фермата и им казахме,тоест ги питахме.Те много се зарадваха,даже момичето се разплака от радост.Чак после почнах да чета по форуми и малко ме е яд,че не сме направили нищо по-специално...
Не е късно. Ние живеем в различни градове с нашите кумове. Първо ги издебнахме на едно бързо кафе и ги попитахме, те много се зарадваха и се съгласиха. След това вече им ги подарихме другите неща и те бяха изненадани, тъй като не знаеха, че има такива обичаи.

# 301
Момичета, май сме писали преди, но кажете как поканихте кумовете официално. На меб сег ни предстои и не съм сигурна какво да взема.

Ние още не сме питали тези, които сме си наумили. За съжаление има вариант да ни откажат и мислим и друг вариант. Принципно искам до края на годината да сме уточнили и този въпрос .

# 302
Оле да си призная,ние не знаехме,че има разни ритуали и просто ги поканихме в нас на вечеря+фермата и им казахме,тоест ги питахме.Те много се зарадваха,даже момичето се разплака от радост.Чак после почнах да чета по форуми и малко ме е яд,че не сме направили нищо по-специално...
Не е късно. Ние живеем в различни градове с нашите кумове. Първо ги издебнахме на едно бързо кафе и ги попитахме, те много се зарадваха и се съгласиха. След това вече им ги подарихме другите неща и те бяха изненадани, тъй като не знаеха, че има такива обичаи.
А какво се прави?Какъв е обичаят?Ние всеки ден си се виждаме почти,но мисля,че биха се зарадвали на такова нещо.На тяхната сватба аз хванах букета,а тогава не бяхме толкова близки и въпреки това много искаха да спазим обичая,да дойдат в нас,да ни кажат дата ..абе готино си беше 😅❤ И ми се иска да ги изненадаме

# 303
patenceXXX, купува се, или се меси, питка. Взима се нещо сладко за кумата /може торта и бонбони/, купува се някакъв алкохол за кума. Знам, че някои вземат и такива украсени пилета, като тези, с които се играе на кумовете на сватбата.
Като цяло, можеш да вземеш, каквото искаш, просто да има някакви дарове, с които официално да ги поканиш. Може да има и покана като картичка.

# 304
И ние ги поканихме у нас и тогава ин казахме. Но това беше с идеята след това да е момента с подаръците. Преценихме, че може да им е малко стряскащо изведнъж да изкочим и с подаръци и работи, тъй като не сме го говорили преди това.
Та сега ми се иска все пак и обичая да си спазим. Аз се чудя дали да не взема и някакъв друг подарък. Нещо за дома може би, но не ми хрумва какво.

# 305
Здравейте, бъдещи булки, реших и аз да се впиша във вашата групичка. Казвам се Десислава, от Ямбол съм и преди няколко дни решихме сватбата ни да е юни 2018г.
Като ви чета, разбирам, че сте доста напред с организацията на вашите сватби, към момента само сме избрали ресторант /без да сме го запазили/, имам ориентировъчен списък с имена, около 100-120 гости и това е май...
Разгледах календара с ангажиментите на Димитър Яков и Дж Бедрос и разбирам, че вече е твръде късно за тях.
Може ли да препоръчате сайт с хубави булченски рокли, все още не съм наясно какво точно търся и къде да гледам.
Благодаря предварително и успех на всички

Здравей,аз също съм от Ямбол,нашата сватба ще е на 19.05.2018. Започни с ресторанта нашата сватба ще е в ресторант Кабиле,годежа ни беше там и съм много доволна.

# 306
Привет, мили дами  Simple Smile И аз преди няколко месеца получих заветния пръстен и сега дойде ред да започнем да мислим за организацията на големия ден Simple Smile Планираме да е през септември 2018г. Ще бъда много благодарна ако има хора с опит за организиране на сватба в Бургас да дадат съвети и да споделят опита си, защото смятам всичко да си организирам сама, а точно в момента ми изглежда, че има милион неща за правене и обмисляне..... Flushed

# 307
Привет, мили дами  Simple Smile И аз преди няколко месеца получих заветния пръстен и сега дойде ред да започнем да мислим за организацията на големия ден Simple Smile Планираме да е през септември 2018г. Ще бъда много благодарна ако има хора с опит за организиране на сватба в Бургас да дадат съвети и да споделят опита си, защото смятам всичко да си организирам сама, а точно в момента ми изглежда, че има милион неща за правене и обмисляне..... Flushed
Има има...аз доста се стресирах в началото.Също искам сама да организирам всичко и постоянно чета и разпитвам 😀 Ние започнахме от списъка с гости-казахме на нашите и на техните да направят примерен списък,за можем са се ориентираме и така да търсим място,което ще ни събере.След това мястото,тъй като нямахме конкретна дата,която да искаме(просто август-септември) и според местата/цени/условия си избрахме място и по него дата.До преди да изберем място бях доста притеснена,но вече ми е по-спокойно,започнах да чета за дж,украси,рокли и т.н За сега имаме списък с гости,от който ще махаме и добавяме,място и дата:)

# 308
Има има...аз доста се стресирах в началото.Също искам сама да организирам всичко и постоянно чета и разпитвам 😀 Ние започнахме от списъка с гости-казахме на нашите и на техните да направят примерен списък,за можем са се ориентираме и така да търсим място,което ще ни събере.След това мястото,тъй като нямахме конкретна дата,която да искаме(просто август-септември) и според местата/цени/условия си избрахме място и по него дата.До преди да изберем място бях доста притеснена,но вече ми е по-спокойно,започнах да чета за дж,украси,рокли и т.н За сега имаме списък с гости,от който ще махаме и добавяме,място и дата:)

Аз списък вече имам, ориентирала съм се за ресторант и dj, сега започва голямото звънене и уговаряне на срещи Simple Smile Някой има ли впечатления от dj Станислав Жеков? Още имам големи колебания относно църквата и фотографа. Много се колебаех за изнесен ритуал, но като знам, че два пъти се подписва по този начин, взе да ми се вижда претрупано:flushed:

# 309
На последната сватба, на която бях, имаше изнесен брачен ритуал в градината на ресторанта. Много приятно се получи. Освен това младоженците бяха намерили много добро решение за поднасяне на подаръците. Вместо да обикалят после в разгара на забавата по масите, обявиха, че гостите могат да поднесат поздравленията си ( и по подразбиране подаръците) след ритуала по подписването преди да се направят снимките с гостите.

# 310
  • София, България
Минах днес да видя ритуалната зала (към Студентска община) преди да запиша час... харесва ми. Широка е. Не е особено голяма по дължина и отзад след изхода не е с най-добрата гледка зад нея, но съм доволна, предвид че ни е в кваратала и логистично е най-доброто място. Вътре е хубава и светла.  Relaxed
Мисля, че е най-доброто решение за ритуала, тъй като после ще трябва да се придвижим към 15 км. до църквата в селото на половинът ми Simple Smile

За изнесения ритуал... не зависи ли в кой град е? В някои градове може директно изнесен истински си ритуал. А не е нужно да се подписва два пъти. Не знам в Бургас как е положението.

Последна редакция: вт, 31 окт 2017, 16:16 от Purple_Peanut

# 311

Аз списък вече имам, ориентирала съм се за ресторант и dj, сега започва голямото звънене и уговаряне на срещи Simple Smile Някой има ли впечатления от dj Станислав Жеков? Още имам големи колебания относно църквата и фотографа. Много се колебаех за изнесен ритуал, но като знам, че два пъти се подписва по този начин, взе да ми се вижда претрупано:flushed:

Ние бяхме преди две години на сватба с такъв ,,фейк” ритуал,беше много хубаво и чувствено,но лично на нас не ни допада идеята.На мястото,което избрахме има възможност за изнесен ритуал,но може да бъде и истински граждански и/или царковен.За сега мислим само гражданслия да е там,а църковния след това в нашата църква Simple Smile

# 312
Момичета, някоя от вас има ли представа за цените на булчинските рокли на Bridal house? Имат магазини в София Мол Бългирия и във Варна. Ако сте ги посещавали, моля за мнение и инфо!
Ето това е харесала кандидатснахата http://bridalhouse.bg/catalog/16709_sweetheart.html
Много нежна и красива рокля, но се опасявам, че и цената и е "хубава"!

# 313
Момичета, някоя от вас има ли представа за цените на булчинските рокли на Bridal house? Имат магазини в София Мол Бългирия и във Варна. Ако сте ги посещавали, моля за мнение и инфо!
Ето това е харесала кандидатснахата http://bridalhouse.bg/catalog/16709_sweetheart.html
Много нежна и красива рокля, но се опасявам, че и цената и е "хубава"!

Много красива рокля! И аз я гледах днес.
Аз също мислех да ходя в този магазин във Варна, но като си избрах роклята и не стигнах до там. Имам чувството, че някъде гледах коментари, че роклите са около 1500лв, но изобщо не съм сигурна. Дано не подвеждам.

# 314
Мхммм, ами ще проверим. Очаквано е да е такава цената. Виждах подобни модели и на Стоян Радичев от Асеновград, но и неговите са с високи цени. Ако се вместим до 800 - 900 лв. ще бъде добре.

Общи условия

Активация на акаунт